בתאילנד מתגברים אבטחה: כללים חדשים בשדות תעופה למיכלי נוזלים וקוסמטיקה
ההגדרה של מיכלי "נוזלים, ג'לים ואירוסולים" מסוננים ונפרדים, שלא יעלו על 100 מיליליטר, כוללת מגוון רחב של פריטים, החל ממשקאות ורטבים ועד כל מוצרי הקוסמטיקה, מוצרי הטיפוח ומגוון התרסיסים

רשות התעופה האזרחית של תאילנד (CAAT) פרסמה הנחיות מעודכנות, שנכנסו לתוקף מיידי. התקנות החדשות מסדירות כיצד נוסעים יכולים לשאת נוזלים, ג'לים ואירוסולים בתיקי היד שלהם בכל שדות התעופה הציבוריים ברחבי המדינה.
התקנות מחייבות שכל המיכלים הקטנים המועלים למטוס על ידי נוסעים או צוות הטיסה חייבים לעבור סינון יסודי.
ההודעה מבהירה את ההגדרה של "נוזלים, ג'לים ואירוסולים", הכוללת מגוון רחב של פריטים, החל ממשקאות ורטבים ועד מוצרי קוסמטיקה, מוצרי טיפוח ומיכלי לחץ כמו תרסיסים וקצף. אפילו חומרים המכילים רכיבים מוצקים ונוזליים כאחד, כגון מסקרה ושפתון, נכללים בתקנות אלה.
מפעילי שדות התעופה אחראים כעת ליישום הליכי סינון אלה עבור כל המיכלים הקטנים המיועדים לתאי הנוסעים במטוסים או לאזורים מוגבלים בשדה התעופה.
על פי הכללים החדשים, מיכלים בודדים של נוזלים, ג'לים ואירוסולים לא יעלו על 100 מיליליטר ויש לאחסן אותם בתוך מיכל בעל אותה קיבולת. נוסעים רשאים לשאת פריטים מרובים, בתנאי שהנפח הכולל אינו עולה על ליטר אחד לאדם.
רשויות שדה התעופה עשויות גם לדרוש מהנוסעים לאחד את הפריטים הללו לשקית ניילון אחת, שקופה וניתנת לאיטום חוזר. שקית זו תיבדק בנפרד מתיקי יד אחרים ולא ייחשב כחלק ממכסת כבודת היד.
מפעילי שדות התעופה מתבקשים לבדוק את השקיות האלו בנפרד בנקודות הבידוק הביטחוניות, אלא אם כן נעשה שימוש בטכנולוגיית סינון מתקדמת כמו סורקי רנטגן המסוגלים לזהות פריטים אלה בכבודת היד.