לופטהנזה מתחדשת: AI סורק מגשי אוכל ומפחית בזבוז
המיזם "Tray Tracker" של חברת לופטהנזה מסייע להפחית בזבוז מזון ולשפר את היצע הארוחות, ולאחר שהחל בנמל פרנקפורט, נמשך בנמל מינכן, ובקרוב יורחב לכל חברות התעופה בקבוצה

מיזם "Tray Tracker" (מעקב מגש) של קבוצת לופטהנזה הוא פתרון חדשני הנתמך על ידי בינה מלאכותית למדידה והפחתה של ארוחות במטוס. הטכנולוגיה הניידת סורקת החזרות ארוחות ובאמצעות בינה מלאכותית מזהה האם ארוחה נאכלה חלקית, נאכלה לחלוטין או נותרה ללא מגע.
מסלול הטיסה, מחלקת הנסיעה וקונספט הארוחות כלולים גם הם בניתוח. התובנות שיתקבלו יאפשרו אופטימיזציה של גודל המנות ובחירת ארוחות בעתיד. בנוסף "Tray Tracker" יתרום להפחתת פליטות CO₂ בעתיד, שכן הפחתת כמות המזון מפחיתה את המשקל הכולל של המטוס, וכמובן, פחות מזון מועבר אל המטוס וממנו ונזרק.
לופטהנזה משתמשת במיזם החדשני בנמל הבית שלה בפרנקפורט כמעט שנה. לאחרונה החלה הבינה המלאכותית לסרוק מגשים במינכן. בעתיד, מעקב המגשים צפוי לשמש גם בחברות תעופה אחרות של קבוצת לופטהנזה. המכשיר הנייד החדשני פותח על ידי צוות הניתוח הדיגיטלי של הקייטרינג בקבוצת לופטהנזה בשיתוף פעולה עם חברת הבת של קבוצת לופטהנזה, zeroG.
מיזם נוסף של קבוצת לופטהנזה למניעת בזבוז מזון נקרא "Pendle". היוזמה, שהושקה על ידי מרכז החדשנות של לופטהנזה בשנת 2024, משתמשת באלגוריתמים המנתחים נקודות נתונים, כגון משך טיסה, מסלול טיסה וביקוש קודם. בטווח הארוך המטרה היא לקשר בין שני הפרויקטים.
קבוצת לופטהנזה מבצעת מגוון צעדים ופרויקטים כדי להפחית ככל האפשר את בזבוז המזון בטיסות. נוסעים בטיסות קצרות ובינוניות של לופטהנזה, אוסטריאן איירליינס ו-SWISS יכולים להזמין מראש את הארוחה המועדפת עליהם ואף לרכוש את כל מוצרי המזון במחיר מופחת בטיסה האחרונה של היום. נוסעי מחלקת פרמיום בטיסות בין-יבשתיות בחברות התעופה של הקבוצה יכולים לבחור את המנה העיקרית שלהם לפני ההמראה מנמלי התעופה. צעד זה גם מסייע בהפחתת בזבוז מזון הנגרם מעומס יתר. בנוסף, הדגש הוא על מעבר מפלסטיק ואלומיניום חד פעמיים לחלופות בנות-קיימא יותר. מאז 2022 שליש מפריטי הפלסטיק והאלומיניום הוחלפו במטוסים.