תל אביב 30°c
ניו יורק 23°c
לונדון 27°c
פריז 28°c
ברלין 22°c
אתונה 35°c
לרנקה 32°c
אא

שריפת ענק בהרי ירושלים

ישובים נוספים קיבלו אזהרות לפני פינוי; עשרות נפגעו משאיפת עשן; נעצרה התנועה לירושלים. הרמטכ״ל הנחה את צה״ל לסייע בכל שיידרש. כל העדכונים משריפת הענק

צילום: דוברות המשטרה צילום: דוברות המשטרה

בזמן שאחרים מחכים - אתם כבר יודעים ✈️ עדכונים בלעדיים, טיסות, חילוצים, חדשות ומבצעים 24/7: PassportNews ב>>WhatsApp ? וב-Telegram >>

 

עדכונים שוטפים בעקבות שריפת הענק בהרי ירושלים.

דוברות המשטרה - עדכון תנועה אחרון בשעה 00:42:

כביש 1 בן שמן - סחרוב, עדיין חסום לתנועה.

כביש 424 חטיבה שבע - רמלה, נפתח לתנועה.

כביש 3 לטרון - נחשון, חסום לתנועה.

כביש 44 שמשון - נחשון, נפתח לתנועה.

כביש 444 מגדל אפק - גבעת כ"ח, נפתח לתנועה.

עדכון 23:45: עדכוני תנועה.

כביש 1 בן שמן - סחרוב, עדיין חסום לתנועה.

כביש 424 חטיבה שבע - רמלה, נפתח לתנועה.

כביש 3 לטרון - נחשון, חסום לתנועה.

כביש 44 שמשון - נחשון, נפתח לתנועה.

כביש 444 מגדל אפק - גבעת כ"ח, נפתח לתנועה.

מהמשטרה נמסר כי ציבור משתמשי הדרך מתבקש שלא להגיע לכבישים והצירים החסומים וגם אלו אשר בסביבתם. במשטרה מבקשים מהציבור להישמע להוראות השוטרים אשר פרוסים במוקדים השונים.

עדכון 22:00: משרד הבריאות החליט על רידוד מטופלים בבית החולים הדסה. במידה והשריפה תתקרב לבית החולים, יפונו החולים המורכבים לקומות המוגנות מפני אש ושאר המטופלים יפונו בהתאם לתוכנית ייעודית, עליה הוחלט זה מכבר.

משרד הבריאות ממשיך ופועל בהתאם להערכות המצב עם הגורמים השונים.

עדכון 21:40: רומניה תשלח מטוס כיבוי ומטוס תמיכה לוגיסטית. כמו כן, ספרד תרתם לסייע לצד צרפת, אוקראינה, אקוודור ועוד.

עדכון 19:40: לפני זמן קצר התקיימה הערכת מצב בשטח בראשות ראש אגף התנועה - ניצב חיים שמואלי. משטרת אגף התנועה ממשיכה לעקוב מקרוב אחר ההתפתחויות בשטח, ופועלת בהתאם לצורך במטרה להבטיח את שלומם וביטחונם של כלל משתמשי הדרך.


(צילום: משטרת ישראל)

עדכון 19:00: שר החוץ גדעון סער שוחח עם מדינות נוספות לקבלת סיוע להתמודדות עם השריפות - בין היתר שוחח השר עם שרי החוץ של אנגליה, צרפת, צ׳כיה, שבדיה, ארגנטינה, ספרד, צפון מקדוניה ואזרבייג׳ן.

עדכון 18:45: ישובים נוספים קיבלו הודעת היערכות לפינוי. יד השמונה ונוה אילן קיבלו הודעה להערך לפינוי. מהמועצה המקומית קריית יערים נמסר: "אנחנו לא יודעים איך הבאים יתפתחו, בתיאום עם ראש עיריית ירושלים הכנו מרכזי קליטה בגבעת שאול ובהר נוף. אנו נערכים בעזרת ה' לוגיסטית למצב שנצטרך לכך".

עדכון 18:30: באישור גורמי הכיבוי, תנועת הרכבות בתחנות מודיעין מרכז ופאתי מודיעין חוזרת לסדרה בהדרגה.

עדכון 18:00: שר החוץ גדעון סער ממשיך במרתון שיחות עם שרי חוץ ממדינות נוספות, בדגש על יבשת אירופה, לקבלת סיוע אווירי להתמודדות עם השריפות. המערך המדיני של משרד החוץ, באמצעות שגרירויות ישראל, פועל גם הוא בהקשר זה בשעה זו.

עדכון 17:50: חובשי איחוד הצלה מבצעים סריקות בכביש 1, מאות רכבים ואוטובוסים ננטשו עקב העשן הסמיך והשריפות בסמוך למחלף לטרון.

עדכון 17:30: משרד הבריאות סיים הערכת מצב בראשות משה בר סימן טוב, מנכ״ל משרד הבריאות ובהשתתפות הגורמים הרלוונטיים במשרד, במערכת הבריאות, צה"ל ומד"א. הוחלט לנקוט במספר צעדי מניעה ובראשם להימנע מלהגיע לבית החולים הדסה עין כרם אלא במקרה חירום רפואי.

עדכון 16:45: המרכז הרפואי הדסה מעדכן כי בהתייעצות עם גורמי הכיבוי הבכירים ולמרות שלא נשקפת בשעה זו סכנה לבית החולים הדסה עין כרם, לאור שינוי כיוון הרוחות הצפוי - אנו מבקשים מן הציבור שלא להגיע להדסה עין כרם אם אין בכך הכרח. בית החולים ימשיך לקבל מקרים דחופים. צוות בית החולים כבר החל בשעה זו בפינוי חולים שאין הכרח להשאירם באשפוז, ובמקביל נערך לקבלת נפגעים שעשויים להגיע מהשריפות לטיפולו.

עדכון 16:40: ישראייר לצד התושבים שפונו מבתיהם. חברת התעופה מעדכנת כי נכון לשעה זו טיסות החברה מתקיימות כסדרן אך יש לקחת בחשבון את עומסי התנועה בדרך לנתב"ג.

עדכון 16:20: מנתיבי ישראל מעדכנים על מצב חסימות הכבישים עקב השריפות:
- כביש 1 לשני הכיוונים ממחלף ענבה עד שער הגיא
- כביש 3 לשני הכיוונים ממחלף לטרון עד צומת נחשון
- כביש 38 לצפון במחלף שער הגיא לפנייה לכביש 1 מערב
- כביש 424 לשני הכיוונים ממחלף נשרים עד צומת חטיבה 7
- כביש 444 לשני הכיוונים מצומת גבעת כ״ח עד מגדל אפק
- כביש 44 לשני הכיוונים חסום ממחלף שמשון עד צומת נחשון

עדכון 16:05: עדכון מעיריית ירושלים כי לנוכח מזג האוויר הקיצוני, הוחלט כי כלל אירועי יום העצמאות שתוכננו להתקיים הערב (ד', 30/4) ברחבי העיר – לא יתקיימו.

*לאחר הערכת מצב שערך ראש העיר ירושלים, משה ליאון, יחד עם בכירי העירייה והגורמים המקצועיים, הוחלט כי לנוכח מזג האוויר הקיצוני, כלל אירועי יום העצמאות שתוכננו להתקיים הערב (ד', 30/4) ברחבי העיר – לא יתקיימו*

עיריית ירושלים עושה מאמצים רבים לדחות את אירועי הערב, למחר בערב.
הודעה על כך תתפרסם בהמשך.

האירועים שתוכננו מלכתחילה למחר (ה', 1.5) - יתקיימו כרגיל.

עדכון 16:00: עדכו מכבאות והצלה כי במהלך אירועי השריפות המתפתחים בהרי ירושלים, לאור היקף השריפות והצורך בכוחות רבים, כלל מחוז מרכז מגויס לפעולה מרוכזת בגזרת יער קנדה, לצד כוחות נוספים בשטח.

15 צוותי כיבוי פועלים כעת לבלימת שריפת יער גדולה שהתפשטה לעבר היישוב משמר איילון. בתיאום עם גורמי הביטחון, הוחלט על פינוי תושבי היישוב. נכון לרגע זה, ישנה שליטה על האש, אך בשלב זה לא מתאפשרת חזרה לבתים.

במקביל, 11 צוותים מהמחוז ממשיכים לפעול גם בשריפת שטח פתוח בעיר אלעד. כוחות הכיבוי פועלים בזירה לבלימת האש ולמניעת פגיעה באזרחים וברכוש.

עדכון 15:55: מערך הכיבוי מעדכן כי בעקבות מאמצי כיבוי שריפה משמעותית באזורים נרחבים. מערך הכבאות לא יוכל להשתתף באבטחת אירועי יום העצמאות שנדרשה לכך נוכחות של לוחמי אש, בדגש על המחוזות בהם יש שריפות מתפתחות.

עדכון 15:40: צוותי האמבולנסים ורכבי השטח איחוד הצלה העניקו עד כה בכלל הגזרות השונות טיפול רפואי למעל 30 נפגעים קל ובינוני משאיפת עשן.

ֿעדכון 15:39: משטרת ישראל מעדכנת כי שוטרי מחוז ש"י החלו לפנות את תושבי היישוב מבוא חורון ואת אזור פארק קנדה. כוחות המשטרה במחוז ש"י יחד עם כוחות החירום וההצלה החלו בפעולות לפינוי תושבי היישוב מבוא חורון ואת אזור פארק קנדה וזאת מחשש להתפשטות של השריפה ליישוב.

בהערכת המצב שקיים מפקד מחוז ש"י, ניצב משה פינצ'י הוחלט בעקבות ההנחייה של כב"ה לרכז מאמץ ולפנות את תושבי היישוב תוך פתיחה של צירי תנועה מרכזיים בכדי להרחיק את התושבים מכלל סכנה. בנוסף מפקד המחוז הנחה על הקפצת כוחות משטרה נוספים להערכות במידה ויישובים ואזורים נוספים בגזרת המחוז ידרשו בפינוי.

עדכון 15:15: שר החוץ גדעון סער שוחח בשעה האחרונה עם שרי החוץ של קפריסין, קרואטיה, איטליה ויוון בבקשת סיוע למטוסי כיבוי בהשתלטות על השריפה באזור ירושלים.

עדכון 15:10: רשות שדות התעופה מעדכנת כי בהמשך, להנחיית שרת התחבורה, רש"ת תערך לקליטת סיוע בינלאומי של מטוסי ומסוקי כיבוי. בנוסף, צוותים של כבאים מתגברים את צוותי הכבאות הארצית.

עדכון 15:00: צה״ל מעדכן כי הרמטכ״ל הנחה את פיקוד העורף, חיל האוויר וכלל היחידות של צה״ל לסייע בכל שיידרש למשטרה ולכבאות והצלה לטובת טיפול בשריפה.

כוחות חילוץ של חטיבת החילוץ ומחוז ירושלים והמרכז יחד עם צוותי כיבוי אש של פיקוד העורף, צוותי כיבוי אש קרקעיים וכבאיות של חיל האוויר, יחד עם כלי טיס המעניק תמונה אווירית, מסייעים בשעות האחרונות במאמצים לכיבוי השריפות באיזור הרי ירושלים ופינוי התושבים.

כלל הכוחות פועלים בשיתוף פעולה עם משטרת ישראל וכוחות הכבאות וההצלה.

עדכון 15:00: חובשים ופראמדיקים של מד"א מעניקים טיפול רפואי ומפנים לבתי החולים שמיר אסף הרופא וקפלן, 7 נפגעים במצב קל, בהם: גבר בן 36 עם כוויות, ו-6 עם שאיפת עשן בגילאי 30, 20, ושנה.

עדכון 14:30: המשטרה מעדכנת כי כוחות גדולים פועלים בשטח בעקבות התפשטות השריפות באזור כביש 1 והרי ירושלים – יש להימנע מהגעה לאיזור. פעילות משטרת ישראל מתבצעת גם מהאוויר באמצעות מסוקים המספקים תמונת מצב עדכנית, וגם מהקרקע באמצעות כוחות רבים שמבצעים פינוי אוכלוסייה, הכוונת תנועה, סיוע לכוחות כיבוי אש ושמירה על ביטחון הציבור והרכוש.

כוחות משטרה ומג"ב רבים, ממשיכים גם בשעה זאת לפעול לצד לוחמי האש של כב"ה וגורמי חירום והצלה נוספים על מנת למנוע פגיעה בחיי אדם, וכן לבצע את כל הפעולות הנדרשות להשיג שליטה על הלהבות שבוערות באזור גזרת מטה יהודה.

מוקדם יותר, מתנדבי יחל"צ עציון-יהודה, הוקפצו לנחל כפירה לאיתור מטיילים ופינוי מהיר מעומק השטח לפני הגעת הלהבות. בנוסף, בכביש 1 טופלו מספר נפגעים בעקבות השריפה על ידי גורמי הרפואה של מחוז ירושלים וגורמי רפואה נוספים. כעת, הציר פנוי ממשתמשי דרך.

עד כה ונכון לדקות אלו, פונו הישובים- נחשון, אזור לטרון ונווה שלום. נדגיש כי הפינוי מתבצע בהתאם להערכת מצב שוטפת המתבצעת בחפ”ק אחוד בשטח, ובו שותפים כלל גורמי פיקוד גורמי חירום וההצלה בהובלת משטרת ישראל ומטרתו הצלת חיים והבטחת שלומם של התושבים.

במקביל, שוטרי אגף התנועה חוסמים את הגישה מכביש 1 מחלף לטרון לכיוון כביש 3 שנחסם אף הוא בקטע שבין צומת נחשון למחלף לטרון וענבה לכיוון שער הגיא. ציבור הנהגים מתבקש להמשיך את נסיעתו בצירים חלופיים ולהימנע מהגעה לחסימות אלו.

עדכון 14:15: חובשי איחוד הצלה העניקו עד כה סיוע למעל 15 נפגעים (חלקם פעוטות וקשישים) משאיפת עשן במצב קל ובינוני. חלק מהנפגעים פונו באמבולנסים.

צילום: דוברות המשטרהצילום: דוברות המשטרה

עדכון 14:00: עדכון מכבאות והצלה כי מאמץ הכוחות מתרכז בכביש 1, השריפה משתוללת, סכנה ממשית במקום.

בעקבות התפשטות מהירה של האש, מאמץ כוחות הכיבוי וההצלה מתרכז בשעה זו באזור כביש 1 אשר נסגר לתנועה, שם משתוללת שריפה בשטח פתוח ובסמוך לציר התנועה.

במקום פועלים 119 צוותי כיבוי ממחוזות שונים, בסיוע 10 מטוסי כיבוי ומסוק, כש-22 צוותים נוספים עושים דרכם לזירה.

המאמץ ממוקד בבלימת התפשטות האש, חילוץ לכודים וכיבוי מוקדי בעירה.
עד כה, חולצו 9 בני אדם מכלי רכב שנקלעו לעשן הכבד. בזירה בוערים שלושה רכבים פרטיים ומשאית כולם ללא לכודים.

ישנם מספר נפגעים קל משאיפת עשן המטופלים במקום על ידי צוותי רפואה.

הציבור מתבקש שלא להגיע לאזור ולהישמע להנחיות כוחות החירום הפועלים במקום.

עדכון 13:58: רכבת ישראל מעדכנת כי בשל השריפה, כל הרכבות לכיוון ירושלים יצחק נבון מבוטלות עד להודעה חדשה.

עדכון 13:48: התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב איילון על שריפה בכביש 1 בין מחלף לטרון לשורש. חובשים ופראמדיקים של מד"א מעניקים טיפול רפואי ומפנים לבי"ח שמיר-אסף הרופא, 2 תינוקות כבני שנה במצב קל בהכרה מלאה, עם סימני שאיפת עשן. צוותי מד"א ערוכים להעניק טיפול רפואי ולסייע לנפגעים נוספים.

עדכון 13:00: המשטרה מעדכנת כי החל פינוי תושבים ממספר יישובים בשפלת יהודה בשל סכנת התפשטות האש: כוחות משטרת ישראל, לוחמי מג”ב, כבאות והצלה, רשות הטבע והגנים, מערכי הביטחון ביישובים ושאר גופי החירום, ממשיכים לפעול בשטח בעקבות התפשטות השריפות במספר מוקדים בשפלת יהודה.

בשל סכנת חיים ממשית, ובתיאום עם כלל הגורמים, החלה המשטרה בפינוי מיידי של תושבים מהיישובים: נווה שלום ולטרון ומוכנות לפינוי של היישובים נחשון,בקוע מסילת ציון, תרום ותעוז. לתושבים המתגוררים בישובים הנ"ל הופצה לפני זמן קצר ולבקשת המשטרה, ע״י פקע״ר התראת פינוי חירום.

הפינוי מתבצע בהתאם להערכת מצב שוטפת המתבצעת בחפ”ק האחוד שבמקום, בראשות פיקוד המחוז, ומטרתו הצלת חיים והבטחת שלומם של התושבים.

משטרת ישראל מדגישה כי מדובר באירוע דינמי ומתפתח, וכי מתקיימות הערכות מצב תכופות עם כלל גורמי החירום וההצלה. פעילות המשטרה מתבצעת גם מהאוויר באמצעות מסוקים שמספקים תמונת מצב עדכנית, וגם מהקרקע באמצעות כוחות משטרה רבים שמבצעים פינוי אוכלוסייה, הכוונת תנועה, סיוע לכבאות ושמירה על ביטחון הציבור והרכוש.תמונת מצב עדכנית בצירים (תמ”צ): כביש 3 לטרון -נחשון נסגר לתנועה לשני הכיוונים.

צילום: דוברות המשטרהצילום: דוברות המשטרה

עדכון 13:00: כוחות כיבוי של קק״ל,כב״ה, ומטוסי כיבוי נמצאים בשטח ביער אשתאול במאמץ לבלום את התפשטות האש לעבר היישובים הסמוכים.

לצורך ניהול האירוע ומניעת פגיעות, הוקם חפ״ק באזור אשתאול אשר מפקח ומנהל את השריפות. עובדי קרן קימת לישראל פרוסים בשטח בין יער אשתאול ללטרון במטרה להתמודד עם האש, הנתונה לתנאי רוחות חזקות שמעלים את רמת הסיכון.

*ענת גולד מנהלת מרחב מרכז בקק״ל: ״על מנת להבטיח את ביטחון הציבור ולאפשר לכוחות החירום לפעול ללא הפרעה, מתבקש בכל תוקף מהציבור המטיילים להימנע מהגעה לאזור. נא לכבד את ההנחיות ולפעול בהתאם לעדכונים שיפורסמו בהמשך״.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: בארץ

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: