תל אביב 13°c
ניו יורק 6°c
לונדון 4°c
פריז 4°c
ברלין 6°c
אתונה 12°c
לרנקה 15°c
אא

מנכ"ל יונייטד איירליינס: "נאלצים לבטל עשרות טיסות בניוארק – המצב במערך הפיקוח האווירי בלתי נסבל"

בעקבות קריסות טכנולוגיות ומחסור חמור בבקרי טיסה: יונייטד מודיעה על ביטול עשרות טיסות יומיות מנמל התעופה ניוארק ומזהירה – המצב מסכן את אמינות השדה והנוסעים

צילום: יונייטד איירליינס צילום: יונייטד איירליינס

אמש (ו') פרסם מנכ"ל יונייטד איירליינס, Scott Kirby, מסר חריג וישיר לנוסעי החברה, בו התייחס למשבר ההולך ומעמיק בנמל התעופה ניוארק (EWR) – בעקבות כשלים טכנולוגיים חמורים ומחסור כרוני בבקרי טיסה.

לדבריו, "במשך שנים יונייטד מדברת בגלוי על הצורך הדחוף לתקן את מערכת הפיקוח האווירי בניוארק. אמנם אנו תומכים במאמצים לתיקון באופן קבוע ומבני, אך האתגרים המבעבעים מזה זמן רב התפרצו השבוע במלוא עוצמתם".

המנכ"ל ציין כי בימים האחרונים, במקרים חוזרים ונשנים, מערכות הטכנולוגיה עליהן נסמכים בקרי הטיסה של ה-FAA (רשות התעופה הפדרלית) בניהול תנועת המטוסים בניוארק – קרסו. התוצאה: עשרות טיסות הוסטו, מאות טיסות התעכבו או בוטלו, ואלפי נוסעים נותרו עם תוכניות נסיעה משובשות.

כמו כן, ציין כי מעל 20% מהבקרים האחראים על ניוארק נטשו את עמדותיהם, וזאת על רקע מצוקת כח אדם קשה, שמלווה את המתקן במשך שנים. "ללא אותם בקרים – וזה נאמר לנו באופן מפורש מה-FAA – נמל התעופה פשוט לא מסוגל לתפקד כמתוכנן, לא כעת ולא בחודשים הקרובים".

בשל כך, הודיעה יונייטד כי החל מסוף השבוע הקרוב, היא תבטל 35 טיסות הלוך-חזור ביום מלוח הטיסות שלה בניוארק. "זו החלטה קשה ומאכזבת, במיוחד כשמדובר בלוח טיסות שכבר קוצץ בעבר, אבל אין לנו ברירה אם ברצוננו להגן על הנוסעים שלנו".

לדבריו, "המצב הזה בניוארק לא חדש. מזה שנים אנו מפצירים ברשויות הממשלתיות להגביל את מספר הטיסות ליכולת האמיתית של השדה. חוסר הפעולה בעבר הוביל למצב שבו אנו – ובעיקר לקוחותינו – נמצאים היום".

המנכ"ל שיבח את תגובתו המיידית של מזכיר התחבורה האמריקאי, והביע תקווה שההשקעה המתוכננת בתשתיות וטכנולוגיה של ה-FAA תפתור את בעיות השורש בטווח הבינוני והארוך. אך עד אז, קרא להנהגה לפעול בנחישות גם בטווח הקצר ולהכריז על ניוארק כעל שדה תעופה ברמת שליטה 3 (Slot Controlled Level 3) – מה שיאפשר שליטה הדוקה בלוח הטיסות.

"ניוארק הוא שדה תעופה מדהים, המחבר את לקוחותינו ל-76 ערים בארה"ב ול-81 יעדים בינלאומיים", כתב. "אני מודה לצוות יונייטד שעובד ימים כלילות כדי לטפל בנוסעים בזמן משבר זה, וכן לעובדי ה-FAA שעושים כל שביכולתם להבטיח שהטיסות מתנהלות בבטחה – למרות החסרים והאתגרים".

לדבריו, על ה-FAA להשתמש בסמכות שיש בידיה כדי לאפשר לניוארק לממש את הפוטנציאל הטמון בו – להיות שער בטוח, אמין ויעיל לעולם.

יונייטד איירליינס. צילום: Shutterstockיונייטד איירליינס. צילום: Shutterstock

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: יונייטד איירליינס

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: