תל אביב 13°c
ניו יורק 6°c
לונדון 4°c
פריז 4°c
ברלין 6°c
אתונה 12°c
לרנקה 15°c
אא

אימפריית הפחמימות מברלין פותחת בית קפה בנחלת בנימין

אחרי שכבשה את ליבנו וקיבתנו עם דנישים עתירי מילויים וניחוחות, אימפריית הפחמימות הברלינאית כובשת עוד יעד בתל אביב, גדול יותר ומושחת יותר

ציט פור ברוט ציט פור ברוט צילום דרור עינב

צַיְיט פוּר בְּרוֹט (זמן ללחם) הוא היכל פחמימות מענג בברלין שעולים אליו לרגל ותמיד נכנס לרשימת ההמלצות כשמגיעים לברלין. מדובר בבייקרי וותיק שיש לו מס' לא גדול של סניפים בגרמניה אבל עד הסניף בתל אביב לא היה להם מעולם סניף מחוץ לגרמניה.
כשהם פתחו סניף קטן וחמוד במנחם בגין בתל אביב (הראשון מחוץ לגרמניה), ההתלהבות הייתה רבה והתורים ארוכים ובצדק.
אבל עכשיו ההתלהבות הרבה יותר גדולה, כי ממש בימים אלו נפתח לו סניף של ציט פור ברוט, גדול יותר, מושחת יותר ופחמימתי הרבה יותר ובלוקיישן מרכזי יותר- נחלת בנימין פינת אחד העם.

ציט פור ברוט פותח סניף בנחלת בנימיןציט פור ברוט צילוםן דרור עינב

צייט פור ברוט הוא מוסד אפיה המהלל את אחת המאפי שמרים הכי מענגים שיש - הדייניש הידוע גם כ"שנקה", מדובר בעינוג פחמימתי בצורת שבלול שמנמן הממולא לאורכו במגוון של מילויים נהדרים, כשהאהוב עלי הוא כמובן הקינמון-חמאה.
הסניף התל אביבי הראשון איכלס בתוכו שפע של מאפים שמרים במגוון מילויים כגון שוקולד, שוקולד לבן ומייפל-אגוזים לצד לחמי מחמצת בסגנון גרמני שהביאו טעם קצת אחר לארץ הקודש.

הפתיחה של בית הקפה בלוקיישן כל כך מרכזי מביאה את יכולות האפיה הגרמניות לקדמת הבמה. לא רק שורות שורות של מאפי דייניש שמנמנים, אלא גם מדפים עמוסים בכיכרות ענק של לחמי מחמצת מרתקים, ויטרינה גדושה בשפע של מאפים שונים כגון "לעזאז-הל" שהוא מאפה הל מופלא שיעיף לכם את הפה, וכמובן עוגות. לצד כל זה המקום מייצר גם עוגיות נהדרות (37-39 ש״ח), מארזי גרנולת הבית עשויות שיבולת שועל, אגוזי לוז וחמוציות (39 ש״ח) לצד ריבות אורגניות מקומיות, מה שהופך להיות נקודת מפגש כיפית ואינטימית לעבודה עם לפטופ או עצירה ספונטנית לקפה ומאפה.

ציט פור ברוט ציט פור ברוט צילום דרור עינב


בצהרי היום התפריט תופס נישה קצת יותר רצינית עם מנות כגון קישים ולזניות, פוקאצ׳ות מופלאות עם בצלים מקורמלים, חצילים, עגבניות וגבינת מוצרלה, כריכים מתוקתקים שנראים מופלא כגון פלוט זיתים עם חמאה, גבינת תום עיזים, אבוקדו טרי ועגבניות צלויות (34 ש״ח), כריך לחם שוורץ ברוט עם טחינה סלק, אנטי פסטי ירקות אורגנים, נבטי חמניה ואגוזי מלך (32 ש״ח), טוסטים עשירים מלחם בריוש עם שפע של גבינות וסלטים טריים להשלמת הארוחה.

מה שעוד תופס את העין הוא העיצוב של המקום, יש בו משהו מאד נשי, מאד חם ומזמין שלא מחפש עיצוב בוטה ומתנשא אלא חמימות מזמינה, אפילו הניראות של הכריכים מדוייקת ואלגנטית.

אחד העם 13, תל אביב
שעות פתיחה א-ה , 7:30-18:00 שישי 7:30-16:00
כשרות רבנות תל-אביב

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: קולינריהגרמניה

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: