"התעופה הישראלית היא גם החזית וגם העורף"
כך כותב מנכ"ל ארקיע, עוז ברלוביץ, בעדכון לעובדי החברה, שבו עדכן על הרחבת פעילות הקווים – כולל הפעלת מטוס A330 לניו יורק – ושיתף מתוכן שיחתו עם שרת התחבורה ושר הכלכלה: "חברות התעופה הישראליות אינן רק עורף – הן גם החזית. יש להבטיח שמירה ממשלתית על חוסנן גם בשגרה"
צילום: ארקיע חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
מנכ"ל ארקיע, עוז ברלוביץ, שיגר הבוקר (שישי) עדכון לעובדי החברה בעקבות ההתפתחויות הביטחוניות האחרונות והשפעתן על פעילות התעופה בישראל.
בדבריו מציין ברלוביץ כי אף שחלק גדול מהחברות הזרות עזבו את ישראל, כ-25 חברות תעופה ממשיכות לפעול, והעריך כי אם יישמר השקט – רובן יחזרו לפעול עד סוף החודש.
ברלוביץ הדגיש כי ארקיע פועלת כרגיל ואף מרחיבה פעילות: "הוספנו טיסות, עדכנו את לוחות הזמנים, והצלחנו להמשיך להפעיל את הקו לניו יורק – גם אם באופן שונה". הוא התייחס גם לשותפה האירופאית איבורג'ט, שמפעילה קווים דרך אתונה: "מדובר בפעילות מורכבת במיוחד, אך היא נמשכת למרות הקשיים".
אחד ההישגים המרכזיים, לדבריו, הוא הצטרפותו של מטוס ה-A330 החדש לפעילות החברה החל מהשבוע הבא, בקו ישיר לניו יורק הכולל מחלקת עסקים: "זהו שדרוג משמעותי ללקוחות ולחברה".
צילומים: ארקיע, כנסת ישראל ו-Shutterstockבהמשך עדכנו כי התקיימה שיחה עם שרת התחבורה ושר הכלכלה, ובה חודדה חשיבות התעופה הישראלית: "חברות התעופה הישראליות הן לא רק עורף – הן גם החזית. ביקשתי להבטיח שגם בשגרה תהיה שמירה ממשלתית על החוסן של החברות המקומיות".
ברלוביץ חתם את דבריו בהוקרה לעובדים: "אני מבקש להודות לכל אחת ואחד מכם – באוויר ובקרקע – על ההירתמות והמחויבות המלאה, דווקא ברגעים המורכבים הללו".





