תל אביב 23°c
ניו יורק 24°c
לונדון 20°c
פריז 21°c
ברלין 15°c
אתונה 24°c
לרנקה 24°c
אא

הטרנד הקולינרי שלא ישאיר אתכם רעבים – טעמים שמחזירים הביתה

ממטבח כורדי דרך מטבח ערבי ועד מטבח תימני, אנחנו לוקחים אתכם למסע בין בשלנים ובשלניות רב תרבותיים, המארחים בביתם לארוחה שתקפיץ לכם את כל החושים. אל תפספסו | בשיתוף משרד התיירות

קובאנה של אפרת גבאי הקובנה של אפרת גבאי. צילום: אמיר מנחם

הבישול הביתי הוא אחד הדברים החשובים בשמירת מסורות. אמהות המעבירות סודות בישול לבנותיהן ואבות המעבירים שיטות צלייה לבניהם. תרבויות שלמות קמו ונפלו, אבל הטעמים ושיטות הבישול שלהן עברו לצאצאים ששמרו על מסורת הבישול הביתי.

הייחוד של כל עם, דת ועדה, מייצרים מארג קסום עשיר בטעמים הלוקח אותנו למסע בהיסטוריה, משמר תרבות וסיפורי משפחה ולחוות ארוחה שכזו היא חוויה עוצמתית.

אספנו לכם בשלניות ובשלנים שהפכו את המסורת למקצוע וכיום הם מארחים בביתם לארוחה שלא נופלת מאף מסעדת שף. ארוחה שמפגישה עם קולינריה מקיימת ופיתוח חוויה רב תרבותית דרך מורשת הטעמים והבישול המסורתי, ואלה הבשלנים הביתים שממשיכים את ההיסטוריה:

אפרת גיאת / אוכל תימני
עין כרם, ירושלים

אפרת היא טיפוס מעניין ויוצא דופן. היא מורת דרך ורועת צאן, מדריכה סיורים מגוונים בעין כרם ברוח היהדות וזה לא הסוף. אפרת מעבירה גם סדנאות חליבה, גיבון ורעיית צאן וכן סדנת אפייה תימנית מרתקת. היא מארחת בחצר ביתה לטעימות של גבינות עיזים ומאפה תימני, סיור לעמק התימנים תוך כדי סיפורים על העמק, החמולות שגרות בו, סיפורי עדרי העזים וכמובן, מטעמים. בסדנא שלה תטעמו גבינות צאן מופלאות מעשה ידיה, תשתו יין ותהנו מהכאבנה (קובנה) החמאתית והמופלאה שהיא מלמדת להכין.
מינימום של 10 משתתפים וניתן גם לקבל את ההדרכה באנגלית ואיטלקית.

ליצירת קשר 052-8048314

אפרת גבאי עין כרםצילום נורית בהרי וטפטים

סוזי נאפסו אשמוז / אוכל צ'רקסי
כפר כמא

סוזי נאפסו אשמוז, ילידת כפר כמא, היא סבתא צעירה שאהבה את מקצוע הבישול עוד מילדותה. לאורך חייה היא התנסתה בכל מיני מקצועות שונים, אך תמיד לבסוף מצאה את עצמה במטבח. הקורונה שכנעה אותה להתחיל לארח בביתה ומאז, הכל היסטוריה. בעזרת תמיכה מאנשי הכפר והמשפחה, הפך המונח "המטבח של סוזי" לשם של דבר.
הארוחה אצל סוזי עשירה וצבעונית ומשלבת שפע של המטבח הצ'רקסי כגון: ה'חאג'ר'אפ פאסטה', מנת האורחים הקלאסית העשירה בפחמימות ושומנים כיאה להרים הגבוהים והקרים בקווקז - האורז מבושל כאורז דביק ולצידו מגישים רוטב חאג'ר'אפס. יש גם מרק עדשים כתומות טחונות במכתש ועילי וכמובן, מנת הדגל המתאזה - כיסונים מהמטבח המסורתי הצ'רקסי, ממולאים בגבינה צ'רקסית, עלי בצל ירוק ופפריקה אדומה.

ליצירת קשר 052-840-1803

סוזי נאפסו אשמוזצילום באדיבות: סוזי נאפסו אשמוז

אורה חתן / אוכל כורדי
מושב שתולה

בימים כתיקונם, אורה חתן ממושב שתולה, הייתה אמורה להגיש מנות במסעדה שלה וליהנות מהנוף המושלם הניבט מהחלון. אבל הימים לא כתיקונם ואורה הפכה לדמות של חוסן, כאשר נשארה האחרונה בשתולה לבשל למי שהגיע לאיזור. כיום היא מבשלת את האוכל הכורדי הנהדר שלה לחיילים הממוקמים בצפון. אורה היא בשלנית בחסד המביאה את מטבח ילדותה הכורדי אל הצלחת בשילוב ייחודי של טעמים וסיפורים. חוויה קולינרית ואנושית המשלבת בין המטבח הכורדי האותנטי עם עופות צלויים בתבלינים ייחודיים, קובה נבולוסיה ועוד, לבין סיור תיירותי המציג את חיי הגבול המורכבים - והכל קורה בסלון ביתה המשקיף על עיתא א-שאב וג׳בל בלוט. המנה שאסור לפספס הם עלי הגפן ומרק הקובה המופלאים שלה.
(מינימום 10 משתתפים). כשר. בימים אלו הקימו קמפיין לגיוס כספים להקמת המסעדה מחדש.

ליצירת קשר 052-8739800

אורה חתן משתולהמטבח כורדי והמון אהבה למדינה צילום אוסנת גואטה

אום בילאל / אוכל ערבי
כפר נחף

מוהדיה קדרי מכפר נחף שבבקעת בית הכרם הגלילית, החליטה לעשות הסבה מקצועית מניהול חנות בגדים לאוכל. ללכת אחרי הטעמים, הריחות והתבשילים בחצר ביתה, על רקע נופי מצוק מתלול צורים הירוק והכפר הציורי. ידי הזהב של 'אום בילאל' מייצרות את הקובה המפורסם באזור. המטבח שלה הפך למקדש הקולינרי אליו נוהרים כל שוחרי האוכל הבלאדי הגלילי. לצד הקובה תמצאו שם מנסף כתף טלה רך ועשיר בטעמים, עוגות מועג'נאת פריכות וסלטים העשויים מעשבי התיבול הגדלים בעונה. המטבח של אום בילאל הוא סמל לחיים המשותפים של כל תושבי הגליל. במסגרת פסטיבל "בא לי גליל" שייערך לקראת חג שבועות, תארח אום בילאל סדנת קובה וכן, ארוחת חג בשרית.

ליצירת קשר: 052-756-4028

אום בילאל.אום בילאל. צילום רפי קורן.

יחיא אל הייב / אוכל בדואי
כפר טובא

יחיא אל הייב הוא שם דבר בעולם הבישול הבדואי ונחשב לאחד שהביא את תרבות הקולינריה הבדואית לקדמת הבמה. יחייא הוא שף פרטי לאירועי חתונות ואירועים קטנים, וגם השף במכללת צפת, שופט בתחרויות אוכל בינלאומיות ואפילו כתב ספר על בישול.
בימים כתיקונם הוא מארח באורחן הרחב מעל ביתו המכיל עד כ-100 איש כולל לינה וארוחה בדואית מפנקת. מאז פרוץ המלחמה הוא ממעט לארח וההפסד הוא כולו שלנו. האירוח של יחייא נדיב כמו שרק התרבות הבדואית יודעת להעניק. הארוחה כוללת שפע של מנות מיוחדות כולל הרצאה על התרבות הבדואית, ממולאים וקובות ועד המנה המיוחדת של המנסף הבדואי בה יחייא מתמחה. כיום יחייא מארח מ-10 אנשים ומעלה לארוחה וניתן גם לשלב לינה.

ליצירת קשר 050-950-5005

השף יחיא אל הייבצילום באדיבות:השף יחיא אל הייב

פאטמה שחאדה / אוכל מוסלמי
ואדי ניסנאס, חיפה

בלב ליבו של ואדי ניסנאס הקסום, בין סמטאות מתפתלות וארכיטקטורה עתיקה, שוכן "אל בית ביתק – הדוכן של פאטמה", מקום בו האותנטיות הקולינרית פוגשת את הנשמה. פאטמה שחאדה, יוצרת במו ידיה מנות המהוות חגיגה של טעמים מסורתיים. יחד עם בעלה לורנס, היא מגשימה חלום שהחל כמתנת יום הולדת מרגשת בשנת 2014 – מקום המוקדש לאהבתה העמוקה למטבח הערבי. "אל בית ביתק" הוא חלל המחובר לביתה של פאטמה שמארחת גם בביתה וגם מוכרת מהמטעמים שלה. מדובר במסע קולינרי עשיר במנות מהמטבח הערבי הקלאסי, לצד פרשנויות עכשוויות מרתקות. אל תחמיצו את חומוס ביתק הקטיפתי והעשיר, את המקלובה ואת המנסף עם בשר הכבש העדין והיוגורט המתובל. התפריט משלב גם מנות חדשניות המפגישות בין מסורת וקידמה ומבטיחות חוויה קולינרית ייחודית ובלתי נשכחת.

ליצירת קשר 052-708-6421

פאטמה שחאדהצילום באדיבות: פאטמה שחאדה

פאנטה / אוכל אתיופי
קריית מלאכי

פאנטה מקריית מלאכי, שפית במקצועה, מארחת בבית של אימה לארוחות אתיופיות מסורתיות המשלבות חדש וישן. בארוחה תטעמו מנות אתיופיות מוכרות כמו אינג'רה לצד מנות שטרם יצא לכם להכיר והכל מבוסס על חומרי גלם טריים, בריאים וטבעיים עם תיבול אתיופי ייחודי שמתאים גם לחיך הישראלי. הארוחה משלבת מוזיקה וסיפורים והופכת לחוויה מעוררת חושים ומחשבה על ההיסטוריה הצבעונית של התרבות האתיופית. תמצאו שם את המטעמים המופלאים של המטבח הצבעוני הזה, שפע של קטניות מתובלות, אינג'ירה נהדרת, טקס הקפה המפורסם ואף מתוקים.

ליצירת קשר 0506848799

פאנטה אוכל אתיופי קריית מלאכיצילום באדיבות: פאנטה

נג'אח אבו לטייף / אוכל בדואי
רהט

נג'אח גדלה בפזורה הבדואית עד שעברה לרהט. אורח חייה דרש ממנה לפתח עצמאות כלכלית, דבר שהביא אותה לפתוח מעון ילדים בחצר ביתה שנים רבות. כיום נג'אח עוסקת באירוח ביתי, מתמחה בעוגיות ומתוקים, מקיימת אירועי קייטרינג, סדנאות בישול והכנת תבלינים. היא מארחת כיד המלך ובביקור אצלה תזכו לשמוע את סיפור חייה, ליהנות מאירוח ביתי לבבי עם מנות נהדרות כגון מקלובה, עלי גפן, סלטים, קטאייף ועוד ומהדגמה של טחינת תבלין הדוגה. מלבד האירוח הביתי, ניתן להזמין מארזי פיקניק מפנקים במיוחד שכל תכולתן היא עבודת יד וניתן להגיע לסדנאות קולינריות מסורתיות, הכוללות אפיית מתוקים וטכניקות בישול שונות תוך לימוד רזי המטבח הבדואי.

ליצירת קשר: 054-2510150

נג'אח אבו לטייף בשלנית מרהטצילום: יח״צ קסם המדבר

איבסתאם פראס / אוכל דרוזי
חורפיש

אבסתאם פארס היא אחת הבשלניות היותר מוכרות בעולם הבישול הדרוזי הגלילי. את הבישול היא למדה מאימה שלמדה גם היא מאימה. איבסתאם היא רימון של סיפורים מתובלים. היא מביאה את הבישול המסורתי לקדמת הבמה ולוקחת את הסועדים שלה למסע אל ההיסטוריה הדרוזית ולילדותה כשוטטה עם אימה בשדות הכפר. בלי הרבה גינונים, יורדת איבסתאם אל הקרקע ותולשת מיני צמחים, מסבירה על כל צמח ומה ניתן לעשות איתו. כלאחר כבוד, הולכים כולם אל ביתה המרווח שם היא משלבת בין אירוח דרוזי מפנק גדוש בסירים עם תבשילי אורז ובצלים ממולאים בפריקי ועשבי תיבול, לבין לימוד של אומנות גלגול עלי הגפן. אחת המנות הייחודיות למטבח הדרוזי ולאיבסתאם היא הפטאייר, אותו בצק הנחרך לשחימות מושלמת על הסאג' הענקי ממולא בעולש או בזעתר בר שנקטף לפני שעה.

חוויה אותנטית מאין כמוה שתיקח אתכם לכמה שעות לעולמות נסתרים.

ליצירת קשר

אבסתאם פארסאבסתאם פארס צילום אוסנת גואטה

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: מטיילים בארץקולינריהתיירות פנים

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: