אם לא עכשיו – מתי? תעשיית הנסיעות ניצבת בפני רגע האמת
מועצת התיירות והנסיעות העולמית (WTTC) מפרסמת תוכנית המפרטת את המעבר של תעשיית התיירות לדלק תעופה בר-קיימא וקוראת לכל הגורמים בענף התיירות לקחת חלק בתהליך

נוכח הייצור והשימוש הנמוך למדי, מועצת התיירות והנסיעות העולמית, WTTC, קוראת לתעשיית התיירות להגדיל את הייצור והשימוש בדלק תעופה בר-קיימא (SAF) בדוח חדש שכותרתו "הגדלת ייצור הדלק בר-קיימא".
הדוח, שנוצר בשיתוף פעולה עם חברת הייעוץ העולמית ICF, מספק דרכים כיצד כל עסק בתעשיית התיירות יכול לטפל בנושא הפליטות ולסייע בהאצת המעבר למגוון אפשרויות בנות-קיימא יותר.
נכון לעכשיו, SAF מהווה רק 0.3 אחוזים מצריכת הדלק הסילוני העולמית, עם ייצור של 1.25 מיליארד ליטר. כדי לעמוד ביעדי פליטת אפס נטו עד 2050, עפ"י הדוח של WTTC, הייצור חייב לעלות ליותר מ-450 מיליארד ליטר, כולל כ-6,500 מפעלי דלק בר-קיימא חדשים ברחבי העולם.
עם זאת, ישנם אתגרים בהגדלת ייצור SAF. עלויות הייצור גבוהות עקב תשתית מוגבלת ותחרות, מציינת WTTC.
הדוח מעודד הצטרפות לקמפיינים לקידום מודעות רבה יותר לנושא, השקעה במימון מתקני ייצור, רכישת אישורי דלק בר-קיימא או אספקת פסולת לייצור דלק בר-קיימא.
"דלק בר-קיימא הוא הגורם המשפיע ביותר בתעשיית הנסיעות והתיירות, אך כרגע, ההיצע נמוך באופן מסוכן מהביקוש", אמרה ג'וליה סימפסון, נשיאת ומנכ"לית WTTC. "אם לא נפעל יחד, אנו מסתכנים בעלויות עולות, זמינות מוגבלת וקיפאון בהתקדמות".
"לכל מלון, מפעיל טיולים, סוכנות נסיעות, קו שייט וחברת תעופה יש תפקיד למלא", הוסיפה. "מסגרת זו נותנת להם את התוכנית. דלק בר-קיימא אינו רק צורך סביבתי. זהו ציווי עסקי וממשלות חייבות לתמרץ את ייצור ה-SAF, ולא רק לקבוע יעדים".