תל אביב 26°c
ניו יורק 16°c
לונדון 23°c
פריז 23°c
ברלין 27°c
אתונה 25°c
לרנקה 26°c
אא

"אתיופיה עומדת לצד ישראל – גם כשקשה": שגריר אתיופיה בראיון בלעדי על תעופה, תיירות ותקווה

Tesfaye Yetayeh, מדבר על ההחלטה שלא להפסיק את טיסות אתיופיאן איירליינס בזמן המלחמה, מסביר את עומק היחסים בין המדינות, קורא לישראלים להגיע לאדיס אבבה – ומדגיש: "העתיד שלנו משותף, ויש לנו הרבה מה לבנות יחד"

אדיס אבבה. צילום: Shutterstock אדיס אבבה. צילום: Shutterstock

מאז שנכנס לתפקידו בספטמבר 2023, שגריר אתיופיה Tesfaye Yetayeh מייצג לא רק מדינה, אלא חזון של קשרים יציבים, עמידות ושותפות אסטרטגית עם ישראל.

אתיופיאן איירליינס הייתה אחת מחברות התעופה היחידות שלא חדלו לטוס לישראל גם בשיא המלחמה, ובעיניו – מדובר היה במסר ערכי לפני הכול. בראיון עומק לפספורטניוז, הוא מתאר את השנתיים בישראל, את החיבור האישי, את ההזדמנויות הכלכליות בין המדינות, ואת מה שיש לאתיופיה להציע לישראלים: הרים, היסטוריה, שורשים, וטעמים.

השגריר מפרגן: "אני נהנה מכל רגע בישראל"

השגריר המתגורר בכפר שמריהו, עושה מדי יום את הדרך אל השגרירות בתל אביב ולמפגשים רשמיים במסגרת עבודתו בירושלים. בריאיון לפספורטניוז שיתף השגריר כי הוא נהנה מהחיים בארץ, ומדבר בחום ובחיבה על ישראל.
לאורך השיחה הדגיש את האמפתיה שהוא חש כלפי הציבור הישראלי, והחמיא למפגש עם החברה המקומית, שאותה תיאר כפתוחה, אדיבה ובעלת רוח מיוחדת.

אדוני השגריר, איך אתה מסכם את שהותך עד כה בישראל?

"אני נמצא כאן כשנתיים, גר בתל אביב, עובד בירושלים. פגשתי אנשי ממשל, קהילה ועסקים, והקשרים מאוד חמים. אני נהנה מהחיים כאן – מהעיר, מהאנשים ומהעבודה. אחד הדברים המרשימים מבחינתי הוא התחושה שיש לישראלים כלפי אתיופיה – תחושת חיבור, סקרנות וכבוד. יש כאן זיקה היסטורית וגם רגשית, והיחס החם שמקבלים אזרחי אתיופיה הוא מרגש ומעודד."

ואיך זה להיות בישראל אחרי מה שקרה ב-7 באוקטובר?

"המציאות השתנתה, כמו שכולנו יודעים. אבל אנחנו נשארנו כאן. המשכנו לפעול – גם השגרירות וגם חברת התעופה שלנו. עבורנו, זה היה ברור. לא נטוש ברגעים קשים. זו לא הייתה רק בחירה לוגיסטית – זו הייתה החלטה עקרונית. מדובר בעמידה ערכית, מתוך ראייה רחבה של השותפות שלנו עם ישראל."

אתיופיאן איירליינס הייתה היחידה שלא הפסיקה לטוס. למה?

"זו לא רק שאלה של תעופה. זו עמדה. זו סולידריות. אנחנו רואים את עצמנו שותפים, והייתה לנו אחריות כלפי הנוסעים, הקהילה האתיופית, והקשרים בין המדינות. הרגשנו בטוחים – והעברנו מסר ברור. יש לנו מסורת של יציבות ואחריות אזורית, וזה חלק מה-DNA שלנו. גם בזמנים של אי ודאות, נדרשת עמידה איתנה – וזה מה שבחרנו לעשות."

ואיך נראים הקשרים הכלכליים בין שתי המדינות?

"חזקים – ועם הרבה מקום לצמוח. אנחנו מדברים על חקלאות, אנרגיה מתחדשת, טקסטיל, תעשייה, קפה, וכמובן תיירות. חברות ישראליות כבר פעילות באתיופיה, ויש מקום להתרחבות. שיתופי פעולה אקדמיים ומחקריים גם מתחילים להתרקם, ויש עניין הדדי בהשקעות בתחומים מתקדמים כמו טכנולוגיה רפואית ופתרונות מים. אתיופיה היא שוק בצמיחה עם אוכלוסייה צעירה ופתוחה לחדשנות, וישראל מביאה איתה מומחיות שאין שנייה לה בתחומים כמו חקלאות חכמה, מים ואנרגיה."

אתה מדבר הרבה על תיירות. מה יש לאתיופיה להציע לישראלים?

"הכול. מאדיס אבבה, עיר מודרנית עם תרבות תוססת, דרך אתרי מורשת עולמית בצפון, אזורים געשיים בדרום, ואפילו אתרים עם קשר ישיר להיסטוריה היהודית. יש מסעדות מעולות, סצנת אמנות תוססת, אנשים מסבירי פנים – ואת החוויה הזו אי אפשר לשכפל בשום מקום אחר. מי שמבקר באתיופיה מגלה מדינה עשירה בנופים, בטעמים ובמורשת, שמצליחה לשלב בין מסורת לאורח חיים עכשווי. אנחנו משקיעים מאוד גם בתשתיות תיירות – מלונות, כבישים, מרכזי מבקרים – כדי שתיירים ירגישו בבית."

 - בואו לבקר - "אדיס בטוחה". צילום Shutterstock - בואו לבקר - "אדיס בטוחה". צילום Shutterstock

האם בטוח לטייל באתיופיה?

"כן. הממשלה שלנו משקיעה רבות באבטחת אתרי תיירות. אדיס בטוחה, תחבורה נוחה, תשתיות מתפתחות, והמון חום אנושי. תיירים מרגישים שם בבית – ואנחנו עובדים יום ולילה כדי לשפר עוד ועוד את החוויה. בנוסף לכך, יש מערך סיוע לתיירים בכל אזור מרכזי, קווי טיסה נוחים, והנחיות ברורות לנוסעים. אנו מבינים את חשיבות הביטחון – ופועלים בהתאם."

ומה לגבי הקהילה האתיופית בישראל?

"היא גשר טבעי בין העמים. אנחנו עובדים איתה, תומכים בה, לוקחים חלק באירועים וביוזמות משותפות. זו קהילה גאה, חמה ומחוברת – ואנחנו גאים בה. היא שגרירה של רצון טוב בין המדינות. אנחנו משתדלים לחזק את תחושת השייכות – לשני הצדדים. יש פרויקטים של חילופי נוער, קידום תרבות אתיופית בישראל, ושיתוף פעולה עם גופים אזרחיים. עבורנו – זהו חיבור של לבבות, לא רק של אינטרסים."

אתיופיאן איירליינסצילום: עידו וכטל

מה עוד היית רוצה לראות קורה בשנים הקרובות ביחסים בין ישראל ואתיופיה?

"הייתי רוצה לראות יותר פרויקטים משותפים בין מוסדות השכלה גבוהה, מרכזים רפואיים, סטארט-אפים, יזמים צעירים. החיבור בין האנשים חשוב לא פחות מהחיבור בין ממשלות. ככל שנקרב לבבות – כך נחזק גם את הכלכלה, הביטחון והתרבות. אני מאמין שאתיופיה יכולה להפוך לשער חדש של ישראל לאפריקה, ואנחנו פועלים לבנות תשתיות לכך."

ולסיום – אדוני השגריר מסר לישראלים?

"כן, אל תהססו. בואו לראות, לטעום, לחוות את המדינה שלנו. אתיופיה היא יעד שלא הכרתם – והיא כאן, קרובה, פתוחה ומחכה. יש לנו דרך משותפת, ואנחנו רוצים ללכת בה יחד איתכם. זוהי לא רק הזמנה לביקור – אלא להצטרפות לשותפות אמיתית."

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: אתיופיאן איירליינסאתיופיה

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: