מארחים בשבועות? הכנו לכם את המדריך המלא להתאמת גבינות ליין
שילוב נכון של גבינות עם יין יכול להפוך כל אירוח לחוויה. אילו גבינות מתאימות ללבן, רוזה ואפילו לאדום? המדריך המלא עכשיו אצלנו ואפילו הוספנו כמה המלצות ליינות שאנחנו אוהבים

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
אם אתם מארחים חברים או משפחה לערב שבועות או סתם מארחים לערב קיץ קליל, שילוב נכון של גבינות עם יין יכול להפוך כל שולחן לחוויה קולינרית מוקפדת. גבינות, דגים נאים, פירות ולחמים הם שילובים נפלאים לצד יינות וברגע שתופסים את הקונספט, התוצאה פשוט מעולה.
הנה כמה רעיונות לשילובים של גבינות ויינות לצד כמה המלצות על בקבוקים מיוחדים.
יין לבן: פרשיות ואלגנטיות
יין לבן, במיוחד יינות יבשים כמו סוביניון בלאן, שרדונה או ריזלינג, מתאפיין ברעננות, חומציות, פירותיות של פירות לבנים ולעיתים גם מתיקות עדינה. ההתאמות הקלאסיות כוללות גבינות עם פרופיל טעמים עדין, רענן או גבינות בעלות מרקם קרמי ושומן גבוה.
-
ברי וקממבר, השומניות העדינה והבשלות הרכה מתאזנים נהדר עם חומציות של סוביניון בלאן ושאנין בלאן.
גבינות צאן כגון בושה, סנט מור, בציפוי עובש או פחם, הן שילוב מושלם עם יינות לבנים ארומטיים כמו גוורצטרמינר יבש או ויונייה.
פרמזן, מנצ'גו ופקורינו ובכללי גבינות מיושנות בעלות טעמים עזים יותר, יוצרים קונטרסט נהדר עם שרדונה מיושן, שמבליט את הטעמים האגוזיים שיש בגבינה.

רוזה: חומציות אלגנטית
יין רוזה יבש, במיוחד כזה שמגיע מפרובנס הרחוקה או מהגליל שלנו, שומר על חומציות מרעננת אבל מציע גם עומק פירותי, כמובן שתמצאו גם רוזה מתקתקים יותר אבל ההמלצה שלנו היא תמיד לחפש יינות יבשים המספקים לגימה רעננה.
-
פטה או בולגרית – המליחות מתאזנת עם מתיקות הרוזה.
גבינות חצי קשות כמו גאודה צעירה – מוסיפות גוף ועדינות מבלי להשתלט.
בוראטה – רוזה יבש קר משתלב איתה נהדר, במיוחד לצד עגבניות שרי ושמן זית.

יין אדום - כן זה עובד
תתפלאו אבל גם יינות אדומים יעבדו נהדר עם גבינות. ההמלצה שלנו לפתוח את האדומים אחרונים ולשלב גם יינות אדומים ללא יישון ועם גוף קל, מזנים יותר ים תיכוניים כגון סירה, גרנאש, מלבק ועוד.
גבינות חזקות בטעם כגון מנצ'גו, צ'דר מיושנת, פקורינו- יחמיאו לטעמי הפרי הבשל ולתיבול שיש ביינות אדומים.
טיפים לשדרוג
הוציאו את הגבינות מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה להעצמת טעמי הגבינה. גבינות בסגנון ברי, קממבר וכד' יכולות להיות בחוץ אפילו שעה ויותר כדי להגיע לקרמיות מושלמת.
שלבו פירות כמו ענבים, תאנים, תותים, נקטרינות ואגסים – הם "מחברים" בין היין והגבינה.
הוסיפו מגוון של קרקרים, אגוזים קלויים ודבש או ריבה איכותית – כל אלה ישדרגו את המגש.
אין צורך לחתוך את כל הגבינות לפרוסות, השאירו חלק מהגבינות כנתח אחד.

מה שותים?
פרנץ קולומברד של יקב טפרברג - יין נהדר ורענן, ארומות פרי הדר עשירות, לגימה פריכה ועשירה עם סיומת רעננה ומאוזנת. ישתלב עם ברי, קממבר וגבינות צאן.
אקסודוס לבן של יקב הר נגב – יין לבן עם גוף בינוני מענבי שרדונה וסמיון שהתיישן בחביות עץ אלון חדשות וחביות בנות שנה. לשרדונה טעמים חמאתיים וארומה פירותית. יעבוד עם גבינות מיושנות, עזות טעמים, דגים נאים ופירות טריים
רוזה ארטיזינל של יקב תבור - הסידרה החדשה של תבור מושלמת לקיץ, הרוזה נעשה מ 100% ענבי ברברה הגדלים ברמת הגולן. יין חד וארומתי עם טעמים עזים וכיפיים. נהדר לפירות קרים וגבינות צעירות או בשלות בסגנון ברי .
קאזה רוזה של יקב גלאי - יין רוזה נהדר, יבש ומורכב, עם טעמי פרי אדום חדים ועשירים. יין שיאהב דגים וגבינות מכל הסוגים לצד לחם טוב.
רוזה אסטייט של יקב דלתון - יין ארומטי להפליא, בעל ניחוחות של ורדים, תות שדה ואשכולית אדומה. חצי יבש, קליל ומרענן. מתאים לצד גבינות רכות ועדינות ופירות טריים.
