תל אביב 23°c
ניו יורק 28°c
לונדון 19°c
פריז 22°c
ברלין 14°c
אתונה 26°c
לרנקה 24°c
אא

בשביל השניצל-בגט הזה שווה לנסוע עד נתניה

"ביס בעמידה" הוא מדור חדש שכולו אוכל רחוב, ביס כיפי שאוכלים בידיים. והפעם, שניצל איילה המיתולוגי שכבר 35 מכין את השניצלים הכי טובים בנתניה ולא רק

שניצל איילה בנתניה שניצל איילה צילום אוסנת גואטה

אין הרבה אנשים שלא אוהבים שניצל ואין מכור לשניצל שלא חווה את ה"שניצל של איילה" בנתניה.

"שניצל איילה" הוא מוסד קולינרי ותיק בנתניה, הפועל כבר למעלה מ-35 שנה באותה נקודה בפאתי שוק נתניה, ברחוב זנגוויל 12 . המקום נושא את שמה של האם - איילה, שהייתה יושבת בדוכן קטן לא רחוק מהסניף הנוכחי, עם מחבת טיגון ענקית ומטגנת שניצלים ללא הרף עד שהיה נגמר, כבר אז התורים היו ארוכים.
ההצלחה של האם הובילה לפתיחת סניפים ברחבי הארץ שלצערי גם נסגרו אחד אחרי השני, הסניף היחידי שעובד עוד מהיום הראשון הוא הסניף של נתניה המנוהל כיום על ידי חיים אוחיון המוכר בתור "חיים ידיים", בעלה של בתה של איילה.

שניצל איילהשניצל איילה צילום אוסנת גואטה

איך הביס?

כנתנייתית במקור, גדלתי על שניצלים מסוג מאד מסויים - שניצלים עבים, עטופים בבלילה של קמח וביצה ולא של פירורי לחם. למה רוב הנתנייתים אוהבים את הגירסה הזו? עוד לא הצלחתי לפצח אבל בשניצל איילה מכינים את אותו שניצל כבר 35 שנה והקהל מצביע ברגליים.

השניצל ב"שניצל איילה", מוגש בבגט או פיתה (ויש גם בצלחת אבל איפה כל הכיף?) ובעיני ההבדל הוא עצום, הפיתה לא רעה אבל הבאגט טרי, פריך ונאפה במאפיה הסמוכה, מה שמספק לשניצל את הקראנצ'יות שהבלילה לא נותנת.
הביקוש והתורים גורמים לכף שכל הזמן מטגנים במקום שניצלים, השניצל שאני קיבלתי היה חם, עסיסי ודי עבה. ניתן לקבל אותו עם תוספות כמו לימון כבוש, צ'ירשי, כרוב לבן, חומוס וטחינה. אישית השניצל הזה עבד לי נהדר עם לימון כבוש, חריף ומעט טחינה. תוספת נהדרת נוספת, היא צלחת של פרוסות חציל פריכות גם הן בבלילה, צ'יפס ושיפקות חריפות שמגיעות עם כל מנה.

****
כמה עולה? בגט די עשיר שכלל כ-שניצל וחצי שמנמנים וצלחת חצילים מטוגנים עם קצת צי'פס עלה לנו 50 שקלים.

*בעקבות עליית המחירים מאז הביקור האחרון שלנו במקום, המחיר התעדכן.
שורה תחתונה: שווה את הביס ואת המחיר! בגט נהדר, כמות מכובדת של שניצל בתוך הבגט שנשארו עסיסיים וטוגנו מולנו, השילוב של לימון כבוש והחצילים המטוגנים משדרגים את הביס.
שניצל איילה | זנגוויל 12 נתניה

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: קולינריהנתניה

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: