קפיצת מדרגה: קפריסין מזנקת קדימה עם שדרוג נרחב של 170 מיליון אירו בשדות התעופה
שדרוג שדות התעופה של לרנקה ופאפוס צפוי לחזק את מעמדו האזורי של האי, לשפר את חוויית הטיסה למיליוני נוסעים – ובהם מאות אלפי ישראלים. נשיא קפריסין: "אנחנו לא רק משפרים תשתיות – אנחנו פותחים את קפריסין לעולם"

קפריסין הכריזה השבוע על תחילתה של אחת מתוכניות התשתית האוויריות השאפתניות ביותר בתולדותיה, שדרוג מערכתי של שני שדות התעופה הבינלאומיים בלרנקה ובפאפוס, בהשקעה כוללת של 170 מיליון אירו.
העבודות יתבצעו על פני מספר שנים בשיתוף Hermes Airports, המפעילה את השדות.
נשיא קפריסין, ניקוס כריסטודולידיס, צייץ בטוויטר: "התחלת העבודות לשדרוג שדות התעופה שלנו היא לא רק השקעה בתשתית, זו השקעה בזהות הבינלאומית של קפריסין, בפיתוח הכלכלי שלה ובשדרוג חוויית האירוח, גם עבור אזרחינו וגם עבור המבקרים הרבים שבוחרים בנו מדי שנה."

הפרויקט יכלול הרחבה משמעותית של טרמינלים, שיפור מערכות בידוק וביטחון, שדרוג מערכות דיגיטליות לניהול נוסעים ותורים, תוספת שערים, אזורי מסחר משופרים, ושדרוג מערכות קיימות כחלק ממהלך להפוך את שני השדות ל"ירוקים" – כחלק ממדיניות האקלים של האיחוד האירופי.
התוכנית צפויה להכפיל את קיבולת הטיפול בנוסעים ולהתאים את קפריסין לעידן של תיירות המונית, תוך מתן מענה לרמות שירות גבוהות יותר.
אחד היעדים המרכזיים שהצדיקו את הצורך בשדרוג מיידי הוא ישראל.
בשנה החולפת נרשם שיא חסר תקדים של למעלה מ־800 אלף ישראלים שביקרו בקפריסין, זינוק של כמעט 25% ביחס לשנת 2023.
לאורך חודשי האביב והקיץ, פועלות בין ישראל לקפריסין כ־20 טיסות יומיות, שמבוצעות על ידי חברות תעופה ישראליות, קפריסאיות ובינלאומיות וביניהן: ריינאייר (שאינה טסה כעת לישראל), וויזאייר, ארקיע, ישראייר, סאן דור, אייר חיפה, Tus Airways, Blue Bird ועוד טיסות צ׳רטר.
מרבית הטיסות בין נתב"ג וחיפה נוחתות בנמל התעופה של לרנקה ומקצתן בשדה התעופה של פאפוס שהינו בסיס של חברת ריינאייר (אליו אסורות לעת עתה טיסות של חברות ישראליות).

ב-Hermes Airport, המהנהלת את שדות התעופה של קפריסין, מדובר במהלך רחב שבא לתת מענה לא רק לעומסים הנוכחיים, אלא לצמיחה הצפויה בשנים הקרובות, בדגש על חיזוק קפריסין כמרכז מעבר, תיירות ונופש לצפון מזרח הים התיכון.
מטעם שדות התעופה מציינים כי העבודות יתבצעו תוך שמירה על פעילות מלאה בשדות, וצפויות להסתיים בהדרגה עד תחילת העשור הבא.
נשיא קפריסין סיכם: "אנחנו בונים תשתית לעתיד – כזו שתשקף את קפריסין החדשה: מודרנית, פתוחה, מחוברת לעולם ומסבירת פנים לכולם."