לשכת מארגני תיירות נכנסת: "תדמית ישראל הוזנחה, פעילות משרד החוץ לא ניכרת"
בהמשך לדו"ח הלמ"ס בנושא כניסות תיירים לישראל, קוראת לשכת מארגני תיירות נכנסת לפעול במלוא המרץ לבניית יסודות חדשים לתדמית ישראל, ולהקצות תקציבים לתיירות הנכנסת שהיא נכס ההסברה הטוב ביותר של ישראל

לשכת מארגני תיירות נכנסת לישראל פנתה למשרד החוץ, שקיבל תקציב של 556 מיליון ש״ח לטיפול בנושא תדמית ישראל, בהצעה לשתף פעולה באמצעות התיירים המעטים שבכל זאת מגיעים.
"לצערנו, משרד החוץ לא נענה וככל שהוא כן פועל בתחום הרי שהשפעתו אינה ניכרת כך גם לפי המשובים שאנחנו מקבלים מעמיתים שלנו בחו״ל", נאמר בהודעת לשכת מארגני תיירות נכנסת.

דו״ח הלמ"ס שפורסם היום לפיו נכנסו בחודש מאי 124,000 תיירים בלבד אינו מתייחס לשנה האחרונה שבו התחום לא היה במשבר, שנת 2019 אז נכנסו לישראל 439,900 תיירים.
לדברי הלשכה, "ההשוואה בדו״ח הלמ״ס לשנת 2023 מטעה מכוון שהענף לא שב להיקפי 2019 טרם משבר הקורונה. בהשוואה לחודשים ינואר-מאי בשנת 2019 נכנסו לישראל 1,899,000 תיירים לעומת 563,000 השנה".
מקום 49 מתוך 50
דו"ח Anholt-Ipsos Nation Brands Index מדרג מדי שנה את תדמיתן של מדינות. בשנת 2024 דורגה ישראל במקום ה-49 מתוך 50 מדינות.
יוסי פתאל, מנכ"ל לשכת סוכני התיירות הנכנסת: "במסגרת החשיבה האסטרטגית המודרנית, תדמית המדינה (nation branding) הפכה לנכס בעל ערך גיאופוליטי, כלכלי ודיפלומטי מהמעלה הראשונה. מדינות אינן עוד רק ישויות מדיניות – הן גם "מותגים" בזירה הגלובלית, והאופן שבו הן נתפסות בעיני קהלים בינלאומיים משפיע באופן ישיר על רווחתן, על השפעתן ועל יכולתן לקדם את יעדיהן בזירה הבינלאומית.
"ישראל מצויה במצוקה תדמיתית חמורה, ולא ניתן עוד להתעלם מההשפעה הישירה של תדמיתה על התיירות, הכלכלה, יחסי החוץ והמעמד הבינלאומי. דווקא עתה – בשיאו של משבר ביטחוני ומדיני – זה הזמן לפעול לבניית יסודות חדשים לתדמית ישראל, לקראת היום שאחרי. ככל שישראל לא תספר את סיפורה, אחרים ימשיכו לספר אותה – באופן שלילי, מגמתי ולעיתים שקרי.
"התיירות הנכנסת לישראל אינה רק ענף כלכלי – היא אחד הכלים היעילים ביותר לשיפור דימוי המדינה בעיני העולם. כל תייר הנחשף ישירות למציאות החיים בישראל, למגוון התרבותי, לאתרים הקדושים, ליזמות המקומית וליחס החם מצד האזרחים – הופך בעצמו לשגריר אותנטי ומעורר אמון של המדינה. מחקרים מעולם ה־nation branding מוכיחים כי חוויה אישית במדינה משפיעה על עמדות פוליטיות ותודעתיות יותר מכל קמפיין תקשורתי מופשט.
"תיירות נכנסת משמשת כדיפלומטיה חווייתית, בעלת פוטנציאל אדיר לבניית אמפתיה, שינוי עמדות ודחיית נרטיבים שליליים. מדינות רבות זיהו את הפוטנציאל הזה והשכילו להפוך את התיירות לחלק בלתי נפרד ממערך ההסברה הלאומי. ישראל, בשל ייחודה ההיסטורי, הרוחני, הדתי והחדשני – מחזיקה ביתרון יחסי נדיר בתחום זה, ויש לממשו בצורה יזומה, שיטתית ורב-שנתית.
"לשכת מארגני תיירות נכנסת לישראל פנתה למשרד החוץ, שקיבל תקציב של 556 מיליון ש״ח לטיפול בנושא תדמית ישראל, בהצעה לשתף פעולה באמצעות התיירים המעטים שבכל זאת מגיעים. לצערנו משרד החוץ לא נענה וככל שהוא כן פועל בתחום הרי שהשפעתו אינה ניכרת כך גם לפי המשובים שאנחנו מקבלים מעמיתים שלנו בחו״ל".
לפרטים נוספים:
ענת פרידמןרן עוזר