תל אביב 30°c
ניו יורק 24°c
לונדון 17°c
פריז 18°c
ברלין 26°c
אתונה 35°c
לרנקה 31°c
אא

אסון תעופתי כבד בהודו: מטוס נוסעים התרסק זמן קצר לאחר ההמראה

המטוס שהמריא מאחמדבאד התרסק שניות לאחר ההמראה. הטיסה ועליה 242 נוסעים ואנשי צוות הייתה בדרכה לנמל התעופה גטוויק שבלונדון. אייר אינדיה: "יש ניצולים". הטיסות בשדה התעופה נעצרו לחלוטין וחודשו באופן חלקי לאחר מספר שעות. כל הפרטים מהאסון

Air India צילום: Shutterstock

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

אסון תעופתי כבד בהודו.

מטוס נוסעים מדגם בואינג 787-8 דרימלינר, ועליו 242 נוסעים ואנשי צוות, התרסק שניות לאחר ההמראה מאחמדאבאד שבצפון מערב הודו, לנמל התעופה גטוויק שבלונדון.

על פי הודעת אייר אינדיה, על המטוס היו 220 נוסעים, 10 אנשי צוות אוויר ו-2 טייסים. החברה מפרסמת את הלאום של הנוסעים, חלקם על פי הודעת החברה - ניצלו:

- 169 הודים
- 53 בריטים
- 1 קנדי
- 7 פורטוגלים

עמוד ה-X של כוח האבטחה המרכזי של הודו (CISF)עמוד ה-X של כוח האבטחה המרכזי של הודו (CISF)

יו"ר חברת התעופה אייר אינדיה, נטראג'אן צ'אנדראסקראן, אמר: "בצער עמוק אני מאשר כי טיסה 171 של אייר אינדיה, שהפעילה את אחמדאבאד לונדון גטוויק, הייתה מעורבת בתאונה טרגית היום".

עוד הוסיף: "מחשבותינו ותנחומינו העמוקים עם המשפחות והיקרים של כל אלה שנפגעו מאירוע הרסני זה",

באשר למצב בשטח אמר: "כרגע, המוקד העיקרי שלנו הוא תמיכה בכל האנשים שנפגעו ובני משפחותיהם. אנו עושים כל שביכולתנו לסייע לצוותי החירום באתר ולספק את כל התמיכה והטיפול הנדרשים לנפגעים. עדכונים נוספים יפורסמו ככל שנקבל מידע מאומת יותר. מרכז חירום הופעל וצוות תמיכה הוקם למשפחות המחפשות מידע".

עמוד ה-X של כוח האבטחה המרכזי של הודו (CISF)עמוד ה-X של כוח האבטחה המרכזי של הודו (CISF)

נסיבות ההתרסקות של טיסה AI171 טרם ברורות, אך על פי התמונות והסרטונים מנמל התעופה של אחמדאבאד, מדובר באסון כבד. על פי התמונות המטוס לא הצליח לצבור גובה וכאמור שניות לאחר ההמראה, התרסק על הקרקע עוד בטרם עזב את נמל התעופה.

מדובר בהתרסקות הראשונה של מטוס הדרימליינר, בואינג 787, הנחשב אמין ביותר הפועל כבר יותר מ-15 שנים בשירות חברות התעופה הגדולות בעולם, בהן גם אל על. המטוס שהתרסק בהודו, רישום VT-ANB, היה בן כ-11 שנים.

משטרת אחמדאבאד פרסמה לפני זמן קצר (15:30, שעון ישראל) רשימה רשמית של 25 פצועים שאושפזו בבתי החולים בעיר בעקבות התרסקות המטוס וייתכן כי ניצלו.

במקביל, גורמים שונים במשטרה מוסרים דיווחים סותרים בנוגע למספר הניצולים. ייתכן כי חלק מהפצועים אינם נמנו עם נוסעי המטוס, אלא נפגעו כתוצאה מהתרסקותו.

שמותיהם פורסמו בצירוף גילם ומחלקת האשפוז בבית החולים, והמשטרה מדגישה כי הרשימה כוללת רק את אלה שזוהו בשלב זה. אין סטטוס על מצבם הרפואי.

בעקבות התרסקות טיסה AI 171 של חברת אייר אינדיה, שהמריאה הבוקר (חמישי, 12 ביוני) מנמל התעופה סרדר ואלבהאי פאטל באחמדאבאד בדרכה ללונדון, הודיעה הנהלת השדה על הפסקת כל הפעילות האווירית. על פי ההודעה, התאונה התרחשה זמן קצר לאחר ההמראה, מחוץ לשטח שדה התעופה. כלל הטיסות בוטלו עד להודעה חדשה, והנוסעים מתבקשים שלא להגיע למקום ולהתעדכן ישירות מול חברות התעופה.

בשעות הצהריים, עדכן נמל התעופה כי הפעילות האווירית במקום חודשה באופן חלקי. הטיסות מתקיימות במתכונת מוגבלת והנוסעים מתבקשים ליצור קשר עם חברות התעופה שלהם על מנת להתעדכן בלוחות הזמנים המעודכנים.

כוח האבטחה המרכזי של הודו (CISF), שאמון על ביטחון נמלי התעופה בהודו, הודיע כי אנשיו פועלים בזירת ההתרסקות של טיסה AI 171 באחמדאבאד, לאחר שהפעילו מיידית את נהלי החירום והוזנקו למקום. פעולות החילוץ מתבצעות בתיאום מלא עם הרשויות המקומיות ושירותי ההצלה. בהודעתם נמסר כי הארגון עומד בסולידריות עם הקורבנות ובני משפחותיהם בשעה קשה זו.

"עומדים לצד הודו": הלם ברחבי העולם

איגוד חברות התעופה העולמי IATA פרסם הודעת אבל בעקבות האסון בהודו בה נכתב: "אנו המומים ועצובים לשמוע על התאונה בה היתה מעורבת טיסה AI171. מחשבותינו ותפילותינו עם הנוסעים והצוות, משפחותיהם ואהוביהם, ועם אלו שנפגעו מהתאונה".

נציבת האיחוד האירופי, אורסולה ון דר ליין כתבה הודעת אבל אישית לראש ממשלתה הודו, מודי: "חדשות קורעות לב מהודו. תנחומיי העמוקים למשפחות וליקיריהם המתאבלים על האובדן הנורא הזה. אנו משתתפים בכאבך, נרנדרה מודי היקר. אירופה עומדת בסולידריות איתך ועם העם ההודי ברגע זה של צער".

נשיאת הודו, דרופדי מורמו (Droupadi Murmu), הביעה צער עמוק על האסון וציינה: ״אסון קורע לב. מחשבותיי ותפילותיי עם הנפגעים. האומה עומדת לצידם בשעה קשה זו שאין לה מילים."

שר התעופה ההודי Ram Mohan Naidu Kinjarapu הגיב גם כן לאסון ואמר: "אני המום וכואב לשמוע על התרסקות הטיסה באחמדאבאד. אנו נמצאים בכוננות הגבוהה ביותר. אני עוקב באופן אישי אחר המצב והנחיתי את כל סוכנויות התעופה ותגובת החירום לנקוט בפעולה מהירה ומתואמת. צוותי חילוץ גויסו, וכל המאמצים נעשים על מנת להבטיח שסיוע רפואי וסיוע יגיעו במהירות למקום. מחשבותיי ותפילותיי עם כל הנוסעים ומשפחותיהם".

חברת התעופה INDIGO, מתחרתה של אייר אינדיה, פרסמה הודעת השתתפות בכאב על האסון הכבד: "אנו עצובים מאוד על התקרית המצערת בשדה התעופה של אחמדאבאד. מחשבותינו עם הנוסעים, הצוות ומשפחותיהם. אנו מאוחדים עם עם אייר אינדיה בתקופה קשה זו".

בינתיים, מניית חברת בואינג רושמת ירידות חדות טרום פתיחת המסחר בניו יורק.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: הודוהתרסקות מטוס

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: