התחבורה הציבורית תעבור למתכונת חירום מתוגברת החל מהיום
הרשות הארצית לתחבורה ציבורית תפעיל את השירותים בתיאום עם פיקוד העורף, תוך מיקוד בקווים חיוניים בין יישובים מרכזיים ובתי חולים. השירות יתוגבר גם לאילת, ורוב הקווים יסיימו פעילות עד 20:00. מידע יימסר ויעודכן מדי יום בהתאם להנחיות הביטחוניות

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
במטרה לתת מענה לצרכים התפקודיים של הציבור בעת חירום, הרשות הארצית לתחבורה ציבורית במשרד התחבורה, בתיאום עם פיקוד העורף ובהתאם להנחיותיו, תפעיל היום (יום שני) את מערך התחבורה הציבורית במתכונת חירום מורחבת.
במסגרת ההיערכות, יינתן שירות עירוני ובין-עירוני ליישובים המרכזיים ולשכונות הגדולות ברחבי הארץ. מרבית הקווים יפעלו עד השעה 20:00 בערב, ומאותה שעה ועד חצות ימשיכו לפעול רק קווים עיקריים נבחרים – עם דגש על קווים בין-עירוניים מאספים וקווים המגיעים לבתי חולים וחוזרים מהם.
על מנת להקל על ציבור הנוסעים, תתאפשר העלאה והורדה של נוסעים בכל התחנות לאורך מסלולי הקווים הפעילים.
בנוסף, יינתן מענה מיוחד לנופשים השוהים באילת: שירותי התחבורה מהעיר יתוגברו מחר (שני), בהתאם להזמנה מראש. מידע נוסף ניתן לקבל במוקד אגד בטלפון *2800.
בהתאם להנחיות פיקוד העורף, רכבת ישראל תפעל במתכונת מצומצמת. הרכבות הקלות בירושלים ובגוש דן, כמו גם הרכבלית בחיפה – לא יפעלו. מידע עדכני על פעילות הרכבת ניתן למצוא באתר רכבת ישראל ובמוקד הטלפוני *5770.
ברשות הארצית לתחבורה הציבורית מדגישים כי השינויים בפעילות התחבורה הציבורית מתבצעים בהתאם לתמונת המצב המתעדכנת מדי יום, ולכן ייתכנו שינויים מיום ליום. פירוט מלא על הקווים הפעילים מתפרסם באתר, במוקד משרד התחבורה בטלפון *4515, ובאפליקציות הניווט השונות.