תל אביב 29°c
ניו יורק 23°c
לונדון 20°c
פריז 21°c
ברלין 16°c
אתונה 27°c
לרנקה 29°c
אא

בלי משלוחים ועם חלונות מנופצים. המסעדות שנפגעו מהטילים וסגרו את הדלתות

בלי היכולת להתאושש מאירועי השביעי באוקטובר ומהחוסר בכח אדם, המלחמה עם איראן תופסת את המסעדות בלי אוויר לנשימה ועם נזקים שהסיכוי להתאושש מהם, קלושים

פגיעה של טיל בבניין. קרדיט צילום: חיים צח/לע״מ פגיעה של טיל בבניין. קרדיט צילום: חיים צח/לע״מ

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

תל אביב אולי נראית הומת אדם בצהרי יום, עם תורים בבתי הקפה ומשלוחי וולט בכל פינה אבל מאחורי הקלעים, מסעדות מתחילות להרגיש את הקריסה ומסעדנים רבים נאבקים על הנשימות האחרונות של העסק.
לא מעט מסעדות מגיעות למלחמה הזו אחרי שעברו מכשולים ומהמורות רבות שכוללות את הקורונה, הפגנות ויוקר המחיה, השביעי באוקטובר השאיר רבים מהם ללא עובדים ועכשיו המלחמה הנוכחית שהגיעה מהרגע להרגע גרמה לנזקים כלכליים עצומים, לשפע עצום של חומרי גלם להזרק, לגיוס של עובדים רבים והנורא מכל לפגיעות בנפש ורכוש.

מסעדתה של השפית תמר כהן-צדק, "קוצ'ינה הס" תיכננה לחגוג 20 שנה באמצע מאי ובמקום זו קיבלה פגיעה כמעט ישירה בה כל החלונות התנפצו ונזק רב נגרם לרכוש.
הבר הפופולארי והוותיק "הנילוס" נחרב לחלוטין באחת ממתקפות הטילים ולמרות הכל הוא העלה ציוץ לטוויטר "לא נכנע", ואפילו מסעדתו של מושיק רוט חוותה הדף מטורף וחלונות מנופצים, השף העלה סטורי בו הוא שולח מסר מעודד " לא הפחד מכתיב את גורלנו, אלא העוז לחיות באור מול כל החושך".

שף מושיק רוט. צילום: יחצ רשת מלונות דןשף מושיק רוט. צילום: יחצ רשת מלונות דן

הקונדיטור מורן גיל, גם כן חווה בוקר קשוח כשהגיע לעסק הקטן שלו, שאנחנו כל כך אוהבים, וגילה שהכל מנופץ, בפוסט לאינסטגרם הוא הודיע בחיוך משהו, שהמקום יהיה סגור לעת עתה אבל באקט ספונטני וכדי לצמצם הפסדים, הצליח גיל לאפס מעט את המקום ולמכור מהתוצרת שנשארה. שאפו ענק


רק לפני שבוע סיפרנו לכם על הבר יין החדש של השף מושיק גמליאל- BOB והנה גם הוא חטף פגיעת הדף ונסגר לבינתיים.
ממש לאחרונה, מסעדת A של השף יובל בן נריה חוותה נזק גדול במיוחד למסעדה והודיעה שיש סיכוי שלא תשוב לפעול , אנחנו מחזיקים אצבעות שהכל יסתדר בעתיד.

BOB בר יין חדשצילום אייל H

בנימה אישית כואב לי לספר על הפגיעה הקשה במסעדת ויקינג בת ה- 25, שהייתה לא פעם מסעדת הבית שלנו עם השניצל חזיר הכי טעים שיש בארץ. ויקינג היא מסעדה רוסית נהדרת ומקום עליה לרגל לוותיקי סצנת האלכוהול בעיר. ויקי הבעלים נראתה מסתובבת בחוסר אונים במקום, אחרי 25 שנה זה באמת קשוח.

המצב מביא מסעדות רבות לחשוב אם לחזור ולפתוח, הנזקים הכלכליים הם עצומים, לכל כל מסעדה מתאימה למשלוחים או טייק אווי, בעיקר לא מסעדות שף, ופיצויים הם משהו שלא נראה באופק.
השאלה המרחפת כעננת פגיעה מעל הכל היא, האם אחרי כל זה ייגמר יוכלו המסעדות להתאושש או שאנחנו צפויים לגל נוסף של סגירות כואבות.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: קולינריהמלחמהאיראןתל אביב

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: