לאחר ההכרזה של טראמפ: רוה"מ נתניהו מאשר כי ישראל הסכימה להפסקת האש עם איראן
נשיא ארה״ב הכריז הלילה על הפסקת אש הדרגתית בין ישראל לאיראן. לדברי טראמפ, הפסקת האש תיכנס לתוקפה בהדרגה: איראן תתחיל את הפסקת האש בשעה 07:00, לאחר מכן ישראל תצטרף לאחר 12 שעות נוספות, ובתום 24 שעות – ייחשב הסכסוך כ"נגמר באופן רשמי".
צילום: Shutterstock חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
עדכון 09:16: רוה"מ נתניהו מאשר בהודעה רשמית את הסכמת ישראל להפסקת האש עם איראן
נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, פרסם הלילה הודעה דרמטית ברשת החברתית שלו, Truth Social, ובה הודיע כי הושג הסכם על הפסקת אש כוללת בין ישראל לאיראן, שיביא לסיום מה שהוא מכנה 'מלחמת 12 הימים'.
לדברי טראמפ, הפסקת האש תיכנס לתוקפה בהדרגה: איראן תתחיל את הפסקת האש בעוד כשש שעות, לאחר מכן ישראל תצטרף לאחר 12 שעות נוספות, ובתום 24 שעות – ייחשב הסכסוך כ"נגמר באופן רשמי".
טיסות החילוץ, העדכונים והחדשות 24/7: PassportNews גם ב>>WhatsApp ✈️
"במהלך כל שלב בהפסקת האש, כל צד יישאר שליו ומכובד", כתב טראמפ, והוסיף: "אני מברך את שתי המדינות על האומץ, הסיבולת והאינטליגנציה לסיים את מה שצריך להיקרא 'מלחמת 12 הימים'."
טראמפ הדגיש כי מדובר בהסכמה מלאה בין הצדדים, והציג את המהלך כהישג דיפלומטי עולמי. לדבריו, מדובר במלחמה שיכולה הייתה להימשך שנים ולהמיט חורבן על האזור – אך הדבר נמנע.
"זו מלחמה שיכולה הייתה להרוס את כל המזרח התיכון, אבל לא עשתה זאת – ולעולם גם לא תעשה", כתב.
בסיום הפוסט הוסיף ברכה בסגנונו המוכר:
"אלוהים יברך את ישראל, אלוהים יברך את איראן, אלוהים יברך את המזרח התיכון, את ארצות הברית, ו–אלוהים יברך את העולם!"
נכון לעכשיו, לא פורסמה כל הודעה מצד ישראל או איראן המאשרת את דבר ההסכם.
גם מזכיר המדינה האמריקאי מרקו רוביו, פרסם לפני זמן קצר בעמוד הטוויטר שלו את הפוסט של נשיא ארה״ב על הפסקת האש שבדרך.
על פי פרסומים זרים מי שהיה בין המתווחים לעסקה הוא ראש ממשלת קטאר מוחמד אל תאני שהשפיע על איראן להעתר לנצור את האש ולהסכים להפסקת האש.
נזכיר כי הנחיות פיקוד העורף על הוראות מדיניות ההתגוננות נותרות ללא שינוי, זאת לאחר ההחמרה בעקבות המתקפה שבוצעה ביום ראשון על ידי ארה"ב באיראן. המדיניות בתוקף החל מיום שני, 23 ביוני 2025, בשעה 18:00 ועד להיום יום שלישי, 24 ביוני 2025, בשעה 20:00.






