השמיים נסגרו והמספרים התרסקו: קריסה של יותר מ-80% במספר המבקרים ביוני
המלחמה עם איראן וסגירת השמיים במהלך מבצע "עם כלביא" הובילו לצניחה חדה בתיירות הנכנסת לישראל ביוני – רק 56.6 אלף מבקרים, לעומת יותר מ-355 אלף בתקופה המקבילה אשתקד. רוב המבקרים נכנסו עוד לפני תחילת הלחימה; תיירות השיוט – נעלמה לחלוטין
צילום: SHUTTERSTOCK חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה את נתוני כניסות המבקרים לישראל לחודש יוני 2025 והם מצביעים על קריסה חדה בתיירות הנכנסת, בעיקר בשל השפעות המלחמה עם איראן וסגירת המרחב האווירי במהלך מבצע "עם כלביא״.
סך הכל בחודש יוני נרשמו בישראל 56.6 אלף כניסות של מבקרים, מתוכן55.3 אלף תיירים וכ-1,300 מבקרי יום בלבד. מדובר בצניחה חדה בהשוואה ל-355.2 אלף מבקרים ביוני 2023 ול-97.8 אלף ביוני 2024.
הנתונים מלמדים כי 84.2% מהכניסות התרחשו עד ה-13 ביוני, טרם פתיחת העימות מול איראן וההחלטה לסגור את שמי ישראל, מה שהביא לעצירת מוחלטת כמעט של התיירות.
עוד עולה מהדו"ח כי לא נרשמו כלל כניסות של תיירים בשיוטים (Cruise Tourism), שהיוו בשנים האחרונות חלק ניכר מביקורי היום בישראל.
במבט חצי שנתי, בחודשים ינואר עד יוני 2025 נרשמו 621.8 אלף כניסות מבקרים – ירידה משמעותית לעומת 2.1 מיליון באותה תקופה ב-2023, אך עלייה קלה לעומת התקופה המקבילה ב-2024 (501.2 אלף), שנקטעה עם ההסלמה הביטחונית.
בפילוח מדינות המוצא:
- 32.4% מהמבקרים הגיעו מארה"ב
- 11.6% מצרפת
- 8.1% מהממלכה המאוחדת
- 5.7% מרוסיה
בממוצע חודשי, בחודשים אפריל–יוני נרשמו 88.4 אלף כניסות של תיירים דרך האוויר – ירידה לעומת 97.8 אלף בחודשים ינואר–מרץ.
המלחמה עם איראן ומבצע "עם כלביא" ממשיכים לגבות מחיר כבד מהתיירות הישראלית, כאשר חוסר הוודאות הביטחוני וסגירת השמיים ממשיכים להרתיע תיירים ולהותיר את ענף התיירות בשפל חסר תקדים.








