מניית רשת המלונות הישראלית טסה בבורסה: כ-40% עלייה מאז תחילת יוני
העלייה במחיר המניה של רשת ישרוטל, לצד מכירת מניות בהיקף של 210 מיליון שקל על־ידי משפחת לואיס, מצביעים על עניין גבוה מצד משקיעים. האם המגמה תימשך ובמה זה תלוי? כל הפרטים והמספרים
צילום: Shutterstock חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
מניית רשת מלונות ישרוטל רושמת בשבועות האחרונים עלייה דרמטית יוצאת דופן, עם קפיצה של כ-39% מאז תחילת יוני.
מאז יולי אשתקד, המנייה נסקה בכ-33%. החברה נסחרת כיום סביב 110.90 שקל למניה, בסמוך לשיא של 112.50 שקל למניה. שווי השוק בבורסת ת"א הגיע לסך של 6.63 מיליארד שקל.
מתחילת השנה, 1 בינואר 2025 ועד היום, עלתה המניה בכ-29%-31%, ואילו מאז 1 ביוני ועד תחילת יולי השנה, נהנתה מתשואה חדה של כ-39%. בשנה האחרונה נרשמה עלייה מצטברת של כ-33%-34%.
מכירת מניות על ידי המשפחה המייסדת
כפי שפרסמנו בשבוע שעבר ב-PassportNews, בסוף יוני מכרה משפחת לואיס, המייסדת והבעלים העיקרית של ישרוטל, כ-2.4 מיליון מניות שהן כ-4.4% מהחברה במחיר של כ-88.30 שקלים למנייה, בסכום כולל של כ-210 מיליון שקלים.
לאחר המכירה ירד חלקה של המשפחה לכ-69.6%. החברה דיווחה על הכנסות של 368 מיליון שקלים ברבעון הראשון של 2025, אך הרווח הנקי צנח ל-2.2 מיליון שקלים בשל עלויות גבוהות יותר.
יצוין כי ההגעה לשווי שוק גבוה של כ-6.6 מיליארד שקלים ורכישות מניות בהיקף רחב, תורמות לביטחון המשקיעים.
עם זאת, המחיר הגבוה עודד את משפחת לואיס להקטין אחזקותיה. המשך המגמה יושפע מתיירות פנים ומהשאלה הגדולה - האם התיירים יחזרו לישראל. זאת לצד ביצועים פיננסיים עתידיים וכאמור, מצב ביטחוני.





