יותר עובדים, פחות תיירים: ירידה בפדיון המלונות ברבעון הראשון של 2025
חוסר היציבות בעקבות המלחמה נמשך עם פדיון נמוך ביחס ל-2024, לצד עלייה אשר נרשמה בתעסוקה בענף המלונאות. כל המספרים
אילוסטרציה. צילום: Shutterstock חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
עם סיומו של הרבעון הראשון של שנת 2025, נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, המצביעים על ירידה של כ-16% בפדיון מלונות התיירות לעומת התקופה המקבילה אשתקד לצד עלייה בתעסוקה בענף.
בינואר-מרץ 2025 הסתכם הפדיון במלונות התיירות בכ-2.4 מיליארד ש"ח, לעומת כ-2.9 מיליארד ש"ח באותה תקופה ב-2024. כ-85% מהפדיון התקבל מישראלים, לעומת 91% ברבעון הראשון של 2024. הירידה בפדיון נובעת במידה רבה מהשפעת מלחמת חרבות ברזל שהחלה באוקטובר 2023, שבעקבותיה נסגרו מלונות באזורים מוכי ירי, בעוד אחרים גויסו לאירוח מפונים מאזורי הדרום והצפון.
כמו כן, בסוף מרץ פעלו בישראל 437 מלונות תיירות, מספר דומה לזה שבשנה הקודמת. תפוסת החדרים במרץ עמדה על 49% בלבד, לעומת 45% במרץ 2024. חלק מהחדרים שימשו עדיין לאירוח כ-2,800 מפונים שטרם שבו לבתיהם.
במקביל לירידה בפדיון, נרשמה עלייה בתעסוקה בענף: מספר המשרות הממוצע במלונות (כולל משרות דרך חברות כוח אדם) עמד על כ-36 אלף - עלייה של 12.5% לעומת כ-32 אלף בתקופה המקבילה אשתקד.
שלוש הערים עם הפדיון הגבוה ביותר היו אילת (24% מכלל הפדיון), עם 582 מיליון ש"ח סך הכל, תל אביב-יפו (19%) עם 452 מיליון ש"ח, וירושלים (14%) עם 339 מיליון ש"ח. ים המלח עם 233 מיליון ש"ח, טבריה עם 153 מיליון ש"ח. בקרב התיירים מחו"ל, תל אביב (145 מיליון ש"ח) וירושלים (115 מיליון ש"ח) המשיכו להוביל עם 39% ו-31% מהפדיון בהתאמה.
ולגבי התיירות הנכנסת - למרות המצב הביטחוני, הנתונים מנוכי העונתיות מצביעים על עלייה של כ-40% בפדיון מתיירים בינואר-מרץ 2025 לעומת הרבעון שקדם לו. בנוסף, נרשמה מגמת עלייה חודשית ממוצעת של 2.8%. על פי הלמ"ס, הנתונים הללו עדיין מושפעים מהשבר הסטטיסטי שנוצר באוקטובר 2023, ומקשים על ניתוח מדויק של מגמות בקרב ישראלים.






