ביקור חגיגי: שגריר הודו בישראל הגיע לנמל חיפה
השגריר, מר ג’יטנדר פאל סינג, סייר בנמל הפועל בבעלות משותפת של Adani Ports ההודית וקבוצת גדות הישראלית. נשיא נמל חיפה מטעם הקבוצה ההודית: "הנמל צפוי להיות עוגן אסטרטגי לפרויקט הבינלאומי ליצירת מסדרון ימי ויבשתי מאסיה לאירופה"
צילום: ורהפטינג ונציאן חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
אירוע חגיגי נערך אתמול (ד') בנמל חיפה. שגריר הודו בישראל, מר ג’יטנדר פאל סינג, הגיע לבקר בנמל הנמצא בבעלות משותפת של Adani Ports ההודית וקבוצת גדות הישראלית.
במסגרת הביקור סייר השגריר וקיבל הסבר על פעילות הנמל וההתמודדות של הנמל עם האתגרים הביטחוניים בתקופה האחרונה. עוד קיבל השגריר סקירה על תכניות הפיתוח העתידיות. את השגריר ההודי ארחו בנמל קפטן סומיט צ'אוהאן נשיא נמל חיפה והנהלת הנמל.
"המסדרון הכלכלי"
הביקור נערך על רקע הקשרים הענפים בין הודו לישראל, וכחלק מהחזון המשותף לקידום המסדרון הכלכלי הודו-המזרח התיכון-אירופה (IMEC). כחלק ממסדרון זה, נמל חיפה צפוי לשמש כשער הימי העיקרי לים התיכון לסחורות שיגיעו מהודו וממנו לאירופה ולארצות הברית.
צילום: ורהפטינג ונציאןקפטן סומיט צ’אוהאן, נשיא נמל חיפה מטעם קבוצת אדאני: "אנו גאים לארח את השגריר סינג ולהדגיש את עומק הקשר בין הודו לישראל. לנמל חיפה יש יכולות משמעויות תפעוליות חזקות, צפוי להיות עוגן אסטרטגי לפרויקט הבינלאומי שמטרתו ליצור פרוזדור ימי ויבשתי מאסיה לאירופה".
בסיום הביקור בנמל, ובשיתוף עם העמותה לתולדות חיפה המשיך השגריר לביקור בבית העלמין ההודי בחיפה, לזכרם של חיילי צבא הודו שנפלו בקרב לשחרור חיפה במלחמת העולם הראשונה.
צילום: ורהפטינג ונציאן





