עובדי אל על קוראים להשאיר את המנכ"לית בתפקידה; היא נחושה לעזוב
יו"ר ועד העובדים: "יש לחברה אתגרים עצומים, בתקופתה של דינה היה שיתוף פעולה הדוק עם העובדים ויחסי אנוש חסרי תקדים בחברה". לאחר שיחות עם העובדים והבעלים, בן טל הבהירה: "לא אשאר"
צילום: פספורטניוז חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
לאחר ההודעה הדרמטית על עזיבתה הצפויה של מנכ"לית אל על, דינה בן טל, עד סוף השנה, עובדי החברה פתחו במאמץ למנוע את המהלך ולשכנע אותה להישאר. אך למרות הפנייה הנרגשת מצד העובדים והפנייה לבעלי החברה, בן טל נותרה איתנה בעמדתה: היא עוזבת.
בראש הפנייה עמד יו"ר ועד העובדים, שרון בן יצחק, ששלח מסר לבעלי החברה, משפחת רוזנברג, בו הבהיר: "זה לא הזמן להתגלח. יש לחברה אתגרים רבים ועבודה רבה. דינה היא אלופה, ואסור ליצור טלטלה כזו דווקא עכשיו".
העובדים פנו גם ישירות לבן טל בבקשה שתשנה את החלטתה, והביעו תקווה שתשקול להישאר, במיוחד לאחר שהובילה את החברה להישגים מרשימים: שיאי הכנסות ורווח, יציבות תפעולית, ושקט תעשייתי ביחסים עם העובדים.
"לא הזמן להתגלח"
בהודעה שפרסם ועד העובדים לאחר ההכרזה על ההתפטרות נכתב: "דינה, שצמחה מתוך אל על ושימשה בתפקידים בכירים במשך שנים, הובילה את החברה בתקופה מאתגרת להישגים יוצאי דופן. כהונתה התאפיינה בעבודת צוות, שיתוף פעולה הדוק עם העובדים ויחסי אנוש חסרי תקדים בהיסטוריית החברה".
צילום: Shutterstockהעובדים הוסיפו כי יעשו ככל שביכולתם כדי לשנות את רוע הגזירה. אך לאחר 48 שעות של שיחות עם הגורמים הרלוונטיים, בן טל הבהירה: "ההחלטה סופית", ואין בכוונתה להישאר.
העיתוי בו בחרה בן טל להודיע על עזיבתה, בעיצומה של עונת השיא בחברה, כשלא נשלחה הודעה מסודרת מראש לבורסה ולתקשורת, מעיד ככל הנראה על מתיחות קיימת בינה לבין בעלי השליטה באל על. כזכור, לאל על לקח כשעתיים מהידיעה על עזיבתה של בן טל שדלפה לתקשורת עד שהחברה הגיבה.





