תל אביב 29°c
ניו יורק 22°c
לונדון 22°c
פריז 30°c
ברלין 23°c
אתונה 34°c
לרנקה 29°c
דווחו לנו
אא

רודוס בעקבות סירוס: הפגנה אנטי ישראלית מתוכננת נגד עגינת אוניית הקרוז Crown Iris

פעילים מקומיים ואגודת עובדי עיריית רודוס קוראים לקיים "הפגנה שקטה" בתחילת השבוע הקרוב. לדבריהם, המחאה אינה מכוונת כלפי יהודים או ישראלים כאנשים או כבני דת, אלא מבטאת התנגדות ישירה למדיניות ממשלת ישראל, שלטענתם "פועלת באכזריות כלפי העם הפלסטיני". "זו מחאה מוסרית – לא לאומית", מדגישים המארגנים

רודוס רודוס. צילום: Shutterstock

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

בתחילת השבוע הקרוב צפויה אוניית הקרוז הישראלית Crown Iris לעגון בנמל המסחרי הישן של רודוס.

מדובר באותה אונייה שעוררה לאחרונה סערה באי סירוס, בעקבות הפגנה סמלית של תושבים ומבקרים שהביעו את מחאתם על מדיניות ממשלת ישראל, תוך התנגדות למה שהוגדר על ידם כפשעים נגד העם הפלסטיני.

למרות מגבלות שהוטלו על תנועת הנכנסים לנמל בסירוס, הגיעו פעילים אל הרציף במטרה להפגין, אך לדבריהם נתקלו בדחיפות ובניסיונות הרחקה מצד הרשויות.

בעקבות עגינת האונייה הצפויה ברודוס, פרסמה אגודת עובדי עיריית רודוס קריאה לציבור להגיע ל"הפגנה שלווה", שתיערך באותו היום בשעות הצהריים בנמל. לדברי האגודה, מטרת ההפגנה היא "להביע התנגדות ברורה להגעת אונייה שמייצגת מדינה הפועלת באכזריות. לא נוכל לעמוד מנגד".

האגודה מציינת כי המחאה אינה נגד יהודים או ישראלים, אלא כנגד המדיניות הישראלית. "המסר שלנו ברור: אנו מתנגדים לפשעים שמבצעת ממשלת נתניהו הימנית-קיצונית, ושנעשו בחסות הכיבוש והמלחמה. אנו מבקשים להבהיר - המחאה אינה נגד יהודים או ישראלים כאנשים או כבני דת, אלא נגד מי שתומכים בפשע - בין אם במעשים ובין אם בשתיקה".

בתגובה, חברת מנו ספנות מסרה כי "הפגנות יש בכל מקום בעולם וזה לא חדש. אנחנו מאמינים שהשלטונות ביוון ישמרו על הסדר כפי שהיה בשנים האחרונות, עם מאות אלפי תיירים שמגיעים אליהם מדי שנה, וכפי שהצהירו שרי ממשלת יוון בימים האחרונים. תושבי יוון ורודוס בתוכה, שהתיירות חשובה להם וקבלת הפנים הלבבית שלהם לישראלים מורגשת מאוד, יעשו הכל לשמור עליה ועל התיירים מישראל".

מתוך הודעת אגודת עובדי עיריית רודוס:

"אגודת עובדי עיריית רודוס קוראת לחבריה, כמו גם לכל אזרח ואזרחית שמאמינים בצדק, חירות ובזכויות אדם, לבוא ביום שני בצהריים לנמל המסחרי הישן, כדי להפגין בצורה שלווה ונחושה נגד עוול ולטובת העם הפלסטיני המדוכא."

ביום שני נשלח שוב מסר ברור: לא נקבל על אדמתנו את האונייה המייצגת את מדינת האפרטהייד, לא ניתן לגיטימציה לפשעים ולא נהיה אדישים לאכזריות שמתרחשת ברצועת עזה ובכלל.

כממשיכי הדרך של הדורות שנלחמו בפשיזם, בקולוניאליזם ובהרס העמים, אנו נעמוד בצד הנכון של ההיסטוריה".

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: רודוסאנטישמיותיווןקרוזים

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: