לקראת שיאי החום: איסור הדלקת מדורות בכל המדינה עד סוף אוגוסט
נציב כבאות והצלה חתם על צו האוסר על הדלקת מדורות בשטחים פתוחים בכל רחבי ישראל. הטמפרטורות באזורים מסוימים עשויות להגיע בשבוע הקרוב ל-46 מעלות
שריפה. צילום: Shutterstock חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
ישראל מתכוננת לגל החום הקיצוני הצפוי לפקוד את המדינה בימים הקרובים. נציב כבאות והצלה, רב טפסר אייל כספי, חתם על צו איסור הדלקת מדורות והבערת אש בשטחים פתוחים.
על פי הצו, "בשל תנאים קיצוניים המעלים את הסבירות להתרחשות דליקות, אני מורה על איסור הבערת מדורות, הדלקת והבערת אש בשטחים פתוחים, בכל
רחבי ישראל מהיום 7.8.25 ועד 31.8.2025 בשעה 23:59".
האיסור כולל הבערת אש משמעותית במקום, לרבות עבודות ריתוך או אש גלויה בשטח פתוח ושריפת גזם. עבודות תשתית חקלאיות ייחודיות יבוצעו רק באישור בשטח פתוח ובכפוף לעמידה בהנחיות למניעת שריפות על ידי ממונה בטיחות אש או קצין בטיחות דליקה.
עבודות חקלאיות ייחודיות הכוללות הבערת אש או עשן לרבות איסוף דבש, הדלקת עששיות או שריפת גזם יבוצעו רק באישור שירותי כבאות והצלה לישראל, בהתאם לתקנות הרשות הארצית לכבאות.
כפי שפרסמנו הבוקר, גל החום הכבד שיפקוד את המדינה בימים הקרובים יביא עמו בחלקים נרחבים בישראל טמפרטורות שיגיעו ל-45 מעלות ואף יותר מכך.






