תל אביב 30°c
ניו יורק 23°c
לונדון 23°c
פריז 22°c
ברלין 17°c
אתונה 34°c
לרנקה 36°c
דווחו לנו
אא

אושר קידום תוכנית "מסילת הגליל" של רכבת ישראל לטבריה והסביבה

התוואי יכלול שני מקטעים עיקריים: חיבור מצומת פוריה (טבריה) צפונה ומע'אר עד למסילת כרמיאל, ובמקטע הדרומי חיבור מצומת פוריה מערבה עד מחלף המוביל, ומשם דרומה לתחנת כפר יהושע בעמק. כל הפרטים

צילום: Shutterstock צילום: Shutterstock

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

הוועדה לתשתיות לאומיות (הות"ל) אישרה היום (שני) את קידום תוכנית התשתית הלאומית "מסילת הגליל", במסגרת התוכנית "מחברים את ישראל".

"מסילת הגליל" היא פרויקט אסטרטגי שיחבר את טבריה ומרחב הגליל המזרחי לרשת הרכבות הארצית לנוסעים ולמטענים, וישדרג את החיבור של יישובי הצפון למוקדי תעסוקה, השכלה, בריאות, מסחר ותיירות במטרופולין חיפה ובכל חלקי הארץ.

תוכנית "מחברים את ישראל" מקדמת הקמת רשת מסילות רכבת לנוסעים ולמטענים שתצא לפועל באמצעות חברת נתיבי ישראל וחברת רכבת ישראל, באורך של כ-300 קילומטרים מקרית שמונה ועד אילת, כולל הפעלת רכבות מהירות של עד 250 קמ״ש בחלק מהתוואי. החזון הוא לחבר בין כל חלקי המדינה באמצעות רשת תחבורה ציבורית מהירה, ולצמצם פערים בין המרכז לפריפריה.

"מסילת הגליל" היא חיבור אסטרטגי משמעותי, שיחזק את הקישוריות בין הגליל לרשת המסילות הארצית. כיום, החיבור התחבורתי בין טבריה למטרופולין חיפה ולמרכז מבוסס בעיקר על רכבים פרטיים הנעים בכבישים עמוסים, תוך יצירת פקקים, זיהום ובלאי תשתיות. פתרון מסילתי ישיר יקצר את זמני הנסיעה וישפר את אמינותה, יגביר את הבטיחות וישחרר תחבורה ציבורית עירונית ואזורית.

התוואי שנבחר יכלול שני מקטעים עיקריים: במקטע הצפוני, חיבור מצומת פוריה (טבריה) צפונה דרך יאלי ומע'אר עד למסילת כרמיאל, כולל מנהור; במקטע הדרומי, חיבור מצומת פוריה מערבה בסמוך לכביש 77, דרך אזור התעשייה קדמת גליל וטורעאן, ועד מחלף המוביל, ומשם דרומה לתחנת כפר יהושע בעמק.

שרת התחבורה מירי רגב: "החיבור בין טבריה והגליל המזרחי לרשת הרכבות הארצית יפתח בפני תושבי האזור אפשרויות חדשות לעבודה, ללימודים, לפנאי ולתיירות, ימשוך השקעות ויעודד הקמת עסקים חדשים... לא נעצור עד שכל קצוות הארץ יהיו מחוברים ברכבות מודרניות, מהירות, ירוקות ונגישות, כחלק מהפיכת ישראל למעצמה תחבורתית אזורית".

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: טבריהרכבת ישראלמירי רגבשרת התחבורה

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: