תל אביב 26°c
ניו יורק 23°c
לונדון 15°c
פריז 17°c
ברלין 15°c
אתונה 27°c
לרנקה 27°c
דווחו לנו
אא

מי אמר שלא אוהבים אותנו? נחתם מזכר הבנות תיירותי בין ישראל למדינה המוסלמית ממרכז אסיה

שר התיירות הישראלי חיים כץ ביקר בטג'יקיסטן והיה לשר הישראלי הראשון שביקר במדינה המוסלמית במרכז אסיה: "פגשתי בנציגים של מדינות עמן אין לנו יחסים רשמיים והתקבלתי בידידות, לחצתי ידיים לנציגים הסעודיים"

צילום: באדיבות משרד התיירות צילום: באדיבות משרד התיירות

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

במסגרת ביקור עבודה בטג׳יקיסטן, חתם שר התיירות חיים כץ לראשונה על מזכר הבנות עם מקבילו, ג׳ומחונזודה ג׳משד ג׳ורחון לחיזוק הקשר בין המדינות ולהרחבת שיתופי הפעולה בתחום התיירות.

כבר משנת 2013, ישראל וטג'יקיסטן - מדינה מוסלמית במרכז אסיה - מקיימות התייעצויות מדיניות ומשתפות פעולה בתחומי החקלאות, פיתוח הכפר ועוד. עם זאת, מדובר בפעם הראשונה שבה נחתם מסמך הבנות (MoU) בתחום כלכלי ובתחום התיירות.

החתימה על מזכר ההבנות התקיימה במסגרת כינוס פורום ההשקעות של ארגון התיירות העולמי (UN Tourism) בדושנבה שבטקגיקיסטן, במהלכו משלחת ישראלית בראשות השר חיים כץ, הציגה את המודל הישראלי לעידוד השקעות בתיירות, הכולל מענקים ותמריצים ליזמים, קידום פרויקטים בפריפריה, שיתופי פעולה עם רשויות מקומיות ופיתוח תיירות בת קיימא.

שר התיירות חיים כץ: "התיירות היא גשר בין עמים, המביאה הזדמנויות ייחודיות לשיתוף פעולה בינלאומי. גם בתקופה מאתגרת זו, פגשתי בנציגים של מדינות עמן אין לנו יחסים רשמיים והתקבלתי בידידות. ישראל זכתה לכבוד רב בכינוס פורום ההשקעות בדושנבה, והמחישה לעולם את יכולתה להפוך אתגר להזדמנות. הניסיון המוכח בפיתוח תיירות חדשנית הוא ידע שמדינות העולם מחפשות. הנוכחות שלנו בכנסים בינלאומיים חיונית במיוחד בימים אלו ומחזקת את מעמדה של ישראל".

צילום: באדיבות משרד התיירותצילום: באדיבות משרד התיירות

השר הטג'יקי בירך על הגעתו של השר חיים כץ לביקור במדינה ועל מזכר ההבנות, שמהווה עבורם הזדמנות להרחבת הידע וקידום השקעות בתחום התיירות בטג'יקיסטן.

כמו כן, במסגרת ביקור העבודה באזור, שר התיירות חיים כץ, נפגש עם שרת התיירות של מונטנגרו ויו״ר הוועדה לאירופה של ארגון התיירות העולמי, סימונידה קורדיץ׳ וייפגש עם השר האחראי על התיירות באוזבקיסטן, עזיז עבדו-חכימוב, וגורמים בכירים מתעשיית התיירות המקומית.

צפו בדבריו של שר התיירות חיים כץ בטג'יקיסטן (באדיבות משרד התיירות)

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: טג'יקיסטןשר התיירותחיים כץ

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: