ירדן מגיבה לפיגוע בגשר אלנבי: "מגנים את הירי, נמשיך לספק סיוע לעזה"
לאחר הפיגוע במעבר אלנבי, ירדן גינתה את הירי ופתחה בחקירה, תוך שהדגישה את מחויבותה להמשך הסיוע לעזה ולצורך בהפסקת אש. בהצהרה נמסר כי החשוד הוא עבד אל-מוטלב אל-קייסי, יליד 1968, שעבד בחודשים האחרונים כנהג סיוע לעזה
זירת האירוע. צילום: דוברות מד״א חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
לאחר הפיגוע הקטלני שבו נרצחו שני ישראלים במעבר אלנבי, פרסמו הרשויות בירדן הודעה רשמית ובה גינו את אירוע הירי והבהירו כי נפתחה חקירה.
בהצהרה נמסר כי ירדן רואה במעשה "הפרה של החוק ופגיעה באינטרסים של הממלכה וביכולתה לספק סיוע הומניטרי לעזה".
משרד החוץ והעניינים הקונסולריים בעמאן אישר כי ירדן דוחה בתוקף כל פעולה בלתי חוקית הפוגעת באינטרסים הלאומיים שלה ובמאמצים להמשך הזרמת הסיוע.
עוד נמסר כי המשרד עוקב בתיאום עם גורמים רלוונטיים אחר מצבם של הנהגים שחצו את הגשר, במטרה להבטיח את שובם המיידי לירדן.
לפי הנתונים הרשמיים, 22 משאיות סיוע ירדניות חצו את הגשר אתמול בדרכן לעזה. מאז תחילת הלחימה, נכנסו לשטח הרצועה 8,664 משאיות סיוע במסגרת 201 שיירות מה שהפך את ירדן לציר מרכזי במעבר אספקה הומניטרי.
בהודעת משרד החוץ הירדני הודגש הצורך בהפסקת הלחימה בעזה ובהגעה להסכם הפסקת אש קבוע, לצד חידוש המהלכים הדיפלומטיים לפתרון הסכסוך על בסיס מתווה שתי המדינות.
עוד נמסר כי הנהג שנחשד במעשה הוא עבד אל-מוטלב אל-קייסי, יליד 1968, אזרח ירדני שעבד בשלושת החודשים האחרונים בהובלת סיוע הומניטרי לעזה.






