צעד דיפלומטי היסטורי: ישראל תפתח לראשונה שגרירות באסטוניה - בראשה תעמוד שגרירה
בעקבות החלטת שר החוץ גדעון סער, משרד החוץ הודיע על מינויה של עמית גיל-בייז לשגרירה הראשונה באסטוניה. השגרירות צפויה להיפתח בנובמבר, בכפוף לאישור הממשלה
אסטוניה - ישראל. צילום: Shutterstock חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
ועדת המינויים של משרד החוץ, בראשות שר החוץ גדעון סער, הודיעה היום (א׳, 5 באוקטובר) על מינויה של עמית גיל-בייז לשגרירת ישראל באסטוניה.
המינוי מגיע לקראת פתיחתה הצפויה של שגרירות ישראל באסטוניה בחודש נובמבר, צעד המדגיש את הכוונה להעמיק את הקשרים המדיניים והכלכליים בין המדינות.
גיל-בייז מכהנת כיום כמנהלת מחלקה באגף אפריקה במשרד החוץ, ובעלת ניסיון דיפלומטי מגוון הכולל תפקידים בוייטנאם, זימבבואה וקנדה - שם כיהנה כיועצת מדינית וכממלאת מקום השגריר.
שר החוץ סער צפוי להביא את המינוי לאישור ועדת השרים למינויים בשירות החוץ ולמליאת הממשלה בימים הקרובים.
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}








