אסון במדריד: ארבעה פועלים נהרגו בקריסת מבנה באתר בנייה במרכז העיר
מבנה שהיה בשיפוצים קרס ברחוב Hileras שבמרכז מדריד. כוחות ההצלה עבדו שעות ארוכות בחילוץ הנעדרים, והבוקר נערכת הערכת מצב של המבנה עם מהנדסי העירייה
זירת התאונה. צילום: @EmergenciasMad ב-X חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
טרגדיה במרכז מדריד: ארבעה פועלים נהרגו אתמול (שלישי) לאחר שקרס חלק ממבנה שהיה בעבודות שיפוץ ברחוב Hileras, לא רחוק מהכיכר המרכזית פלאסה מאיור.
לדברי רשויות החירום, מספר קומות קרסו בזו אחר זו במהלך העבודות, וכוחות הכיבוי של מדריד הוזעקו למקום עם יחידות חילוץ מיוחדות, כלבי איתור וציוד מכני קל.
בהתחלה חולצו שלושה עובדים שנפצעו באורח קל, אך ארבעה נוספים הוגדרו נעדרים. בשעות הערב אישרו הרשויות כי נמצאו גופותיהם של כל ארבעת הפועלים שנעדרו.
במהלך הלילה המשיכו צוותי החילוץ לפנות הריסות ולייצב את המבנה מחשש לקריסה נוספת. במשטרה פתחו בחקירה פלילית, שכן מדובר בתאונת עבודה, ובמקביל פועלים מומחי הזיהוי הפלילי לזיהוי הקורבנות.
הבוקר (רביעי) נערכה במקום הערכת מצב של גורמי הכיבוי, המשטרה ומהנדסי הבינוי העירוניים במטרה לבדוק את יציבות המבנה ואת מצב הבניינים הסמוכים שפונו אתמול בלילה.
תיעוד עבודת הפינוי בזירה, באדיבות @EmergenciasMad ב-X:
@Bomberos rescatan los cuerpos sin vida de dos de las cuatro personas desaparecidas tras el derrumbe.
— Emergencias Madrid (@EmergenciasMad) October 7, 2025
Continúan las labores de desescombro. pic.twitter.com/YcQYI55UvD






