תל אביב 30°c
ניו יורק 18°c
לונדון 17°c
פריז 18°c
ברלין 14°c
אתונה 33°c
לרנקה 32°c
דווחו לנו
אא

נחשפה רשת בינלאומית לסחר בקוקאין: מעצרי ענק ו-700 מיליון דולר במטבעות דיגיטליים

המבצע המשותף של המשטרה הקולומביאנית, המשמר האזרחי הספרדי ו-Europol הביא למעצר בכירים בארגון הפשיעה "קלן דל גולפו" - המעורב בהברחת טונות של קוקאין מדרום אמריקה לאירופה

אחד הנכסים אחד הנכסים. צילום: Europol

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

רשויות האכיפה בקולומביה ובספרד עצרו חמישה חשודים מרכזיים, בהם שניים המוגדרים "בעלי ערך גבוה", במסגרת חקירה בינלאומית נגד ארגון הפשיעה הקולומביאני הידוע בשם "Clan del Golfo".

המבצע, שהתבצע בראשית אוקטובר בתיאום עם Europol (יורופול), התמקד ברשת שסחרה בקוקאין בהיקף של טונות והבריחה אותו מדרום אמריקה לאירופה.

החקירה התבססה על מידע שהופק מפלטפורמת התקשורת המוצפנת Sky ECC, שנעשה בה שימוש לראשונה בהליך משפטי בקולומביה. בזכות הנתונים שהופקו מהמערכת, הצליחו החוקרים לחשוף את מבנה הרשת, להוציא צווי מעצר ולהחרים רכוש בהיקף של מיליוני יורו.

מרגעי המעצר. צילום: Europolמרגעי המעצר. צילום: Europol

במהלך ימי הפעולה בקולומביה ובספרד נעצרו חמישה חשודים (שניים בקולומביה ושלושה בספרד), נערכו שבע פשיטות חיפוש והוחרמו נכסים הכוללים 25 נכסי נדל"ן, תשע חברות ו-17 כלי רכב - בשווי כולל של כ-12 מיליון יורו.

לפי החוקרים, הרשת ניהלה את כל שרשרת הסחר - מייצור הקוקאין ועד לשינועו והפצתו ביעדים באירופה.

חלק מהחשודים היו בקשר ישיר עם קרטלי הסמים בדרום אמריקה, אחרים תיאמו את ההפצה עם ארגוני פשיעה אירופיים, ואחרים עסקו בהלבנת הון באמצעות חברות קש והעברות כספים במטבעות דיגיטליים. במהלך החקירה נחשפו עסקאות קריפטו בלתי חוקיות בהיקף של כ-700 מיליון דולר.

מרגעי המעצר. צילום: Europolמרגעי המעצר. צילום: Europol

קתרין דה בולה (Catherine de Bolle), מנכ"לית Europol, מסרה:
"קוקאין הוא לא רק סם - הוא איום על בריאות הציבור, על הכלכלה ועל ביטחון הקהילות שלנו. המבצע המשותף בין קולומביה לספרד הוא הוכחה לכוחו של שיתוף פעולה בינלאומי במאבק בפשיעה המאורגנת".

החקירה נמשכת, וב-Europol מעריכים כי צפויים מעצרים נוספים במסגרת הפעולות נגד רשתות הסחר הקולומביאניות הפועלות באירופה.

במקביל לחקירה הזו, רק אתמול (שלישי) פורסם כי במבצע חוצה גבולות ומדינות, פורקה רשת פשיעה שגנבה למעלה מ-100 רכבי יוקרה היברידיים בשווי של לפחות 3 מיליון יורו.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: משטרהאירופהסמים

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: