אחרי 20 שנה: הקפה המיתולוגי של תל אביב נסגר
כמעט שני עשורים של אהבה קפאינית ורומנטיקת יין נגמרים: הסטריטס ובר היין וינונה פוראבר עוזבים את קינג ג'ורג' לתמיד
צילום: רן בירן חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
עשרים שנות אנשים, עשרים שנות תל אביב: הסטריטס - בית הקפה אולי הכי מוכר בתל אביב, ובר היין ווינונה פוראבר נסגרים.
איפשהו הייתה בנו התחושה שאולי עכשיו נפסיק לדווח על סגירות, אבל השנתיים האחרונות גבו מחיר קשה מהמסעדנים וממקומות שכביכול הרגישו יציבים.
בית הקפה האייקוני ובר היין הפופולרי צפויים להיפרד מרחוב קינג ג'ורג' בעיר אחרי קדנציות ארוכות ומשמעותיות, ואינספור אורחים נאמנים. עד שזה יקרה, הם מבטיחים פרידה שמחה-עצובה.
צילום: רן בירןהסטריטס, הוקם ב-2006 והפך במהירות למוקד התרחשות קפאיני שהוא הרבה יותר מבית קפה. שילוב נדיר אז, והיום, של רוח אורבנית וגישה קז'ואלית לחיים, אוכל טעים ושפיות כללית (במחירים, ביחס, במודעות העצמית) איפשרו לו לצלוח אתגרים ותקופות מורכבות ולקבע את עצמו כאחד המקומות הכי יציבים בתל אביב עם לוקיישן שהפך להיות מעוז עבודה ללפטופיסטים, מקום מושלם לדייטים קלילים בזכות הדרינקים הנגישים ולמנות אייקוניות מסלט שגית ועד לאטה-סלק, מקריספי צ'יקן ועד שקשוקה.
וינונה פוראבר, ששיך גם הוא לאנשי הסטריט, נפתח לפני כשלוש וחצי שנים בפינה הנגדית של הצומת, בהובלת השף אביתר מלכה (רובע אלף), והתמקם כבר היין טעים וקליל שמנגיש את היינות הלא מוכרים בלי פוזה.
צילום: רן בירןמלכה הצליח להוציא מהמטבח הקטנטן אוכל גדול, כולל להיטים מיידים בדמות ניוקי א-לה רומנה עם תרד שחור, ממליגה מתירס לבן וכרישה צלויה עם רוטב רומסקו.
ואם אתם כבר מתגעגעים אז המנות האייקוניות יוגשו עד הסגירה, בסדרה של סרוויסים תוססים ומפגש של כל הטבחים שעברו במטבח בר היין מאז הקמתו ועד ה- 15/11.
רני עופר , מבעלי הסטריטס ווינונה פוראבר: "ההחלטה הייתה קשה ומורכבת, אבל טבעית ובריאה. עשינו הכול ביחד במשך שנים, וגם הפעם הגענו למסקנה משותפת שהסתכלה על ההתפתחות האישית שלנו ועל הכיוונים שאליהם רצינו להתקדם. אנחנו מזמינים את כולם לבוא ולהיפרד, להיזכר ולשחזר, לשתות איתנו ולאכול איתנו. זה סיום אבל סיום אבל לא סוף".






