פיצות מנומרות, עגלת טירמיסו ומעדניית אוכל בייתי - רחוב בזל בתל אביב מעולם לא היה טעים יותר
עם מעדניה מושקעת ומסעדת פיצות איטלקית שמחה במיוחד, רחוב בזל מתחיל לחזור לימי הזוהר המוכרים שלו.
לא רק לאוהבי המנומר, לה טיגרה. צילום ניקי טרוג חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
מי שגר בתל אביב בעשור האחרון ואולי קצת יותר, זוכר כמה רחוב בזל היה אחד הרחובות הכי פופולאריים וטרנדיים. המובלעת השקטה שנוצרה מהרחובות הקטנים כללה תמיד בתי קפה מלאים בתל אביביים מגניבים והורים צעירים לצד וותיקי תל אביב, מסעדות קטנות שמשלבות אוכל ביתי לצד ארוחת ערב עשירה, ברי יין כגון אלקלעי המיתולוגי, מעדניות קטנות וכמובן מסעדת רוסטיקו וזה סושי הוותיקים.
לאחר תקופה קצת עצובה, בה נסגרו לא מעט מקומות, אם בגלל השיפוצים הבלתי פוסקים או בגלל המצב, הרחוב מתחיל לחזור לתחיה עם מלון בוטיק חדש עומד להפתח, קפה "MALE" הנהדר שפתח שם סניף ועד שני מקומות חדשים שמוסיפים טעם וצבע לבאזל.
צילום: אפיק גבאיעגלת טירמיסו וטאבון מנומר | לה טיגרה
לה טיגרה היא הכלאה שמחה ומוצלחת בין פיצריה שכונתית למסעדה איטלקית וזו הפיצריה היחידה בישראל שקיבלה הכרה וחברות באיגוד ה-APN, איגוד הפיצות הנפוליטני. צוות המסעדה הוכשר בנאפולי ועבר השתלמות על ידי אלוף העולם בפיצה. כלל חומרי הגלם מלבד הירקות הטריים מיובאים מדרום איטליה, גם המשקאות והאווירה הם 100% דרום איטליה.
הסניף הראשי בפלורנטין הוכיח שגם מקום שמוכר פיצות יכול להיות שוקק חיים, שמח וטרנדי כל עוד עושים אותו נכון. לכן הסניף המקורי הוא אחד המקומות החזקים בפלורנטין ולא רק, אליו באים לבלות, לשתות ולזלול פיצות מעולות.
הסניף בבזל הוא קצת יותר רגוע בגלל הקהל שמורכב לא מעט מהורים צעירים, אבל ממה שהספקתי לראות- הוא הולך לעורר את באזל מחדש בלילות בזכות האווירה השמחה ומגוון הדרינקים שיש במקום.
לה טיגרה מציעים פיצה נאפוליטנית מצויינת הנאפית בטאבון איטלקי מנומר ומגיעה אל השולחן עם שוליים שמנמנים ושפע של תוספות. אל תוותרו על המרגריטה הקלאסית כי היא באמת אותנטית ועשירה, אבל תרשו לעצמכם לגלוש את טעמים לא מוכרים כגון פיצת 'פיאמה' עם רוטב תרד, שמנת חמוצה, תפוחי אדמה, מוצרלה ובצל ירוק שמספקת ביס קרמי עשיר אבל לא מכביד או פיצה המשלבת ממרח פיסטוק אמיתי ופיסטוקים קלויים לצד מוצרלה נמסה, מורטדלה ורוטב דבש חריף שנותן קיק מטורף לביס.
אפשר כזה כל היום? עגלת טירמיסו. צילום: רנבי רןשוס ושואו נוסף היא עגלת הטירמיסו המהפנטת שמספקת 5 סוגי טירמיסו שונים בהרכבה והגשה לשולחן, מה שמספק כמה רגעי אינסטגרם נהדרים. מלבד הטירמיסו הקלאבי תמצאו גם טירמיסו שוקולד נוצ’לה עם קראמבל בוטנים ועוגיות, טירמיסו פאי לימון עם מרנג איטלקי שרוף, טירמיסו אמרנה ופיסטוק ועוד.
מי שיבחר להזמין את הפיצה של לה טיגרה הביתה, יקבל את החוויה הנפוליטנית המלאה, כל משלוח מגיע בקרטון טרמי מנומר!, מספריים לחיתוך מדוייק (בתוספת תשלום) וגם נייר אפייה מיוחד לחימום חוזר בבית לקבלת פיצה מושלמת.
סך הכל , אפשר להודות שלה טיגרה היא הדבר הטוב ביותר שבזל היה צריך.
אלקלעי 5 , תל אביב. שעות פעילות: שני-שבת 16:00-אחרון הלקוחות. להזמנות
***
לא רק אמא מבשלת | מעדניית דאדי
צילום: רנבי רןDADDY – DAILY DELI, הקרויה על שם אב המשפחה, היא מעדנייה חדשה שהבינה כמה חסר בשכונה אוכל ביתי טרי ואיכותי. המקום, שיתוף פעולה בין משפחת מלכה (מובילה במטבחים מבשלים) ליזם נדב נאמן, מציע שילוב של מתכונים מסורתיים ומודרניים לאכול במקום או לקחת הביתה.
הוויטרינה מרשימה במיוחד ויש בה שפע של אוכל שקונים במשקל (לפי 100 גרם). תוכלו למצוא נתחי הודו ובקר צלויים, אסאדו על העצם, רול פרגית ממולא אורז ופירות יבשים, מגוון של סוגי שניצלים וגם שניצל טופו, מפרום בשר, כרוב ממולא, עלי מנגולד ממולאים וקובה חמוסטה/דלעת טבעוני, מפילה מושט בעשבי תיבול וקציצות דגים ברוטב מזרחי.
לאורך כל היום, מוצעות ארוחות עסקיות הכוללות עיקרית ושתי תוספות ב-55 ₪ ואני אומרת לכם שהעיסקית נדיבה ממש בכמות שלה.
כריך בריסקט בבישול ארוך בדאדי . צילום: רנבי רןכחובבת כריכים אני ממליצה שתנסו לנגוס באחד מכריכי הבשר שמכינים במקום בסגנון ה-Deli הניו-יורקי, כמה פשוט ככה טעים - שתי פרוסות דקות של לחם קסטן ובתוכן נתח עסיסי של בריסקט או הודו (200 גרם) וממרח פלפלים מעולה. מדובר על ביס בשרני ממש חף מתוספות מיותרות מלבד תפוצ'יפס כיפי בצד.
מלבד הויטרינה יש מקרר מלא באותו אכול אבל ארוז ומוכן ללקיחה, מקציצות עוף ועד קוסקוס וכבד קצוץ וגם מקפיא עם נקניקיות, צירים ועוד שאת כולם משלימים מוצרי מעדניה קלאסיים כגון רטבים, פסטות, יינות וכד'.
כתובת: בזל 40, תל אביב.
שעות פתיחה: א'-ה' 9:00-19:00, ו' 8:00-15:00.








