הביטוח הלאומי נגד יוזמת האוצר: פגיעה ישירה בשירות לציבור
לאחר שמשרד האוצר הודיע כי יקדם בחוק ההסדרים את העברת הטיפול בתווי החניה לנכים לביטוח הלאומי, מזהירים בביטוח הלאומי כי המהלך יעמיק את העומס החריג בוועדות הרפואיות ויעכב משמעותית את מתן הזכויות לאזרחים
חניית נכים. צילום: Shutterstock חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
הביטוח הלאומי יוצא בימים האחרונים נגד יוזמה חדשה של משרד האוצר, המבקשת להעביר את הטיפול בהוצאת תווי חניה לנכים ממשרד התחבורה לאחריות הביטוח הלאומי. לטענת המוסד, כבר כיום עומס הטיפול בוועדות הרפואיות גדול במיוחד, ואף החמיר מאז אירועי 7 באוקטובר.
בביטוח הלאומי מציינים כי הוועדות מטפלות מדי שנה ביותר מ-600 אלף מקרים, ובהם אנשים עם מוגבלויות, נפגעי פעולות איבה, אזרחים ותיקים וילדים עם לקויות. לדבריהם, כל העברה נוספת של תחומי טיפול עלולה לגרום לעיכובים משמעותיים בקבלת זכויות ולהחרפת הפגיעה באוכלוסיות הזכאיות.
במקביל לעבודה השוטפת הכוללת תשלומי קצבאות שונות - דמי אבטלה, קצבאות אזרח ותיק, גמלאות איבה, סיעוד ועוד - נוספו בשנתיים האחרונות תחומי טיפול חדשים בעקבות המלחמה: מענקים למפונים, תגמולי מילואים, הרחבת תחולת חוק נפגעי איבה, תגמולים ליישובי הדרום ושינויים תקציביים בהיקף של מיליארדים. בביטוח הלאומי טוענים כי חלק ניכר מהעומס הזה נוצר לאחר שמשרדי ממשלה אחרים העבירו אליו אחריות על פרויקטים שהם עצמם לא הצליחו לנהל.
עוד מדגישים בביטוח הלאומי כי הוועדות הרפואיות סובלות ממחסור חמור ברופאים, במיוחד בפריפריה, וכי כל הרחבה של סמכויותיהן תחמיר את הפגיעה בשירות לציבור.
בסיכום הדברים מבהיר הביטוח הלאומי כי העברת הטיפול בתווי החניה ממשרד התחבורה אינה אפשרית במצב הנוכחי וללא הסכמתו, וכי המהלך עלול לפגוע ישירות באזרחים.






