תל אביב 23°c
ניו יורק 21°c
לונדון 14°c
פריז 16°c
ברלין 12°c
אתונה 21°c
לרנקה 18°c
דווחו לנו
אא

מנכ"ל משרד הביטחון: "יכולות החדשנות שלנו משתרעות על כל הספקטרום - ממערכות הגנה אוויריות ועד טכנולוגיות חלל"

אלוף (מיל׳) אמיר ברעם אמר את הדברים בכנס הדיפנסטק שהתקיים היום (ב'). לדבריו: "במשך שנים ישראל הייתה ידועה בתור ‘סייבר ניישן’. היום, אנחנו ‘דיפנסטק ניישן’"

צילום: shutterstock צילום: shutterstock

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

מנכ״ל משרד הביטחון, אלוף (מיל׳) אמיר ברעם, פתח הבוקר (ב') את כנס הדיפנסטק (Defense Tsech Summit) הבינלאומי השני של מפא״ת במשרד הביטחון, בשיתוף המרכז למחקר סייבר ע"ש בלווטניק באוניברסיטת תל אביב, המתמקד בחדשנות טכנולוגית לאור לקחי המלחמה. הכנס מתקיים זו השנה השניה ברציפות בהשתתפות מאות נציגים מהעולם ומתמקד בחדשנות טכנולוגית לאור לקחי מלחמה.

בדבריו, התייחס המנכ״ל לייחודיות הישראלית בעולמות הטכנולוגיות הביטחוניות, וציין: ”במשך שנים ישראל הייתה ידועה בתור ‘סייבר ניישן’. היום, אנחנו ‘דיפנסטק ניישן’. יכולות החדשנות שלנו משתרעות על כל הספקטרום - ממערכות הגנה אוויריות, כלים אוטונומיים, לוחמה אלקטרונית, טכנולוגיות קוונטום, מערכות מודיעין מפותחות, סייבר ועד טכנולוגיות חלל".

עוד לדבריו, "רק בשנת 2024 חתם משרד הביטחון על 21 הסכמי G2G בין-ממשלתיים בשווי מיליארדים. השקענו 1.2 מיליארד שקלים בסטארטאפים בלבד, כאשר מעל 300 מהם עובדים כיום עם מפא״ת, ויותר מ-130 מהם לקחו חלק בפעילות מבצעית במהלך המלחמה. תל אביב מדורגת כעת כמרכז הדיפנסטק השלישי בעולם. תעשיות הביטחון הגדולות שלנו חתמו על חוזים בינלאומיים משמעותיים בכל אירופה, אסיה וצפון אמריקה, ואפילו החברות הקטנות והבינוניות צומחות בקצב מסחרר עם חוזים בשווי מאות מיליוני דולרים".

בהתייחס למצב הביטחוני הגיאו-פוליטי של ישראל, אמר: "כל החזיתות עדיין פתוחות והאויבים שלנו למדים ומתכוננים מיום ליום. תקופה זו מביאה עימה אי-ודאות וסיכונים, אבל גם הזדמנויות אסטרטגיות גדולות למי שמבין את הרגע. המציאות לעולם לא עומדת מלכת - לא באסטרטגיה ולא בטכנולוגיה - וכל מי שלא מתאים את עצמו לכך, בסופו של דבר נשאר מאחור. משרד הביטחון עמוק בעבודה על פיתוח הדורות הבאים של טכנולוגיה פורצת דרך לעימות עתידי עם איראן, בהגנה ובהתקפה ומפתחים יכולות נוספות. כעת, בזמן שאנו מתכנסים כאן, טכנולוגיות דיפנסטק ישראליות מגנות על חיים בעולם. זה לא רק דיבור - זו מציאות. הצורך הקיומי והאתגרים הביטחוניים שלנו יצרו אקוסיסטם ייחודי שרק מעטים בעולם יכולים לשכפל, בו באות לידי ביטוי מערכות חדשניות בתחום הדיפנסטק, עם עשרות שנות ניסיון מבצעי אמיתי. אלו מערכות שהוכחו בשדה הקרב. התובנות של חיילים מהשטח מעצבות באופן ישיר את הפתרונות הטכנולוגיים לצרכים המבצעיים שלהם. יש לנו מעגל משוב ישיר מקו החזית למהנדסי התעשייה הביטחונית - וזה יוצר שרשרת אספקה חזקה. זו המשמעות של דיפנסטק בישראל".

בין המשתתפים הבולטים בכנס, בנוסף למנכ"ל משרד הביטחון: ראש מפא"ת במשרד הביטחון, תא״ל (מיל׳) ד"ר דניאל גולד, יו"ר המרכז למחקר סייבר באוניברסיטת ת"א, אלוף (במיל') פרופ' יצחק בן ישראל, ראש מו"פ במפא"ת, תא"ל בני אמינוב, ראש מנהלת החלל במפא״ת, אבי ברגר, אלוף (מיל׳) ניצן אלון, עוזר מזכיר המלחמה לטכנולוגיות קריטיות במשרד תת־מזכיר המלחמה האמריקני למחקר והנדסה ומנהל יחידת החדשנות הביטחונית, מייקל "מייק" דוד, דיקנית באוניברסיטת MIT פיונה מארי, שותף בקרן סאקויה העולמית, שון מגוייר, נציג חברת Rheinmetall, כריסטיאן סטיינבורן ובכירים רבים נוספים מרחבי הארץ והעולם.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: חללמשרד הביטחון

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: