קרואסונים גדושי קרם ומאפים מיוחדים - כבר לא צריך לנסוע עד לתל אביב כדי ליהנות מפטיסרי פריזאי מדהים
קרואסונים תפוחים, פוקאצ'ות ענק ומאפים גדושי קרמים - דויד בייקרי החדש הוא קונדיטוריה בוטיקית שמביאה לרמת גן את הסטנדרט, הדיוק והאסתטיקה של הפטיסרי הפריזאי-תל-אביבי
פחמימות וליהנות. צילום אדיר בן הרוש חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
בשד' ירושלים ברמת גן, כמעט בהסתר, נפתח אחד המקומות הכי מסקרנים בגל החדש של הקולינריה העירונית David Bakery - קונדיטוריה בוטיקית שמביאה לרמת גן את הסטנדרט, הדיוק והאסתטיקה של הפטיסרי הפריזאי-תל-אביבי, אבל עם נשמה של שכונה ויד חופשית ליצירתיות.
מאחורי החלום והתנור עומד השף־קונדיטור אדיר בן הרוש בוגר אסטלה ובעל קילומטרז' מרשים במטבחים מהשורה הראשונה, כולל שנים בהן עבד לצד שרון כהן במסעדת שילה. אחרי קריירה ארוכה וניסיונות אין-ספור, הוא החליט שהגיע הרגע. אבל לא בתל אביב - אלא דווקא בסמוך לבית, במקום שהוא מאמין שמחפש קולינריה איכותית לא פחות.
צילום אוסנת גואטה"רציתי לרדת שלוש דקות מהבית וליצור"
בעוד שרבים מהקונדיטורים בוחרים בתל אביב כדי לפרוץ, אדיר הלך נגד הזרם והאינסטינקט התברר כמדויק. “רציתי מקום קרוב, לעבוד בו בשקט, לקום בארבע בבוקר ולקבל השראה מהבצק. מקום קטן, אישי, שמרגישים בו את הלב שלי,” הוא מספר.
התגובות? מהירות ומפתיעות. “אמרו לי שאולי בתל אביב אפשר למכור קרואסון ב-32 שקל, אבל כאן זה לא יקרה, כבר בשבועות הראשונים הבנתי עד כמה טעו. אנשים פה יודעים להעריך איכות, הם חיכו שמשהו כזה יקרה.”
צילום אוסנת גואטהאיכות צרפתית, גישה ישראלית
בבסיס של David Bakery עומד עיקרון אחד שאינו נתון למיקוח: שום פשרה על חומרי גלם. חמאה צרפתית בלבד, קמחים מובחרים, פירות איכותיים ודיוק כמעט אובססיבי.
“אני רוצה שתהיה הפתעה,” מסביר דיוויד. “שאדם ייקח ביס ויגיד - וואו, מאיפה זה מגיע ואז יראה את זה מדויק על המדף.”
התוצאה מורגשת. תושבים מהאזור ורבים שמגיעים מרחוק יצרו תורים כבר מהשבוע הראשון. ההצלחה הייתה מהירה עד כדי כך שדיוויד ביקש מאשתו לעזוב את עבודתה בהייטק ולהצטרף לניהול המקום. “זה הפך גדול יותר מהתכנון,” הוא אומר בחיוך.
טארט סוכריות קופצות וטירמיסו עבודת יד
“אני אוהב להשתגע. לקום בבוקר ולנסות משהו חדש,” אדיר מודה. “זו הרוח של המקום.”
המיוחדות של הבייקרי נמצאת לא רק ברמת הדיוק, אלא גם בחיבור היפהפה בין פריז לחשיבה מודרנית עם טעמים מקומיים.
לצד טארטים צרפתיים, קרואסונים מודרניים גדושים בקרמים מרהיבים ופירות טריים וקפה משובח, תמצאו גם מאפים מלוחים במילוי גבינות וכרישה או שקשוקה מפתיעה, ספוליאטלה מלוח ומתוק, עוגות בחושות מיוחדות וקלאסיות כגון בחושה שמן זית ובחושות מצופות שוקולד לבן מקורמל, עוגת גזר ממתכון ביתי שעובר שנים במשפחה עם פרוסטינג חמצמץ, טארט פקאן ואגוזי מלך בסירופ קרמלי, ברד פודינג מנחם ומושחת, אלפחורס ענקי פריך, טירמיסו אמיתי כולל בישקוטי שאדיר מכין בעצמו ועוד.
במקרר תמצאו פסטות קפואות ועוגות פס עשירות, לימון כבוש שאבא של אדיר מכין וסחוג ביתי ומיני מוצרי מעדניה משלימים באיכות.
צילום אוסנת גואטהעם כל הרצון להיות תל אביבי- פריזאי עם החומרים, האופי והרמה, דיוויד החליט לשמור על כשרות - כמחווה לסבו, דוד ז״ל, שעל שמו נקרא המקום. “זה אתגר, אבל זה הרגיש נכון. רציתי לכבד את השם, את הסיפור.”
רמת גן: ממדרכה שקטה ליעד קולינרי
בשנים האחרונות רמת גן מתחילה לכרסם במקום שהיה שמור לתל אביב בלבד - מקומות אוכל ובייקריז ברמה גבוהה, David Bakery הוא בוטיק שמוכיח שהעיר כבר איננה “פרבר שאפתני”, אלא שחקן אמיתי בזירה הגסטרונומית.
בימי שישי המקום מתמלא בריחות אפיה מטורפים, חלות שונות, מאפים גדולים וקטנים, עוגות שלמות, עוגיות וכל הטוב הפחממיתי שרק תוכלו לחשוב עליו
זה לא עוד מקום למאפה בוקר. זוהי אמירה קולינרית.
והיא מתחילה בביס אחד קטן, מרמת גן.
שדרות ירושלים 23, רמת גן אינסטגרם






