חילופי אש בים האדום: ספינת משא הותקפה על ידי פיראטים
סכנה בלב ים: על פי דיווח רשמי, כ-15 סירות קטנות ניסו לתקוף את ספינת המשא. צוות האבטחה החמוש על האונייה השיב אש ומנע השתלטות
זהירות פיראטים. צילום: shutterstock חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
ספינת משא הותקפה על ידי פיראטים סמוך למיצר בב-אל מנדב, הממוקם בנקודת המפגש בין הים האדום למפרץ עדן, מפריד בין חצי האי ערב (תימן) לג'בוטי ואריתריאה בדרום מערב. כך עולה מדיווח רשמי של UKMTO - United Kingdom Maritime Trade Operations, גוף רשמי בריטי המפקח על ביטחון הסחר הימי והפלגות מסחריות.
על פי הדיווח, ספינת המשא הצליחה להיחלץ לאחר שנורתה ביום שישי האחרון על ידי כלי שייט קטנים החשודים כפיראטים. אנשי הצוות הגיבו בירי נגד המתקיפים, והספינה הצליחה לעבור. מקרה זה מדגים עד כמה השייט המסחרי/משלוחים בים עדיין מסוכן. נציין כי המיצר מהווה נתיב שייט אסטרטגי חיוני המחבר את האוקיינוס ההודי עם הים התיכון דרך תעלת סואץ.
עוד על פי UKMTO, התקבל דיווח מהקפטן של אוניית המשא לפיו האונייה הותקפה במהלך הפלגתה במיצר Bab El Mandeb על ידי סירה קטנה שהתקרבה עד כ-200 מטרים ופתחה באש. "דיווחים ראשוניים מצביעים על כך שצוות אבטחה חמוש על האונייה השיב אש לעבר הסירה הקטנה, מה שהוביל לביטול ההתקפה", כך מציין UKMTO.
דיווחים נוספים הצביעו כי מאוחר יותר באותו יום, האונייה דיווחה על התקפה נוספת על ידי סירה קטנה עם חמישה אנשים עליה, וייתכן שספינת אם נצפתה במרחק 5 מייל ימי.
עוד עולה מהדיווח הרשמי של UKMTO, כי קיבלה דיווח נוסף מהקפטן שבו נאמר כי היו כ‑15 סירות קטנות, חלקן התקרבו עד כ‑200 מטר והתקיים חילופי אש. הקפטן אישר כי הסירות הקטנות עזבו את האזור, צוות האונייה נמצא בטוח ללא פגיעות, והאונייה ממשיכה בדרכה לנמל הבא.








