בשורה למטיילים: ישראל ובוליביה חידשו את היחסים הדיפלומטיים
שר החוץ גדעון סער ושר החוץ של בוליביה פרננדו ארמאיו חתמו בוושינגטון על הסכם לחידוש היחסים בין ישראל לבוליביה. הוויזה לתיירים הישראלים - בוטלה
צילום: Shutterstock חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
אחרי תקופה ממושכת של נתק בזמן המלחמה, ישראל ובוליביה מחדשות את היחסים הדיפלומטיים. בהסכם שנחתם אתמול (10.12.25) בוושינגטון נכתב: ״המדינות מצפות לחידוש הקשרים בין העמים, לרבות גילוי מחדש של המורשת הרוחנית והתרבותית של ארץ הקודש על ידי בוליביאנים, וישראלים החוזרים לחקור את יופייה הטבעי עוצר הנשימה, המסורות התרבותיות העשירות והכנסת האורחים החמה של בוליביה".
עוד נכתב כי זוהי "הזדמנות היסטורית לחבור למאמץ משותף לקידום עתיד יציב, בטוח ומשגשג יותר לטובת שני עמיהן. שואפות לחידוש יחסים דיפלומטיים מלאים, ידידות ושיתוף פעולה ביניהן. מדינת ישראל והמדינה הרב-לאומית של בוליביה יחדשו יחסים דיפלומטיים מלאים וימנו שגרירים מטעמן בהקדם״.
צילום: שמוליק עלמני, באדיבות משרד החוץמדברי שר החוץ גדעון סער באירוע: ״היום אנחנו מסיימים פרק ארוך ומיותר של נתק בין שתי האומות שלנו. אני שמח להודיע כי ישראל ובוליביה מחדשות את היחסים הדיפלומטיים ביניהן. חתמנו זה עתה על ההצהרה המשותפת לחידוש היחסים הדיפלומטיים בין ישראל לבוליביה. ההצהרה המשותפת מציבה מסגרת ברורה לחידוש הקשרים בינינו".
השר סער הוסיף: "סיכמנו להשיב את היחסים הדיפלומטיים המלאים ולמנות שגרירים בזמן הקרוב. החלפנו הזמנות הדדיות לנציגי ממשל והמגזר הפרטי. נבקר אחד את השני במדינות כדי לבחון הזדמנויות חדשות לשיתוף פעולה. שני משרדי החוץ יקיימו דיאלוג שוטף בנושאים בילטרליים, אזוריים ורב צדדיים. מטרתנו היא לחזק ולהעמיק את היחסים בתחומים רבים. בעקבות ביטול חובת הוויזה לתיירים ישראלים, אני יודע שאלפי ישראלים יחזרו לבקר במדינה היפהפייה הזו מדי שנה. זה יתרום לחיזוק הגשר האנושי בין העמים".
צפו בקטע מטקס החתימה (באדיבות משרד החוץ)








