תל אביב 34°c
ניו יורק 22°c
לונדון 21°c
פריז 23°c
ברלין 21°c
אתונה 36°c
לרנקה 33°c
דווחו לנו
אא

הודו פותחת שער חדש

הנמל החדש, שנבנה מדרום לעיר, התחיל לפעול עם טיסות פנים ועתיד להפוך למוקד מרכזי בתעופה ההודית. הוא נבנה על מנת להתמודד עם העומס הגובר על שדה התעופה המרכזי של מומבאי, וצפוי לחזק את קיבולת הנוסעים של האזור ולהניע פיתוח כלכלי ותחבורתי נרחב

צילום: Adani צילום: Adani

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

נמל התעופה הבינלאומי בנאבי מומבאי (NMIA) החל היום (חמישי) בפעילות מסחרית - ופתח פרק חדש בתשתיות התעופה של הודו. הפרויקט השאפתני מיועד להקל על העומס בשדה התעופה המרכזי של מומבאי, צ’אטראפאטי שיוואג’י, ולשרת את הביקוש ההולך וגדל במטרופולין מהגדולים בעולם.

ביום הראשון המריאו ונחתו מהשדה החדש 48 טיסות ליעדים שונים בהודו, עם למעלה מ-4,000 נוסעים. את הטיסה הראשונה, של חברת אינדיגו (IndiGo) מבנגלור, קיבלו בתותחי מים ובטקס קבלת פנים חגיגי.

נמל התעופה נבנה על שטח של כ-11.6 קמ"ר, ומיועד לקלוט כ-90 מיליון נוסעים בשנה. לצד טרמינלים מודרניים ותשתיות מתקדמות, הושם דגש גם על עיצוב וסביבה - עם השראה מפרח הלוטוס, הסמל הלאומי של הודו, ושימוש בטכנולוגיות של אנרגיה מתחדשת.

צילום: Adaniצילום: Adani

הפרויקט, שהובל ונבנה על ידי קבוצת אדאני, עבר דרך ארוכה שכללה שינויים תכנוניים, אישורים סביבתיים מורכבים והעתקת יישובים שלמים. השדה ממוקם באזור אולווה, ומחובר לרשת של כבישים, רכבות ולנמל הימי ג’ווהרלל נהרו - מה שהופך אותו גם למוקד לוגיסטי אסטרטגי.

לטקס ההשקה הגיע יו"ר קבוצת אדאני, גאוטם אדאני, שנפגש עם נוסעים, צוותי השדה ונציגים מקהילות מקומיות. האירוע כלל הופעות מסורתיות וטקסים לציון פתיחתו של השדה החדש, שצפוי להפוך לאחד המרכזיים והמשפיעים בתעופה ההודית.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: הודומומבייטיסות להודונמל תעופה

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: