הסתיימו הסריקות בנחל מיתר: צעיר בן 21 אותר ללא רוח חיים
הצעיר נסחף במהלך השיטפונות; כוחות גדולים סרקו יותר מ-20 ק"מ לאורך הנחל
צילום: כבאות והצלה מחוז דרום חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
לאחר יומיים של סריקות נרחבות, אותרה הבוקר גופתו של צעיר כבן 21 בנחל מיתר . הצעיר, אזרח ישראלי ותושב הפזורה הבדואית, נסחף על פי החשד במים לאחר שנצפה בתוואי אחד מיובלי הנחל במהלך השיטפונות.
הסריקות בוצעו על ידי כוחות גדולים של משטרת ישראל ממחוזות ש"י והדרום, מתנדבי יחידות החילוץ הר הנגב, ערבה, מגילות ואורבני, יחידות החילוץ עציון־יהודה וערד, לוחמי אש ממחוז דרום וצוותי יחידת “להבה” של מערך כבאות והצלה. במבצע הופעלו גם היחידה האווירית של המשטרה וצוותי רחפנים, והחיפושים נמשכו לאורך יותר מ-20 קילומטרים משתי גדות הנחל והיובלים הסמוכים לו.
הבוקר הצטרפו לסריקות יחידות חילוץ נוספות מרחבי הארץ. בעקבות דיווח שהתקבל מאזרחים על ממצא חשוד בסבך צמחייה, הגיעו למקום כוחות גדולים - ולמרבה הצער אותרה גופתו של הנעדר.
חובש רפואת חירום במד"א, פלג גולן, שהגיע לזירה, סיפר:
"חברנו לכוחות ההצלה שהיו במקום, הם הובילו אותנו אל הגבר ששכב בשטח כשהוא מחוסר הכרה ללא דופק וללא נשימה. ביצענו בדיקות רפואיות ולצערנו נאלצנו לקבוע את מותו במקום".
במשטרה וביחידות החילוץ משתתפים בצער המשפחה, ושבו והדגישו את הסכנה החמורה בהתקרבות לערוצי נחלים בזמן שיטפונות. לדבריהם, גם נחלים הנראים שקטים עלולים להפוך למסוכנים בתוך דקות.








