הרוג ועשרות פצועים בתאונת רכבות בפרו
התאונה התרחשה במסילה שבין אויינטאיטאמבו למאצ'ו פיצ'ו. עובד חברת הרכבות נהרג, 12 אמבולנסים פינו את הפצועים שעל פי הדיווחים מספרם עומד על עשרות, למרכזים רפואיים בקוסקו: "החלו הליכי חקירה של התאונה המצערת ותיקבע האחריות"
צילום: Shutterstock חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
רגע לפני סוף השנה האזרחית החדשה, תאונת רכבות קטלנית בפרו. חברת הרכבות הלאומית הודיעה הלילה (30.12.25) על תאונה שהתרחשה בין מאצ'ו פיצ'ו לאויינטאיטאמבו.
בהודעת חברת הרכבות נאמר כי עובד חברת הרכבות נהרג בתאונה. "למשפחתו, לחבריו ולעמיתיו של עובד אינקה רייל שמת, אנו מביעים את תנחומינו העמוקים ועומדים לצדכם ברגע זה של כאב גדול". הפצועים בתאונה פונו באמצעות 12 אמבולנסים למרפאות ולמרכזי בריאות שונים בקוסקו. מספר הפצועים המדויק לא פורסם אך על פי כלי תקשורת במדינה מדובר בעשרות פצועים.
ברשויות הרשמיות בפרו פרסמו הודעה מיוחדת בה נכתב "אנו מצרים עמוקות על התאונה שאירעה אחר הצהריים. באופן מיידי, הרשויות וצוותי החירום יצאו לאזור האירוע כדי לטפל במצב החירום ולבצע את התיאומים הנדרשים".
עוד הוסיפו: "משרד סחר החוץ והתיירות, באמצעות הרשות להגנת התייר, הפעילו את פרוטוקולי הטיפול והתיאום הבין-מוסדי, המכוונים לשמירה על ביטחון וזכויות התיירים, וכן להפעלה מחדש מסודרת ובטוחה של שירותי התיירות למאצ'ו פיצ'ו".
בהודעת חברת הרכבות הוסיפו כי "המנהל הכללי לפיקוח וסנקציות בתחבורה, החל בהליכים מנהליים שמטרתם לחקור את הגורמים לתאונה מצערת זו ולקבוע את האחריות המתאימה... ממשלת פרו תמשיך לבצע את הפעולות הרלוונטיות בזמן כדי לטפל ולפנות את האזרחים והתיירים שנפגעו".
על פי חברת הרכבות, "אנו מספקים לנוסעים את הסיוע הנדרש לתכנון מחדש של נסיעותיהם ועושים את כל המאמצים להחזיר את שירות הרכבות שלנו לשגרה במהירות האפשרית. נתעדף קשישים, ילדים, נשים הרות ואנשים עם מוגבלויות.






