תל אביב 25°c
ניו יורק 23°c
לונדון 17°c
פריז 18°c
ברלין 17°c
אתונה 28°c
לרנקה 26°c
דווחו לנו
אא

העין שלה בחלל: מדינת הענק תשגר לווין תצפית על כדור הארץ

סוכנות מחקר החלל ההודית נערכת לביצוע השיגור היום, 12 בינואר בשעה 10:17 בבוקר. "האינטגרציה של רכב השיגור והלויינים הושלמה, ובדיקות טרום-שיגור נמצאות בהתקדמות"

צילום: shutterstock צילום: shutterstock

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

הודו צפויה לשגר לווין תצפית לחלל.

השיגור של משימת PSLV‑C62 ההודית מתוכננת להיום, ב-12 בינואר 2026 בשעה 10:17, ממרכז החלל הראשי של הודו לשיגור לוויינים Satish Dhawan Space) Centre) שנמצא באי Sriharikota שבמדינת אנדרה פראדש שבדרום הודו, לחופי מפרץ בנגל.

משימת PSLV‑C62 / EOS‑N1 היא המשימה המסחרית ה-9 שמבצעת חברת NewSpace India Limited (NSIL), במטרה לבנות ולשגר את לווין תצפית כדור הארץ EOS‑N1, וכן לספק שירותי שיגור עבור 15 לוויינים Co-Passenger של לקוחות מקומיים ובינלאומיים.

"האינטגרציה של הרכב והלויינים הושלמה ובדיקות טרום-שיגור נמצאות בהתקדמות", כך מסרה סוכנות מחקר החלל ההודית, Indian Space Research Organisation (ISRO).

עוד דיווחה כי זו תהיה הטיסה ה‑64 של רכב השיגור PSLV שהוא רכב השיגור המרכזי של סוכנות החלל ההודית. רכב זה כבר השלים 63 טיסות, כולל משימות בולטות כמו Chandrayaan‑1, Mars Orbiter Mission, Aditya‑L1 ו‑Astrosat. בשנת 2017, השיג PSLV שיא עולמי על ידי שיגור של 104 לוויינים במשימה אחת בלבד.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: חללהודו

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: