עם יותר מ-22 מיליון נוסעים: ענקית התעופה מאיחוד האמירויות מסכמת שנה חריגה וחושפת את המספרים חסרי התקדים
22.4 מיליון נוסעים בשנה אחת, תפוסה ממוצעת של 88.3% והתרחבות הצי הגדולה בתולדות החברה: Etihad Airways מסכמת את 2025 כשנת שיא היסטורית ומבססת את מעמדה כמנוע הצמיחה של התעופה באיחוד האמירויות
מטוס A321NEO של ETIHAD בנתב״ג. צילום: אחיה בלמס חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
חברת התעופה Etihad Airways סיימה את שנת 2025 עם 22.4 מיליון נוסעים, עלייה של 21% לעומת 2024, והמספר הגבוה ביותר אי פעם בתולדות החברה. הנתונים משקפים ביקוש חזק ומתמשך, לצד צמיחה בקיבולת והמשך התרחבות של הרשת הגלובלית של חברת התעופה מהעוטרת מאיחוד האמירויות.
שיעור התפוסה הממוצע (Load Factor) לשנה כולה עמד על 88.3%, עלייה של כשני אחוזים לעומת השנה הקודמת' נתון המעיד על ביצועים מסחריים חזקים לאורך כל השנה.
גם חודש דצמבר נחתם בשיא: 2.2 מיליון נוסעים טסו עם אתיחאד במהלך החודש, עלייה של 28% בהשוואה לדצמבר 2024. שיעור התפוסה החודשי עמד על 87.6%, תוך שמירה על ניצול גבוה גם בעונת השיא של סוף השנה.
בסוף 2025 עמד צי המטוסים של אתיחאד על 127 מטוסים, לאחר קליטת 29 מטוסים חדשים במהלך השנה, ההתרחבות השנתית הגדולה ביותר בתולדות החברה. בין היתר, הצטרף לצי גם Airbus A321LR, המאפשר לאתיחאד להרחיב את חוויית הפרימיום שלה גם ליעדים קצרי ובינוניים, ולתמוך בהמשך הרחבת הרשת.
על פי נתונים מצטברים, הצמיחה של אתיחאד ב-2025 היוותה כמחצית מכלל גידול תנועת הנוסעים באיחוד האמירויות, נתון המדגיש את תפקידה המרכזי של החברה בקידום התיירות והכלכלה של אבו דאבי.
מנכ״ל אתיחאד איירווייז, אנטונואלדו נבס, אמר: "2025 הייתה שנה של צמיחה חזקה עבור אתיחאד. הטסנו יותר מ־22 מיליון נוסעים, שיא היסטורי, תוך שיפור מתמיד במוצר, בשירות ובשביעות רצון הלקוחות. דצמבר שובר השיאים משקף את האמון שהלקוחות נותנים בנו."
עוד הוסיף נבס כי עם הצי הגדול ביותר בתולדות החברה, אתיחאד ערוכה טוב מאי פעם לקראת המשך הצמיחה ב-2026, תוך מחויבות לבטיחות, שירות פרימיום וצמיחה בת־קיימא לטובת אבו דאבי והקהילות בהן היא פועלת.
נזכיר כי Etihad הודיעה על ציון דרך היסטורי בקווי הטיסה של לישראל. לראשונה מאז הקמתה תפעיל החברה קו תעופה סדיר במתכונת של שש טיסות יומיות. הקו הראשון שחוצה את רף חמש הטיסות היומיות, שכולל כיום ערים כמו בנגקוק, ריאד ומומבאי, הוא הקו בין תל אביב לאבו דאבי שהחל מ-15.6.25 יפעל במתכונת של 42 טיסות שבועיות.








