תל אביב 30°c
ניו יורק 23°c
לונדון 17°c
פריז 19°c
ברלין 18°c
אתונה 35°c
לרנקה 33°c
דווחו לנו
אא

בשורה גדולה למלונות אילת: הממשלה תפחית דרמטית את אגרת המעבר לעובדים ירדנים

המהלך נועד להקל על בתי המלון בעיר, לאפשר גמישות במשמרות לילה ולבטל אפליה בין ענפי התעסוקה. האגרה האחידה תחול על כלל העובדים הירדנים העוברים במסוף רבין: "גמישות תפעולית גדולה יותר"

עובדים זרים במלונאות. צילום: shutterstock עובדים זרים במלונאות. צילום: shutterstock

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

הממשלה צפויה לאשר ביום ראשון הקרוב תיקון לתקנות רשות שדות התעופה, שיביא להפחתה משמעותית באגרת המעבר המשולמת עבור עובדים ירדנים המועסקים באילת.

עלפי ההצעה, אגרת היציאה ממסוף הגבול יצחק רבין תעמוד על 26 שקלים בלבד, במקום תשלום מלא של 117 שקלים הנהוג כיום במקרים רבים.

עד היום, עובדים ירדנים שנכנסו ויצאו מישראל דרך מסוף רבין באותו יום ושימשו בעיקר בענף המלונאות, שילמו אגרה מופחתת שנעה בין 11 ל-23 שקלים, בהתאם לסוג רישיון העבודה. עם זאת, עובדים שנדרשו למשמרות לילה ונכנסו לישראל ביום אחד ויצאו ביום שלמחרת לא עמדו בתנאי התקנות ונדרשו לשלם את האגרה המלאה, דבר שהכביד משמעותית על המעסיקים.

אילת. צילום: Shutterstockאילת. צילום: Shutterstock

בנוסף, התקנות הקיימות יצרו הבחנה בין עובדים בענף המלונאות לבין עובדים ירדנים המועסקים בענפים אחרים בעיר, מה שהוביל לביקורת ולקריאות לקביעת תעריף אחיד ושוויוני לכלל המעסיקים והעובדים באילת.

התיקון המוצע קובע אגרה אחידה של 26 שקלים לכל עובד ירדני, ללא תלות בענף התעסוקה או במשך השהות, ומלווה בהרחבת שעות הפעילות של מסוף הגבול.

ברשות שדות התעופה ובמשרד התחבורה מציינים כי המהלך יאפשר גמישות תפעולית גדולה יותר, במיוחד בניהול משמרות הלילה בבתי המלון, ויביא להתייעלות ולחיסכון בעלויות.

על פי נתוני רשות שדות התעופה, כ-3.1 מיליון מתוך כ-6.1 מיליון המעברים השנתיים במסוף רבין מבוצעים על ידי עובדים ירדנים. לפיכך, רוב ציבור העוברים במסוף צפוי ליהנות מהפחתת האגרות במסגרת התיקון. מנגד, תתבצע העלאה נקודתית של אגרה מופחתת אחרת מ-11 ל-26 שקלים , אך היא נוגעת לכ-11% בלבד מהמעברים.

התיקון דורש את אישור הממשלה ואישור ועדת הכלכלה של הכנסת. שר האוצר בצלאל סמוטריץ' , הודיע כי אין מניעה לקידום המהלך, ושרת התחבורה והבטיחות בדרכים, מירי רגב, היא שמביאה את התקנות לאישור.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: מעבר רביןעובדים זרים למלונותאילת

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: