הממשלה תאשר: האלוף (מיל') יפתח רון טל ימונה ליו"ר רשות שדות התעופה
ההחלטה מובאת לאישור השרים על ידי שרת התחבורה מירי רגב, לאחר שוועדת המינויים קבעה כי רון טל וגבאי עומדים בכל תנאי הכשירות והניסיון הנדרשים על פי חוק
צילום: SHUTTERSTOCK חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
הממשלה צפויה לאשר מחר (ראשון) את מינויו של האלוף במילואים יפתח רון טל לתפקיד יושב ראש מועצת רשות שדות התעופה, לתקופת כהונה של ארבע שנים.
על מועמדותו של רון טל, פורסם ב-PassportNews כבר ב-8.12.25.
ההחלטה מובאת לאישור השרים על ידי שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, מירי רגב, בהתאם לסעיף 8 לחוק רשות שדות התעופה.
לצד מינויו של רון טל, כוללת הצעת ההחלטה גם את מינויה של סיגל גבאי כחברת מועצת רשות שדות התעופה מטעם עובדי המדינה, אף היא לתקופת כהונה של ארבע שנים. מינויים אלה מצטרפים להשלמת הרכב מועצת הרשות, המונה 15 חברים שבעה מקרב הציבור, שבעה מקרב עובדי המדינה ויושב ראש.
בדברי ההסבר שהועברו לשרים נכתב כי רון טל מביא עמו ניסיון ניהולי וציבורי רחב היקף. רון טל הוא בעל תואר ראשון במשפטים מהאוניברסיטה העברית בירושלים ותואר שני במינהל עסקים מאוניברסיטת בר אילן.
לאחר פרישתו מצה"ל בדרגת אלוף, שבה כיהן בין היתר כמפקד זרוע היבשה, עמד בראש דירקטוריון חברת החשמל לישראל, שימש יו"ר דירקטוריון חברת נמלי ישראל וכן כיהן כיו"ר דירקטוריון מגדל חברה לביטוח. כיום הוא פעיל בתפקידי ניהול שונים במגזר העסקי.
ועדת המינויים לבדיקת מינויים לפי חוק החברות הממשלתיות בחנה את מועמדותו של רון טל וקבעה כי הוא עומד בתנאי הכשירות הקבועים בחוק.
בהחלטתה ציינה הוועדה כי ניסיונו הניהולי המצטבר הן במגזר הציבורי והן בניהול תאגידים גדולים עולה על חמש שנים כנדרש, וכי השכלתו האקדמית עומדת בדרישות החוק. בהתאם לכך נקבע כי הוא כשיר לכהן כיו"ר מועצת רשות שדות התעופה.
גם מינויה של סיגל גבאי נבחן ואושר על ידי ועדת המינויים. גבאי, בעלת תואר ראשון במשפטים ושני תארים שניים בגיאוגרפיה וסביבת האדם ובממשל ומדיניות ציבורית משמשת כיום מנהלת אגף תכנון וקידום יזמות במשרד התיירות. בתפקידה זה היא אחראית, בין היתר, על התכנון הסטטוטורי הארצי בתחומי התיירות, ניהול תקציבים וגיבוש תוכניות עבודה שנתיות. בעבר מילאה שורת תפקידים בכירים במשרד התיירות ובשירות הציבורי.
בהחלטת הוועדה צוין כי גבאי עומדת בתנאי הכשירות והניסיון הניהולי הנדרשים, וכי היא מחזיקה בניסיון של למעלה משנתיים בתפקידי ניהול, כנדרש בהחלטות הממשלה הרלוונטיות. עוד נמסר כי גבאי חתמה, כמו רון-טל, על הסדר למניעת ניגוד עניינים, וכי ההסדר עודכן נוכח תפקידה הנוסף כיו"ר המועצה המאסדרת של רשות המטרו, שאושר בהחלטת ממשלה קודמת.
בדברי ההסבר הודגש כי נכון להיום מכהנים במועצת רשות שדות התעופה תשעה חברים וחברות, מהם שש נשים ושלושה גברים, וכי הוועדה לבדיקת מינויים העירה על הצורך לפעול במינויים הבאים להבטחת ייצוג הולם, לרבות ייצוג מגדרי, ייצוג של האוכלוסייה הערבית וייצוג של אנשים עם מוגבלות. בהתאם לכך צוין כי מועמד נוסף מקרב הציבור, אדם עם מוגבלות, הועבר לאחרונה לבחינת הוועדה.
בחוות הדעת המשפטית שצורפה להצעת ההחלטה נקבע כי אין מניעה משפטית לאישור המינויים. “ההצעה אינה מעוררת קשיים משפטיים”, נכתב, וכי כל ההליכים הנדרשים על פי חוק רשות שדות התעופה וחוק החברות הממשלתיות מולאו במלואם.








