כמיליון נוסעים צפויים להצטרף: תחנת עד הלום תורחב ותשופץ בעלות של 28 מיליון ש"ח
התחנה צפויה לקלוט כמיליון נוסעים נוספים בשנה, ותכלול אולם נוסעים גדול יותר, מרחבים מוגנים, תשתיות חדשות ושיפור חוויית ההמתנה והנגישות
קרדיט: דוברות רכבת ישראל חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
תחנת הרכבת אשדוד עד הלום צפויה לעבור שדרוג מקיף כחלק מהיערכות לצמיחה בביקוש ולעלייה משמעותית במספר הנוסעים בשנים הקרובות, זאת על רקע שנת שיא בביקושים לנסיעה ברכבת, עם כ-72 מיליון נסיעות שבוצעו בשנת 2025. במסגרת הפרויקט, שמוערך בכ-28 מיליון ש"ח וצפוי להסתיים ברבעון הראשון של 2028, תורחב התחנה ותותאם לעומסי נוסעים גבוהים בהרבה מהמצב הקיים.
קרדיט: דוברות רכבת ישראלאולם הנוסעים יורחב לכ-215 מ"ר, ויותקנו בו קרוסלות נוספות, עמדות בידוק חדשות והרחבה של אזור הקופות. לרווחת הנוסעים, יוקם מתחם מזנון חדש עם אזור ישיבה חיצוני מקורה וממוזג, שישפר את חוויית ההמתנה בתחנה.
כחלק מהשדרוג, יוקם מרחב מוגן נוסף בשטח של כ-40 מ"ר עם גישה ישירה ומהירה מהרציפים, ויתבצע שדרוג כולל למערכות הבטיחות, החשמל והשירותים. התחנה תותאם גם לסטנדרטים מתקדמים של נגישות.

שרת התחבורה מירי רגב התייחסה לפרויקט שדרוג התחנה: "שדרוג תחנת אשדוד עד הלום הוא חלק מתפיסה כוללת של חיזוק הרכבת כעמוד שדרה תחבורתי, תוך שיפור חוויית הנסיעה, הגדלת הקיבולת והיערכות לביקושים ההולכים וגדלים. זו תחבורה ציבורית מתקדמת, נגישה ובטוחה לטובת הציבור כולו."






