תל אביב 30°c
ניו יורק 24°c
לונדון 24°c
פריז 29°c
ברלין 25°c
אתונה 33°c
לרנקה 32°c
דווחו לנו
אא

מחאה בשחור-לבן: לשכת מארגני התיירות תציג ביריד הבינלאומי בת״א ביתן מחאה יוצא דופן

ביתן המחאה בשחור-לבן, נועד להמחיש באופן מוחשי את הקריסה המתמשכת בענף, לצד קריאה למדיניות ממשלתית ברורה

צילום: לשכת מארגני התיירות הנכנסת לישראל צילום: לשכת מארגני התיירות הנכנסת לישראל

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

לשכת מארגני התיירות הנכנסת לישראל תציג השנה ביריד התיירות הבינלאומי IMTM ביתן מחאה חריג בעיצובו - כולו בשחור ולבן, כדי להמחיש את מצבה הקשה של התיירות הנכנסת לישראל ואת המציאות בשטח: בתי מלון ריקים, טיסות מבוטלות, ואלפי עובדים שאיבדו את פרנסתם.

הביתן, כך נמסר מהלשכה, לא בא למשוך תשומת לב אלא להוות "מראה כואבת" למשבר המתמשך בענף שנותר כמעט ללא פעילות מאז פרוץ מלחמת "חרבות ברזל". בין האלמנטים בביתן: עציץ עם פרח נובל וברושורים פזורים על הרצפה, כסמל לאבל כלכלי ותיירותי - אך גם כקריאה להתעוררות מצד מקבלי ההחלטות.

"הביתן השחור הוא לא גימיק, הוא מראה. התיירות הנכנסת לישראל נמצאת בחשכה מוחלטת. זה לא מאבק על טובות אלא על הזכות להתקיים" אמר יוסי פתאל, מנכ"ל לשכת מארגני התיירות הנכנסת לישראל. "זה מאבק על אלפי מקומות עבודה בפריפריה ובמרכז, ועל דמותה של ישראל בעולם. בלי תיירות נכנסת אין לישראל הסברה אמיתית ואין חיבור אנושי ישיר עם העולם."

הלשכה תציג בביתן גם נתונים עדכניים על עומק הפגיעה בענף, סקרי עמדות ציבור, ודרישות ממוקדות מהממשלה: גיבוש תוכנית שיקום ייעודית, החזרת מענקי שיווק, פתרון לסוגיית המע"מ והכרה באנשי הענף כנפגעי המצב.

לדבריהם, התיירות הנכנסת לישראל היא מנוע צמיחה לאומי, תורם משמעותי לכלכלה ולתעסוקה, במיוחד בפריפריה, ואינה מותרות - אלא חלק בלתי נפרד מהתדמית והחוסן הלאומי של ישראל.

"האחריות שלנו היא להמשיך להגן על זכותנו להתפרנס בכבוד מהמקצוע שבחרנו. והאחריות של הממשלה היא לספק מדיניות ותמיכה שיאפשרו לו להתאושש ולחזור ולמלא את תפקידו הלאומי." הוסיף ליאור גלפנד, יו"ר הלשכה.

IMTM 2025. צילום: PassportNewsIMTM 2025. צילום: PassportNews


יריד התיירות הבינלאומי IMTM יתקיים ב-3-4 בפברואר 2026 באקספו תל אביב. בין המדינות שישתתפו בתערוכה עם נציגות רמת דרג, קפריסין שתגיע עם משלחת בראשות סגן שר התיירות, קוסטאס קומיס, ולצדו בכירי משרד התיירות והיחסים הבינלאומיים. מיוון צפויה להגיע נשיאת ארגון התיירות הלאומי היווני GNTO, אנג’לה וארלה, יחד עם יועץ בכיר לשר התיירות. גם ארצות הברית צפויה ליטול חלק בתערוכה עם נציגות דיפלומטית בכירה בראשות שגריר ארה״ב בישראל, מייקל דייל האקבי, ולצדו אנשי המחלקות הכלכלית והקונסולרית בשגרירות.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: IMTMלשכת מארגני תיירות נכנסת לישראל

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: