תל אביב 33°c
ניו יורק 23°c
לונדון 17°c
פריז 24°c
ברלין 21°c
אתונה 31°c
לרנקה 33°c
דווחו לנו
אא

העמק עולה לתל אביב: החוויה הקולינרית החדשה של מסעדת היוקרה ברחוב הארבעה

מסורת ה"טרואר" של השף טל פייגנבאום ממשיכה להכות שורשים באדמה המקומית. למשך חודש אחד ועד ה-19.2.26 בלבד, תוכלו לטעום את עמק חפר במסעדת קלארו בלב תל אביב: מהשומשום הנדיר של קיבוץ מגל ועד לפינגר-ליים הארומטי של משק קלוצמן. ארוחה שהיא מכתב אהבה לחקלאות הישראלית.

כל העמק בצלחת אחת. קלארו צילום: נועם פריסמן כל העמק בצלחת אחת. קלארו צילום: נועם פריסמן

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

כשמדברים על "טרואר", בדרך כלל חושבים על כרמים בצרפת, אבל עבור מסעדת קלארו, הטרואר האמיתי נמצא ממש כאן, בין מטעי האבוקדו לצריפי העגבניות של עמק חפר. החל מה-19.01, ולמשך חודש אחד בלבד, המסעדה התל אביבית שוב מביאה את החקלאות לקדמת הבמה והופכת לשלוחה קולינרית של העמק הירוק, בחיבור מרגש בין האנשים שמאחורי הטרקטור לבין המטבח העילי.

מי חשב שברוקולי יהיה ככ טעים. צילום נועם פריסמן מי חשב שברוקולי יהיה ככ טעים. צילום נועם פריסמן

השף טל פייגנבאום והשף-קונדיטורית עפרי רהב יצרו תפריט שהוא פסיפס של חקלאות מקומית. זה מתחיל בסיפור המדהים של השומשום הישראלי מקיבוץ מגל, גידול שנעלם בשנות ה-60 ועושה כעת קאמבק מרגש. בקלארו הוא הופך לברוסקטה מפתיעה של טחינה ושומשום קלוי, יחד עם אבוקדו צלוי מזן אטינגר מקיבוץ המעפיל. זה פשוט ביס טעים בצורה יוצאת דופן.
ביס פשוט וטעים במיוחד הוא הקרפצ'יו עגבניות "של סולי" עם תפוזי דם ממשק קלוצמן, גבינת קדוש, צנוניות, בצל סגול וצ'ילי שלא רק נראה מהמם אלא גם פשוט וטעים בביס אחד. גם המנה של הקולורבי בקראסט גבינה מביא טעמים מיוחדים למנה שכביכול היא פשוטה אבל מבוצעת מושלם.

לחובבי הפסטה מחכה ספגטיני לימונה וריקוטה מעושנת, קלאסיקה איטלקית שמקבלת אופי מקומי בזכות לימונים מזן "אינטרדונטו" (עצומים וארומטיים במיוחד) וחמאה לקטית מ"המחלבה הקטנה" בגבעת חיים איחוד, בית מלאכה משפחתי שעובד בשיטות מסורתיות. התפריט עשיר ורחב ונוגע בכל המישורים מהירק דרך הפסטה ועד הבשר.

ברוסקטה טחינה ואבוקדו בקלארו צילום נועם פריסמןברוסקטה טחינה ואבוקדו בקלארו צילום נועם פריסמן

המסע ממשיך לתוך "היער" – חוות מחקר חקלאית של עמרי מגיד ואיתי קרויטרו, שם מגדלים פטריות בתנאים שמשמרים את טעמן הפראי. ב"קלארו" הן מוגשות עם חלמון ביצה וציר אספרגוס, במנה שמחברת בין מדע לטעם נקי.

בגזרת היינות, יוגשו יקבים מקומיים שמשתמשים בזנים ים תיכוניים כגון ויתקין, אבל ההמלצה החמה שלי היא דווקא הקוקטיילים שמקבלים טוויסטים מפתיעים וטעימים ממש של פירות וירקות כגון סירופ דלעת, הל, מלפפונים, סומק ועוד.

צילום: נועם פריסמןצילום: נועם פריסמן

עפרי רהב לא השאירה את הקינוחים מאחור. חלב העזים הטרי של "משק דוד" ממושב אחיטוב הפך לגלידת חלב עזים לצד תותים אורגניים ודקואז צנוברים (62 ש"ח). מי שמחפש את ניחוח הפרדסים ימצא אותו במאפה פילו עם ריקוטה רכה, תפוז דם ופומלה ורודה ממשק קלוצמן (58 ש"ח).
כמו תמיד קלארו יודעת לרגש. יש משהו בחוויה במסעדה הזו שמספק לך בילוי קולינרי ותרבותי ביחד. הצוות המנוסה, השירות המדוייק והאוכל המעולה נשארים יציבים כבר שנים וזה משהו שאנחנו צריכים. לכו. המלצה חמה.

מתי: 19.01.26 - 19.02.26. איפה: הארבעה 23, תל אביב

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: קולינריה

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: