תל אביב 33°c
ניו יורק 23°c
לונדון 17°c
פריז 24°c
ברלין 21°c
אתונה 31°c
לרנקה 33°c
דווחו לנו
אא

פסיקה תקדימית: סלע איסתא צפויה להשבת מס רכישה של כ-55 מיליון שקל

בעקבות פסק דין בעניין "מחיר למשתכן": רווח לפני מס של כ-26 מיליון שקל ושיפור נוסף ברווחיות בפרויקטים עתידיים

כסף צילום: Shutterstock

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

פסק דין תקדימי שניתן השבוע עשוי להניב לחברת סלע איסתא נדל"ן ישראל השבת מס רכישה בהיקף משמעותי של עשרות מיליוני שקלים, לצד שיפור ניכר בתוצאותיה הכספיות.

בשבוע שעבר ניתן פסק דין של ועדת הערר לפי חוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה), התשכ"ג-1963, שליד בית המשפט המחוזי בחיפה, בעניין אשטרום מגורים יזמות בע"מ (לשעבר אשדר חברה לבניה בע"מ). הוועדה קיבלה את העררים שהגישה אשטרום כנגד מנהלי מיסוי מקרקעין במחוזות חיפה ומרכז, וקבעה כי זכייתה במכרזי "מחיר למשתכן" והחתימה על ההסכמים הנלווים אינם מהווים רכישת "זכות במקרקעין" כהגדרתה בחוק.

עוד נקבע כי המהות המשפטית האמיתית של ההתקשרות בין המדינה לבין אשטרום, בעקבות הזכייה במכרזים, היא התקשרות עם קבלן מבצע הפועל בשם המדינה ולצורך יישום מדיניותה במסגרת פרויקטי "מחיר למשתכן". בהתאם לכך נקבע כי אשטרום אינה חייבת במס רכישה בגין מרכיב הקרקע של יחידות הדיור שיועדו לפרויקטים אלה, וכי על רשות המיסים לבטל את שומות מס הרכישה ולהשיב לחברה את המס ששולם.

אימוץ פסק הדין גם לגבי סלע איסתא

בהתאם להסדר דיוני שנחתם בין סלע איסתא נדל"ן ישראל בע"מ, המוחזקת בשיעור של 50%, לבין רשויות המס, הוסכם לאמץ את קביעות פסק הדין גם ביחס לחברה זו.

לאור האמור, להערכת החברה, ככל שפסק הדין יעמוד בעינו וההסדר הדיוני ייושם, צפויה סלע איסתא לקבל השבה של מס רכישה ששולם על ידה בקשר עם מספר מכרזים, בסך כולל של כ-55 מיליון שקל. בנוסף, החברה צפויה להכיר ברווח לפני מס בסך של כ-26 מיליון שקל בגין פרויקטים שכבר נזקפו לדו"ח רווח והפסד, כאשר חלק החברה עומד על כ-13 מיליון שקל.

ביחס לפרויקטים שטרם נזקפו לדו"חות הכספיים, צפוי שיפור באומדן הרווחיות בהיקף של כ-29 מיליון שקל, כאשר חלק החברה מוערך בכ-14.5 מיליון שקל.

עוד צוין בדיווח כי סלע איסתא והחברה הנכדה סלע איסתא בראל בע"מ (40%) פועלות מול רשויות המס להכללת שני פרויקטים נוספים במסגרת ההסדר. השפעתם הצפויה של פרויקטים אלה, הן במישור התזרימי והן באומדן הרווחיות, נאמדת בכ-15 מיליון שקל, כאשר חלק החברה עומד על כ-6 מיליון שקל.

החברה מדגישה כי סכום ההשבה, מועד קבלתה, היקפה הסופי, מועד ההכרה ברווח והשלכותיהם החשבונאיות בדו"חות הכספיים, תלויים בין היתר בהליכים משפטיים נוספים אפשריים ובהחלטות רשות המיסים בנוגע ליישום פסק הדין.

עוד הובהר כי כלל הנתונים וההערכות בדיווח מהווים מידע צופה פני עתיד כהגדרתו בחוק ניירות ערך, והם מבוססים על הנחות והערכות הנהלת החברה, אשר עשויים שלא להתממש או להתממש באופן שונה, בין היתר עקב הגשת ערעור, שינוי בפסק הדין או עמדות שונות של רשות המיסים.

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: איסתאבארץ

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: