תל אביב 25°c
ניו יורק 27°c
לונדון 16°c
פריז 18°c
ברלין 19°c
אתונה 26°c
לרנקה 25°c
דווחו לנו
אא

מנכ״ל ישרוטל: "קיבלנו אלפי ביטולים בתוך שעות. אנחנו חיים מיום ליום"

בעקבות המלחמה עם איראן נסגרו מרבית מלונות הרשת, התפוסות צללו לכ-50%-60% בלבד והעובדים הוצאו לחופשות. המנכ"ל ליאור רביב מדבר על ההתמודדות עם המשבר, הדאגה לעובדים והאופטימיות לגבי היום שאחרי: "אם האיום האיראני יוסר, התיירות לישראל תעלה משמעותית"

ליאור רביב, מנכ ליאור רביב, מנכ"ל רשת מלונות ישרוטל. צילום: אילן בשור

חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>

 

המלחמה עם איראן תפסה את ענף המלונאות הישראלי בעיצומה של עונת האביב, שאמורה הייתה להיות חזקה במיוחד מבחינת ביקושים.

ליאור רביב, מנכ״ל רשת ישרוטל, מתאר בראיון לפספורטניוז את הפגיעה המיידית בפעילות הרשת, את אלפי הביטולים שהתקבלו בתוך זמן קצר, ואת ההיערכות המהירה לסגירת רוב המלונות. לצד האתגרים המיידיים, רביב גם מביט קדימה ומאמין שלאחר סיום המלחמה צפויה התאוששות מהירה של התיירות לישראל.

"המלחמה תפסה אותנו בחודש מרץ, שהיה אמור להיות חודש טוב. בכל הארץ היה לנו צפי הזמנות מאוד חזק, למעט תל אביב כמובן, שבה עדיין ממתינים לתיירות נכנסת", אומר רביב.

עוד אומר מנכ"ל ישרוטל, שגם יעדי הנופש המרכזיים של הרשת היו אמורים ליהנות מביקושים גבוהים. "גם באילת וגם במלונות היוקרה, היה אמור להיות לנו חודש טוב מאוד. כמובן, שברגע שזה התחיל בשבת בבוקר, קיבלנו אלפי ביטולים".

ליאור רביב. צילום: אילן בשורליאור רביב. צילום: אילן בשור

"רוב המלונות נסגרו, התפוסות ירדו"

בעקבות המצב הביטחוני נאלצה הרשת לצמצם משמעותית את פעילותה. "מתוך 27 בתי מלון, סגרנו את רובם והשארנו רק 9 פתוחים, בעיקר בדרום הארץ", אומר רביב. עוד
לדבריו, גם המלונות שנותרו פתוחים, אינם מלאים. "התפוסות לא גבוהות. גם האוריינט בירושלים פתוח וגם מלון נוסף בתל אביב, אבל אנחנו חיים עכשיו מיום ליום".

עוד לדבריו, "האורחים שמגיעים אינם בהכרח נופשים קלאסיים. אלה בעיקר אנשים שמשנים אווירה מהמרכז ולא רוצים לחוות את האזעקות".

רביב מוסיף ואומר כי רבים מהאורחים מאריכים את שהותם בהתאם להתפתחויות. "אנשים מחכים לראות מה יהיה ומעריכים את השהייה כל יום מחדש. לכן, אין הרבה הזמנות חדשות, אבל יש הרבה הארכות שהייה". בסך הכול, לדבריו, התפוסה במלונות הפתוחים עומדת על כ-50%-60%.

"אנחנו כבר מתורגלים במשברים"

רביב מזכיר שענף המלונאות בישראל נאלץ להתמודד בשנים האחרונות עם משברים חוזרים ונשנים. "כל התרגולת הזאת של היערכות למלחמה - סגירת בתי מלון, הוצאת עובדים לחופשות וצמצום עלויות למינימום כדי לשרוד - כבר מוכרת לנו", הוא אומר.

עם זאת, אומר רביב, חשוב לשמור גם על העובדים בתקופה של אי-ודאות. "אנחנו עושים הכול כדי לשמור על העובדים ועל המנהלים ולהיות לצידם בתקופה שהיא קשה לכולם, גם בהיבט של הפרנסה והתעסוקה וגם בהיבט המשפחתי".

דאגה מיוחדת לעובדים הזרים

חלק משמעותי מההתמודדות עליה מדבר רביב, נוגע גם לעובדים הזרים המועסקים ברשת. "אנחנו מטפלים גם בעובדים הזרים באופן מאוד מאסיבי, בסרילנקים ובפיליפינים", אומר רביב. לדבריו, עבורם המצב מורכב במיוחד. "תחשבו על עובד זר שנמצא במדינה זרה ונקלע למצב של מלחמה. זה אירוע לא פשוט עבורם".

עוד לדבריו, הרשת מנסה לספק להם תמיכה ולמצוא פתרונות תעסוקה גם במצב הנוכחי. "אנחנו דואגים להם לכל מה שהם צריכים ומנסים לנייד אותם בין מלונות סגורים ופתוחים כדי שתהיה להם עבודה".

"אם האיום האיראני יוסר התיירות תזנק"

למרות הקושי המיידי, רביב מביע אופטימיות לגבי העתיד. "אם באמת יקרה מה שאני מקווה, שהאיום האיראני יפחת באופן משמעותי או יוסר לגמרי, התיירות הנכנסת לישראל תעלה באופן משמעותי", הוא אומר.

עוד לדבריו, גם תדמית ישראל בעולם עשויה להשתפר בעקבות האירועים. "להערכתי ישראל תיתפס בעולם כמדינה חזקה, רצינית ועוצמתית, גם בהיבטים הטכנולוגיים וגם ביכולת הביטחונית".

השילוב הזה, מוסיף רביב, יכול להניע את הכלכלה כולה. "זה יכול להניע את הכלכלה קדימה בצורה מאוד עוצמתית, וזה טוב לתיירות המקומית ולמלונות".

"התאוששות מהירה לאחר משברים"

רביב מזכיר כי לאחר משברים קודמים, הענף התאושש במהירות. "ראינו את זה אחרי הקורונה, אחרי 7 באוקטובר וגם אחרי אירועים אחרים. התיירות חוזרת מהר ובעוצמות גדולות", הוא אומר.

לדבריו, "מיד בסיום המלחמה מגיבה קודם כל התיירות הפנים-ישראלית בצורה מאוד עוצמתית, ואחריה גם התיירות הנכנסת שמתחילה להגיב די מהר".

"מנצלים את התקופה לשיפוצים"

בינתיים הרשת מנצלת את הירידה בפעילות לצורך עבודות תחזוקה ושיפוץ. "אנחנו מנצלים את הזמן הזה כדי לשפץ את בתי המלון והאצנו את כל השיפוצים", אומר רביב.
"
אנחנו משקיעים עשרות מיליוני שקלים ברבעון הראשון, ומאיצים את העבודות כדי לסיים לקראת פסח".

עם זאת, רביב מודה כי המשך המלחמה אל תוך חג הפסח, עלול לתת מכה קשה לענף. "אם בפסח עוד תימשך המלחמה, זה כבר יהיה אירוע מאוד מורכב, כי פסח הוא שיא העונה".

ההתרחבות לחו"ל נמשכת

במקביל למשבר המקומי, ישרוטל ממשיכה להרחיב את פעילותה בחו"ל. "האירוע הזה לא משנה את האסטרטגיה שלנו. אנחנו רוצים וצריכים להתרחב בחו"ל", אומר רביב.

עוד לדבריו, הרשת כבר מקדמת מספר פרויקטים באירופה. "אנחנו בונים שני בתי מלון ברומא ומלון נוסף באתונה, ובוחנים פרויקטים נוספים למשל בסלוניקי".

בישראל, לדבריו, הרשת צפויה להגיע לכ-35 בתי מלון בתוך שנתיים-שלוש. "זו כמות מאוד מכובדת בישראל, ולכן חלק חשוב מהעתיד של ישרוטל הוא פיתוח עם הפנים החוצה".

"השוק מאמין בישרוטל"

מנכ"ל רשת ישרוטל מתייחס גם לשווי הגבוה של החברה בבורסה. "אני שמח שהשווי של ישרוטל חצה את רף ה-10 מיליארד שקל, זה הישג יוצא דופן", הוא אומר. עוד לדבריו, השוק מזהה את איכות החברה ואת האסטרטגיה שלה. "השוק רואה חברה איכותית ועוצמתית, עם דו"חות מצוינים ופיתוח עתידי משמעותי, וכל המרכיבים האלה ביחד מתומחרים בשווי החברה".

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא
יש לכם מידע חשוב שטרם נחשף? תיעוד מאירוע חדשותי? מצאתם טעות? המייל האדום של PassportNews

הירשמו למבזקי PassportNews

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: רשת מלונות ישרוטלליאור רביב

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...

מומלצים בשבילך: