מההייטק לסוכנות החלל: רן לבנה מונה למנהל סוכנות החלל הישראלית
שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, גילה גמליאל: "מינויו של לבנה יחזק את יתרונה הטכנולוגי של ישראל". לבנה: "החלל הפך לזירה אסטרטגית משמעותית בכל סכסוך ברחבי העולם"
רן לבנה, מנהל סוכנות החלל הישראלית. צילום: אלעד מלכה חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
הממשלה אישרה את מינויו של רן לבנה לתפקיד מנהל סוכנות החלל הישראלית.
המינוי הוא של שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, גילה גמליאל שנעשה, כך נמסר, בהתאם להמלצת ועדת איתור מקצועית בראשות מנכ"ל המשרד, עומר שכטר.
עוד נמסר כי לבנה, מהדמויות המוכרות והמוערכות בתעשיית החלל הישראלית, מביא עמו ניסיון של למעלה מעשור בתעשיית החלל בישראל ובעולם, וכן ניסיון של למעלה מ-15 שנים בעבודה עם המגזר הציבורי ומשרדי הממשלה.
"החלל הוא תחום אסטרטגי לביטחון הלאומי ולכלכלה של ישראל, והפך לזירה מרכזית בביטחון המדינה", אמרה השרה גמליאל, "השקעה בפיתוח טכנולוגיות חלל מתקדמות מחזקת את היתרון האסטרטגי של ישראל, מעצימה את הכלכלה ומחזקת את החוסן הביטחוני שלנו בעידן של אתגרים גלובליים משתנים".
השרה הוסיפה כי לבנה מביא עמו ניסיון רחב ורקורד מוכח במגוון תחומים בתעשיית החלל. "הוא הוביל פרויקטים מורכבים מול גורמים לאומיים ובינלאומיים, מה שמציב אותו כאדם המתאים ביותר להוביל את מגזר החלל האזרחי של ישראל קדימה אל עבר הצלחה. ניסיונו בעבודה מול ממשלות וסוכנויות, לצד הובלת משימת 'רקיע', הם בדיוק הערכים שסוכנות החלל הישראלית זקוקה להם כעת".
רן לבנה, המנהל הנכנס, אמר: "אני מודה לשרה גילה גמליאל על האמון ועל ההזדמנות להוביל את סוכנות החלל הישראלית. החלל הפך לזירה אסטרטגית משמעותית בכל סכסוך ברחבי העולם, ולתשתית צומחת שמאפשרת פעילות כלכלית וטכנולוגית. האתגר הגדול של סוכנות החלל הישראלית הוא לפעול יחד עם שותפים מכלל המגזרים ולבנות אקוסיסטם שיאפשר צמיחה של חברות חלל, מחקרים וטכנולוגיות כחול-לבן. ככה נחזק את מעמדה של ישראל בזירה העולמית, ונתרום לצמיחה כלכלית".
לבנה (42), נשוי ואב לשלושה מנס ציונה, כיהן בעבר כמנכ"ל קרן רמון, ארגון החינוך לחלל הגדול בישראל. במסגרת זו, הוביל שיגורים רבים של מטענים לתחנת החלל הבינלאומית ואת משימת "רקיע" - שיגורו של האסטרונאוט הישראלי השני, איתן סטיבה לתחנת החלל הבינלאומית, אופרציה מורכבת שכללה עשרות ניסויים מדעיים ישראלים פורצי דרך.
טרם מינויו, כיהן כסמנכ"ל פיתוח עסקי בסטארט-אפ החלל Space Moonshot המפתחת מאיץ אלקטרומגנטי לשיגור מטענים לחלל. כמו כן, שימש כמנהל פיתוח עסקי באימיג'סאט אינטרנשיונל (ISI), העוסקת בחלל צבאי. שם ניהל את הפעילות של החברה בשווקי צפון אמריקה, מערב אירופה וישראל.
לבנה הוא בעל תואר שני (MBA) מאוניברסיטת רייכמן, בוגר ומרצה אורח באוניברסיטת החלל הבינלאומית (ISU) ומשמש כחבר ועד מנהל באגודה הישראלית לאסטרונומיה. המינוי אושר לתקופה של ארבע שנים.






